Témata | | | Přidej nové téma | | | Galerie modelářů | | | Fit test / Stavba | | | Nový editor | | | Nápověda | ||
Topics | | | Start new topic | | | Model gallery | | | Kit fit test / kit build | ||||||
denní zobrazení: 16783 / today visits: 16783 |
Ahojte, ak si to kupcov stále naájde, prečo nie.... Vlastním 2x Amodel v dvoch rôznych variantách. To nie je v porovnaní s Airfixom iná planéta, to je iný vesmír...
Sám nevím proč Airfix už od prvního vydání Jetstreamu vybral tuhle asi fiktivní kamufláž - fakt jsem žádnou fotku předlohy nenašel. Navíc, když je to britské letadlo, tak že tomu nedali britské znaky ani na jednom vydání od roku 1969? (dle Scalemates).
Nicméně tento model mi dlouho unikal a pokud jsem nechtěl předraženou raritu z ebaye, tak jsem si musel počkat...poslední dostupná reedice totiž byla v roce 1987 (dle Scalemates)...takže takovéhle věci je asi lepší koupit hned, než to zase na víc jak 30 let zmizí z pultů...chleba to nežere...
Jo jo, vždycky, když se takovýhle letitý kit na trhu znovu objeví, jsem rád, že jsem ten běžný kuchyňský lepič. Já si je dost užívám - samozřejmě bez přerývání, bez doplňků, bez stresů. Takže - za mě velké plus !!
Alex: jo.
Na druhou stranu - netuším, jak hluboký zásah do plastu (dveře, motor?) by to chtělo, aby z toho byl kit skutečného letadla.
Asi je nejlepší v tom vidět kuriozitu a dále nehrabat.
Klasiku chápu, retro má něco do sebe, ale s výběrem zbravění lze těžko souhlasit, protože je ryze fiktivní, USAF objednávku na Jetstreamy zrušilo. Takže by se jiné schéma docela hodilo, i když rozumím snaze neměnit boxart. Dodat ještě jedno reálné by bodlo.
Nedávno jsem tu psal v nějakém tématu, že Airfix občas vydává reedice dlouho nevydaných stavebnic a že si myslím, že jde o dobrý počin. Již na rok 2019 byly ohlášeny reedice tří dlouho nevydaných modelů: Jetstream, Heron II a Dominie, z nichž Jetstream víc jak 50 let od jeho prvního vydání nyní představím.
Mezitím se, pokud vím, objevil Jetstream pouze od Amodelu, který je ale 2x až 3x dražší a i když jsem ho naživo neviděl, tak už jen pro tu cenu předpokládám, že bude násobně kvalitnější než tento starý Airfix.
Jinak je dobře, že si Airfix v těchto případech ponechává původní kresby i když s jinak koncipovanými krabičkami, přesto si stále zachovávají svou původní líbivost. Ke cti výrobce patří i zmínka na boku krabičky, kde nalezneme datum vzniku formy (pro nepamětníky bych řekl docela důležitá informace, kdy se ví hned, jestli jde o starý nebo nový model) a také se jménem airfixáckého mistra kresby Roye Crosse. Spolu s výše zmíněnými i údaje o velikosti modelu a počtu dílů jsou něčím, co bych rád vídal na krabicích i od jiných výrobců.
Pro dnešní zmlsané mladé pušky tento model asi nebude, ale pro běžné kuchyňské lepiče, je to ten správný model bez výčitek, když se něco nepovede.
Uvnitř krabice najdeme klasický airfixí stromečkový "sesyp" dílů běžný v té době. Detaily jsou také poplatné době, takže spíše nejsou. Na rozdíl od jiných modelů Airfixe té doby, je Jetstream bez nýtů, ale s poměrně hrubým pozitivním rytím. To se dá ale obrousit nebo přerýt (anebo nechat být). Zbarvení je jen jedno v klasické, ale atraktivní bílé/NMF variantě.
Nápověda |
Vítejte na stránce Diskuse. Chcete-li vznést jakýkoli nový dotaz, klikněte na tlačítko "Přidej nové téma" . Vyplňte ve formuláři
příslušné údaje (povinné údaje jsou: Jméno, Předmět, Dotaz). Pokud chcete, aby Vám odpovědi chodily zároveň
emailem, zaškrtněte si políčko "posílat odpovědi emailem?". |
K prohlížení jednotlivých témat použijte nabídku "Témata". Tabulka s tématy zobrazuje čtyři základní údaje: 1) Název tématu,
po kliknutí na danné téma se zobrazí všechny příspěvky k tomuto tématu. 2) Autor příspěvku, po kliknutí odešlete e-mail autorovi.
3) Reakce zobrazuje počet reakcí (odpovědí) na příslušné téma. 4) Datum určuje datum vložení, popřípadě poslední reakce na
příspěvek. |
Odpověd (reakci) na téma provedete vyplněním formuláře Přidej odpověď do diskuse v detailu danného tématu
(povinné údaje jsou: Jméno nebo značka, Předmět - doplněno automaticky, Odpověd) |
Postup vkládání fotek do diskuse z vlastního PC: Postup vkládání fotek do diskuse z jiného serveru (fotografie již umístěné v Internetu): 1) stránka diskuze musí být ve formátu "nový editor" (volba zcela vpravo v menu v záhlaví stránky). Pokud je zde napsáno "starý editor" kliknutím na nápis se přepneme na "nový" 2) fotka, kterou chceme vložit do diskuse musí mít svou vlastní URL adresu, tzn., že musí být umístěná někde na webu. Doporučená velikost 640x480. 3) URL adresu vkládané fotky zkopírujeme(CTRL+C) 4)klikneme na ikonu zeleného stromu v prostřední řadě čtvrtá zprava (INSERT/EDIT IMAGE) 5) do řádku IMAGE URL napíšeme (vložíme) adresu fotky (CTRL+V) 6) kliknutím na "insert" vložíme fotku do prohlížecího pole. Pokud je adresa napsána správně, fotka se zobrazí a vyskočí dialogové okno v angličtině. Dáme "ok". Pokud chceme přidat další fotky opakujeme body 2-6. Kliknutím na tlačítko "odeslat" se fotka vloží do diskuze. |
UPOZORNĚNÍ
Pravidla a zásady pro uživatele diskusního fóra plastikových modelářů
Níže uvedenými pravidly a zásadami se řídí všichni přispěvatelé, čtěte je proto pozorně. V případě jejich porušení riskujete smazání příspěvku nebo zamezení přístupu. Za obsah příspěvků a z něj plynoucích možných důsledků odpovídá výhradně jejich pisatel.
|