Válka Fit test Special Hobby malý Plastic Planet malý
Forum plastikových modelářů
Témata  |  Přidej nové téma  |  Galerie modelářů  |  Fit test / Stavba  |  Nový editor  |  Nápověda
Topics  |  Start new topic  |  Model gallery  |  Kit fit test / kit build                  
 
Special Hobby velký   Plastic Planet velký



denní zobrazení: 112056 / today visits: 112056

 Slovo autor  
Řadit     příspěvků na stránku      

ZOBRAZENÍ: HTML
141) 05.03.10 10:06:35  -  badaxe    Hobby Historie
to Jan Čadil díky za objasnění, lze tedy čekat že se dostupnost pro nepředplatitele bude rozšiřovat?
Milý Petře, nikdo vás nenutí číst texty delší než je bublina v komixu, je to vaše volba. A obávám se že většina lidí zde jednoznačně prezentuje jen své názory, pokud vy mluvíte za nějakou skupinu (o čemž pochybuji) jste vyjímkou. Srovnání uvedl jako první aaa, já pouze reagoval stejným srovníním z jiného pohledu. A to že mé texty bývají delší, je způsobeno tím že méně chápaví potřebují věc obvykle podat co nejpodrobněji aby neměly nesmyslné pochyby.
140) 05.03.10 09:52:23  -  Jan Čadil    Hobby Historie

Nedá mi to, abych objasnil některé otázky týkající se Hobby Historie. Asi není potřeba příliš zdůrazňovat, že uvedení jakéholiv nového tištěného titulu na trh je finančně velmi nákladná věc nejen co se týče přímých nákladů na jeho výrobu (grafika, tisk, autorské honoráře, poplatky za registraci nového titulu atd.), ale také na distribuci v široké síti běžných novinových stánků. Jak tedy dosáhnout masové distribuce? Buď být velkým vydavatelstvím nejlépe časopisů pro ženy a děti, které je schopné finančně novému titulu zajistit od počátku masovou distribuci a reklamu, anebo mít číslo pokryté sponzorsky/inzertně, tedy zaplacené již před jeho vydáním, což je u časopisu, jehož číslo zatím nikdo neviděl, problém a u tohoto typu časopisu také věc téměř nereálná. Druhou, finančně schůdnější cestou je jít postupnými kroky, tedy založit časopis a jeho distribuci postupně rozšiřovat. A to je případ HH. Ono těžko přesvědčujete velkého distributora, aby vám zařadil do prodeje nový titul, když ještě nevyšel a navíc, když je celkově na trhu tiskovin přetlak. Poté stojíte před otázkou typu: Dáme do distribuce nový titul výměnou za některý náš stávající - zavedený? Proto jsme od počátku říkali, že časopis prozatím nebude ve volném prodeji, pouze formou předplatného a ve vybraných smluvních prodejnách. Kyž to tedy shrnu: ano, víme, že rozsahem zatím není distribuce na úrovni, kde ji chceme mít, a podnikáme kroky, aby se číslo od čísla zlepšovala. Pokud třeba o nějakém prodejci víte, který by časopis chtěl, ať se prosím ozve na mail historie@aeromedia.cz . Určitě se budeme snažit domluvit na schůdné variantě dodávání časopisu. Předem moc děkujeme. Samozřejmě i za názory na jeho obsah.

139) 05.03.10 08:56:11  -  nylon    Hobby Historie
presne jak pise franta nez shanet HH tak za ty prachy si pohodlne koupim military revue a fakta a svedectvi.dohromady me to dela necelych 80 korun.
138) 05.03.10 07:24:26  -  Petr    Hobby Historie
Konešně se to trochu posunulo a jsou tu náznaky toho, jaký ten časopis je a jaká je kvalita článků v něm. Přesto moc nechápu, proč nám má pořád někdo potřebu poněkud grafomansky sdělovat, co zrovna jeho zajímá a co ne. Sice to může být jistá, byť poněkud ojedinělá zpětná vazba pro vydavatele (pokud by si to přečetl), ale ten se stejně bude řídit spíš tím, kolik toho prodá.
Franto, ta logika je poněkud zvláštní. Pro mě třeba má smysl (a velký) koupit HH už jen kvůli článku o A-32. Nic takového v MR jaksi není (jen tak mimochodem, MR kupuji).
137) 05.03.10 07:11:59  -  Franta FJB    Hobby Historie
Klucí, kupte si Military Revue 3/2010, včera jsem koupil a jsem spokojen, už jsem přestal usilovně shánět HH.
136) 05.03.10 01:32:56  -  badaxe    Hobby Historie
to aaa, máte jiný názor a proč ne, ale když si srovnám HH a MR, ze stejného měsíce (tedy první HH a 2/2010MR) vychází mi to přes podobný zájem (o WWII) poněkud jinak. A-32, pro mne nezajímavé, článek jistě dobrý, ale mimo můj zájem. Úly, opět mimo období a protože úly znám nic nového (snad krom modernizovaných vrat) mi to neřeklo. IS-3 krom zmínky o tom že se neúčastnily v Berlíně (což je známo dávno) a pár kusů v Mandžusku ano, opět mimo zajímavé období. Fotoalbum podobně jako vy, tedy nic moc. Walter Smejkal, upřímně, mne to nezaujalo, asi jsem přesycen všemi německými hrdiny a životopis tohohle je sice zajímavý (konečně obyčejný vojcl) ale nějak to jde mimo mne. Výcvik s FT dost mimo období, ale pár věcí je tam méně známých (třeba způsoby přesunu a podobně, bohužel fotky téměř z poloviny na "repliky" coý mne nějak nebere. Finské migy, asi nejzajímavější článek. Maus, pro mne zcela nezajímavý, Mause jsem viděl, a to že jde o složeninu se ví už hodně dlouho, rusové se s tím nijak netají a v rusky psané literatuře je to už dost dlouho, stejně jako fotky. Letecké muzeum v Hanoji, sice docela zajímavé, ale asi nikoli pro mne. Anotace na "Kukačku" je fajn, konečně něco týkající se WWII. Obrázky na konci sice hezké, leč pro mne nezajímavé. 
MR 2/2010 Cíl Drážďany, hodně zajímavý článek včetně objasnění pozadí operace, proč se vlastně konala a rovněž zajímavé počty mrtvých z německých zdrojů, pro řadu lidí asi dost překvapivý pohled. Rudé stíny estonského nebe, i to je hodně zajímavé a u nás asi málo známé téma, opět WWII. Konec varšavského kata mne osobně nezaujal, byť se jedná o období WWII, ale nějak mne to nebere (asi jako u WS to jde mimo můj zájem). Alpská pevnost, Zajímavý pohled na to jak "to viděli" různí spojenci. docela zajímavé (ale nikoli jako třeba Drážďany). Pilot od žraločí perutě je podle mne anotace a nikoli historie, asi to je docela zajímavá kniha (jde o ukázku) ale pro mne okrajové, byť zajímavé. Za císaře pána je poněkud zavádějící název, jde v podstatě o popis změn délky vojenské služby na našem území, pro mne hodně okrajové. M.C. 202 zajímavý článek na daný typ, na italy toho u nás uceleně moc není, vyloženě pro mne. HS 123, Perfektní na málo známý typ a jeho nasazení ve španělích, pro mne s "Drážďany" asi nejzajímavější. XM-800 a BMP1 jsou pro mne mimo oblast zájmu, ale některé věci o BMP jsou zajímavé, ale asi nikoli pro ty kdo dělají modernu. Od třídy Asheville k hydrofoilům, zajímavý článek o lodích "na křídlech" je sice mimo moje oblíbené období ale zaujal mne. Článek o M-4, zbraně patří k mým zájmům a tohle není špatné, přečetl jsem si to se zájmem. Slavná padesátka, zajímavý typ, a pro někoho i zajímavé detaily a možná i něco nového, mne to moc nezaujalo, fotek mám spoustu vlastních a typ je dobře znám i odjinud, ale v tak krátkém textu asi nešlo víc udělat. Zbraně URNY, pro mne nezajímavé. Letadla a tanky... článek o sbírce p. Tarantíka, mně se nelíbil, nesdílím autorova nadšení. Policisté "lovili" teroristy pro mne nezajímavé. Nebeští střelci, i pro mne zajímavé povídání o modernizovaných Mi 171 a jejich střelcích. Obrázek BMP je hezký ale pro mne nezajímavý.
Takže když to srovnám tak minimálně 6 článků které něco pro mne přináší, proti anotaci na knihu a možná FT. Je to samozřejmě jiný pohled, ale pro WWII (což je asi jedno z nejsledovanějších období) je v MR 8 ze 17 článků, v HH jsou to 4 z 11 a to počítám i anotaci na knihu a obě fotogalerie. Celkem logicky mi vychází MR pro mne lepší. Pro toho kdo má jako hlavní zájem něco jiného, to bude samozřejmě jinak.

to Lipan 1 oni finové požádali o příměří když začali zřetelně prohrávvat, tedy po tom co rusové prolomili opevnění Mannerheimovy linie a hrozilo že už bez větších problémů vyrazí na Helsinky. Plichtou se to stalo právě tím že nebyli obsazeni, ale Rusové dostali to co původně požadovali (tedy Karelii a základny). O rok později si to finové na 3 roky zase vzali zpět, ale v roce 1944 o to přišli definitivně.
135) 04.03.10 23:03:42  -  jirka dominec    Hobby Historie

pro lipana: tady je to na wiki. Nejsem finolog, je to dost složitý, ale v podstatě jde o to, že Rusové vyhráli, ale s takovými ztrátami, že to příště nezkusili.

http://cs.wikipedia.org/wiki/Zimn%C3%AD_v%C3%A1lka#P.C5.99ed_zimn.C3.AD_v.C3.A1lkou

134) 04.03.10 22:47:41  -  aaa    Hobby Historie
Myslim, ze o problemoch s distribuciou tu uz padlo dost, ja sa pokusim zhodnotit casopis ako taky. Len dodam, ze casopisy si stabilne kupujem v Magnetpresse v bratislavskej Petrzalke, kde som nemal problem ani s tymto. Ale ak by som byval inde a nemal by som k Hobby Historie pristup, neviem, ci by sa mi chcelo objednavat si to (s postou nemam dobre skusenosti).

Takze podme k casopisu.

Aero A.32 - tento clanok som iba preletel, zaujima ma hlavne WWII

UL - kedze petrzalske bunkre mam za rohom a opevnenia ma tiez zaujimaju, clanok o tychto stavbach ocenujem. Su tam aj zaujimave detaily a nielen sirka vrat...

IS-3 - nastastie to nie je len o dvoch typkoch, ktori sa na tomto tanku vozili na prehliadkach (ako tu bolo spominane), ale je tam kompletna sluzba IS-trojky. Tento clanok sa mi pacil, je to taka Pejcochovska klasika o tankoch.

fotoalbum - Mustangy a Zima. Trochu rozpacite, na to, ze su to fotostrany by som cakal vacsie fotky.

Walter Smejkal - so zaujmom precitane.

Vycvik s Renaultom FT - takisto zaujalo

Severske Migy - necakal som, ze clanok, ktory je uplne mimo WWII ma tak zaujme. Asi preto, ze su tam sice strucne, ale jasne popisane zamotane vztahy Finska so ZSSR v tom obdobi a dovody nakupu MiG-21.

Maus - zaujalo

Farebne kresby na predposlednej strane - clanok o A.32 isiel mimo mna, ale tieto kresby su dobre. Privital by som ich v casopise viac.


Este si neodpustim porovnanie s Military Revue, ktoru tu niekto chvalil. Viackrat som MR listoval, ale este nikdy nekupil. Jednak mi to pripada ako mix historickeho HPM a aktualneho ATM. Temy zo sucasnej armady ma jednoducho nezaujimaju, ja chcem cisto historicky casopis. Za druhe sa mi nezdaju fotky pri historickych clankoch v MR - mnohe mi pripadaju zname a "prebrate" z inych publikacii alebo z internetu - len v horsej kvalite. Prikladom je rumunska Savoia v aktualnom cisel MR, ktore som si dnes prelistoval. Dufam, ze sa Hobby Historie touto cestou nevyberie.

Drzim Hobby Historie palce, nech problemy s distribuciou vyriesi. Mne osobne casopis typu HPM chybal a HH sa k nemu blizi zatial najviac.
133) 04.03.10 21:04:03  -  kragh    Hobby Historie
4 Lipan1: Finsko nebylo 13.republikou SSSR (bylo jich 15) a 16. se nestalo možná (trochu spekuluji) mj.proto,že si od "Sojuzu nerušimogo" kupovali nejenom letadla,bojovku a zbraně ale taky bylo pozorovatelem v RVHP atd...Nakolik dobrovolně je otázkou...
132) 04.03.10 17:50:14  -  smíšek    Hobby Historie
Plicha je když ti někdo zabere čtvrtinu území a udělá z tebe smluvně svého vazala?  Jak by teda asi vypadalo vítězství? s9
1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  
Skoč na stránku:
Přidej odpověď do diskuse / Reply to this topic
Je potřeba provést autorizaci
Váš e-mail / your e-mail:
K provedení autorizace není potřeba registrace ani heslo, stačí jeden klik. Autorizaci potvrdíte kliknutím na odkaz, který bude zaslán do Vaší emailové schránky. Pokud se e-mail neobjeví ve složce 'přijatá pošta' zkontrolujte spam koš svého mailboxu. Vaši e-mailovou adresu můžete použít pro autorizaci více zařízení.

Your device is currently unauthorized. No registration or password is needed; only one click is enough to be authorized. The authorization link will be sent to your mailbox. Follow instructions sent via the e-mail. If no message appears please check your mailbox spam folder. Your e-mail address can be used for more device.
Autorizací souhlasíte s pravidly a zásadami fóra



Nápověda

Vítejte na stránce Diskuse. Chcete-li vznést jakýkoli nový dotaz, klikněte na tlačítko "Přidej nové téma" . Vyplňte ve formuláři příslušné údaje (povinné údaje jsou: Jméno, Předmět, Dotaz). Pokud chcete, aby Vám odpovědi chodily zároveň emailem, zaškrtněte si políčko "posílat odpovědi emailem?".

K prohlížení jednotlivých témat použijte nabídku "Témata". Tabulka s tématy zobrazuje čtyři základní údaje: 1) Název tématu, po kliknutí na danné téma se zobrazí všechny příspěvky k tomuto tématu. 2) Autor příspěvku, po kliknutí odešlete e-mail autorovi. 3) Reakce zobrazuje počet reakcí (odpovědí) na příslušné téma. 4) Datum určuje datum vložení, popřípadě poslední reakce na příspěvek.

Odpověd (reakci) na téma provedete vyplněním formuláře Přidej odpověď do diskuse v detailu danného tématu (povinné údaje jsou: Jméno nebo značka, Předmět - doplněno automaticky, Odpověd)

Postup vkládání fotek do diskuse z vlastního PC:


Postup vkládání fotek do diskuse z jiného serveru (fotografie již umístěné v Internetu):
1) stránka diskuze musí být ve formátu "nový editor" (volba zcela vpravo v menu v záhlaví stránky). Pokud je zde napsáno "starý editor" kliknutím na nápis se přepneme na "nový"
2) fotka, kterou chceme vložit do diskuse musí mít svou vlastní URL adresu, tzn., že musí být umístěná někde na webu. Doporučená velikost 640x480.
3) URL adresu vkládané fotky zkopírujeme(CTRL+C) 4)klikneme na ikonu zeleného stromu v prostřední řadě čtvrtá zprava (INSERT/EDIT IMAGE)
5) do řádku IMAGE URL napíšeme (vložíme) adresu fotky (CTRL+V)
6) kliknutím na "insert" vložíme fotku do prohlížecího pole. Pokud je adresa napsána správně, fotka se zobrazí a vyskočí dialogové okno v angličtině. Dáme "ok". Pokud chceme přidat další fotky opakujeme body 2-6. Kliknutím na tlačítko "odeslat" se fotka vloží do diskuze.


UPOZORNĚNÍ
Pravidla a zásady pro uživatele diskusního fóra plastikových modelářů
Níže uvedenými pravidly a zásadami se řídí všichni přispěvatelé, čtěte je proto pozorně. V případě jejich porušení riskujete smazání příspěvku nebo zamezení přístupu. Za obsah příspěvků a z něj plynoucích možných důsledků odpovídá výhradně jejich pisatel.
  • Pro odesílání příspěvků nebo zakládání témat je nutná autorizace.
  • Základním tématem fóra je plastikové modelářství a věci s ním související. Příspěvky na základní téma i jakékoli jiné téma budou tolerovány při dodržení zákonných norem, pravidel mezilidské slušnosti a těchto pravidel a zásad.
  • Příspěvky pište spisovným jazykem, který lze prokládat slangovými výrazy. Vulgární příspěvky a příspěvky obsahující sprostá slova nebudou akceptovány.
  • Před založením nového tématu si pomocí vyhledávače nejprve ověřte, jestli v minulosti stejné téma nebylo již založeno. Obdobně postupujte před napsáním nového dotazu, protože mohl být za dobu existence fóra již zodpovězen.
  • Respektujte elementární pravidla slušného chování. Můžete vzájemně vyjádřit nesouhlas s názorem druhého, napadání však tolerováno nebude. Stejně tak nebudou tolerovány subjektivní neetické a neslušné výroky směřující na konkrétní osobu nebo skupinu osob. Snažte se vyvarovat slovních narážek. Neprovokujte a nereagujte na provokující příspěvky. Nepřenášejte na fórum své spory mající základ ve vašem soukromém životě či podnikatelské činnosti.
  • Přispívání jednotlivce pod více identitami (nicky) nebo přebírání jmen či identit jiných uživatelů mající za účel např. matení ostatních nebo jejich cílené napadání nebude tolerováno stejně jako příspěvky mající povahu spamu. Za spam je považováno opakované odesílání krátkých či nesmyslných příspěvků bez informační hodnoty, příspěvků s obsahem diametrálně odlišným od ostatních příspěvků v tématu a příspěvků obsahujících převážně „smajlíky“.
  • O nevhodnosti či závadnosti příspěvků v návaznosti na tato pravidla a zásady rozhoduje poskytovatel služby, který si vyhrazuje právo odstranit příspěvky, jejichž obsah je v rozporu s pravidly a zásadami a v krajním případě zamezit uživateli přístup. Poskytovatel služby není povinen dohlížet na obsah příspěvků ani vyhledávat jejich případný protiprávní obsah.
  • Dotazy na poskytovatele služby je možno podávat e-mailem na forum@plasticplanet.cz.
  • Šíření ilegálních kopií knih, publikací, časopisů, zvukových a obrazových záznamů pořízených na přenosná média (např. videokazety, diskety, disky CD nebo DVD) není povoleno. Příspěvky obsahující takové nabídky budou odstraněny.
  • Při publikování fotografií či jiného obrazového materiálu mějte neustále na paměti, že tyto materiály mohou podléhat autorským právům ve smyslu zákona č. 121/2000 Sb., autorský zákon. Případnou právní odpovědnost při porušení autorských práv ponese výhradně uživatel, který takový materiál zveřejnil.
  • Kliknutím na tlačítko „zde“ v autorizačním e-mailu souhlasíte se zpracováním osobních údajů dle nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů, které vstupuje v účinnost 25. května 2018, zákonem č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů, ve znění pozdějších předpisů a zákonem č. 480/2004 b., o některých službách informační společnosti, ve znění pozdějších předpisů.




1714749910.5226 forum