Válka Fit test Special Hobby malý Plastic Planet malý
Forum plastikových modelářů
Témata  |  Přidej nové téma  |  Galerie modelářů  |  Fit test / Stavba  |  Nový editor  |  Nápověda
Topics  |  Start new topic  |  Model gallery  |  Kit fit test / kit build                  
 
Plastic Planet velký   Special Hobby velký



denní zobrazení: 10244 / today visits: 10244

 Slovo autor  
Řadit     příspěvků na stránku      

ZOBRAZENÍ: HTML
113) 08.09.2013-22:31  -  Václav    převzato z Hyperscale

Martys, nic proti Vám, ale když Vám nevadí tvarové rozdíly, ale kus vytrhaného rytí, tak si běžte koupit do nejbližšího hračkářství model letadla na setrvačník a budete úplně bet starostí.

112) 08.09.2013-18:55  -  Martys    převzato z Hyperscale

Tak asi budu za exota, ale já opravdu dám raději přednost dobře postavitelnému modelu třeba s menšími tvarovými nedostatky (pokud to tedy není vyloženě jiné "letadlo" jako třeba starý Mustang 1/72 od Revellu) než být nasraný hned po otevření krabice a ještě si nadávat, kolik jsem za to vyhodil peněz. Rozhodně neřeším průřez trupu nebo podobné blbosti - to je podle mě cesta do pekel. Přerývání paneláže je třeba koníček mnoha, potom je obdivuji - můj ne. Pokud jsem k tomu byl donucen při opravách rytí, většinou to dopadlo strašně (uznávám, že vinou mých rukou). Přeji proto masochistům dostatek jejich oblíbené náplně. Já chci u modelů relaxovat a ne dostat mrtvici (navíc ještě poměrně draze zaplacenou).

111) 08.09.2013-17:56  -  M.B.    převzato z Hyperscale
Ghost - "neměl by výrobce model s takovou vadou pouštět do oběhu, ne každý totiž dovede toto úspěšně napravit "

Což ale znamená že do oběhu se mohou pouštět pouze takové modely co dokáže slepit(?), poskládat, případně opravit každý . Z toho mně mrazí,protože třeba jen kvůli mně by výrobci museli přestat vyrábět dvouplošníky jelikož jak jsem psal níže výplety na chmelnici jsou prostě nad moje schopnosti!!!!!
Tohle (co připustit a nepřipustit do výroby)pisatel snad ani nemyslí vážně! Spíše opět blábol (pardon ale jak jinak to nazvat ?) který bych očekával od žáčka první třídy pomocné či zvláštní školy.Ghoste říkám očekával bych,neříkám že jsi to ty.
Ghoste a co takhle udělat ministerstvo které by schvlovalo které modely pustit do výroby a které ne?
Předpokládám že bys tam mohl být ve vysoké funkci. Jak bys určoval kdo je co schopen opravit slepit či poskládat a co už ne ? Doplňky ke stavebnicím které jsou již v samé podstatě určeny pouze pro někoho by si zrušil úplně,či by podléhaly zvláštnímu schvalovacímu režimu?

Nejlépe by bylo hned zaject někam na stáž kde jsou modelářské akce ,Anglie,Německo,Polsko ale i Rusko.
Stoupnout si před stánek-stolek nadšeného garážového výrobce který si dovolil s nadšením nabízet svoji určitě nedokonalou (skoro až hnusnou)produkci ostatním modelářům a vysvětlit mu že s tím musí přestat jelikož to nedosahuje určitých kvalit a ven s produkcí může teprve až..........V Rusku a Polsku by tě přetáhly klackem v Německu zavolaly do blázince a v Anglii by sis ze zadní části těla vytáhl špičku deštníku.Ovšem pokud bys přežil ten počáteční šok z toho co si tam a za jaké ceny dovolí ti maličtí výrobci vůbec nabízet.Já říkám to bys nepřežil,kleplo by tě.

Ghoste a tvoje perlička na závěr (pokud si rozumíme a hovoříme o tom že všechny modely Typh. mají nedostatek v poškozeném rytí a ne o jednom třeba nedolisovaném či nekompletním kusu)
"I když je tento Typhoon jako takový povedený, jedná se o výrobní zmetek"
Čím lepíš? Čikuli?? (dříve to bylo takové voňavé rozpouštědlo - čistič skvrn)
110) 08.09.2013-16:25  -  GHOST    převzato z Hyperscale

Jak již napsal Jirka, kousek níže, v 10:02 hodin, tak ještě dodám: neměl by výrobce model s takovou vadou pouštět do oběhu, ne každý totiž dovede toto úspěšně napravit. I když je tento Typhoon jako takový povedený, jedná se o výrobní zmetek, proto jsou jakékoliv přednášky o "průvodních jevech" použité technologie a o neschopnosti některých jedinců toto příjmout, naprosto bezpředmětné ...

109) 08.09.2013-16:00  -  Jiri K    převzato z Hyperscale

Typhoona nemam a ani nehodlám v daném měřítku pořizovat. Jedna se mi o skutečnost, že vada jež se u jinych vyrobcu také vyskytuje, ale je pouze konstatováno v recenzi že tam je a je v důsledku toho že se jedna technologicky o short run a tečka, je v případě brengunu z mého pohledu az nepřátelsky komentovana. Proč neni daný problém vad probiran v obecném tematu s příklady od všech vyrobcu, osobně se rád dozvím na které modely si mám dat pozor, případně jaké záludnosti mohu od nich očekávat. A sám se rozhodnu jestli danou vadu budu akceptovat a utratil za model sve penize nebo ne.

108) 08.09.2013-15:30  -  Mirek    převzato z Hyperscale

Jiří K - Tady jde o zaměňování dvou pojmů, i když ve výsledku to má pro zákazníka třeba stejný dopad. 1. - výrobek je špatný, nekvalitní (třeba levnější automobil, který má vyšší spotřebu, horší antikorozní ochranu, jsou použity méně kvalitní materiály apod.) 2. - výrobek je dobrý, kvalitní, má však výrobní vadu (třeba dražší kvalitní automobil, ale jdoucí jen na tři válce). U skupiny č.2 je to nečekaný problém, a zákazník má větší šance uspět s reklamací. A pokud Typhoon od Brengunu měl být kvalitativně lepší model, který nahradí všechny předchozí stavebnice, tak je to určitě výrobek kategorie 2, pěkný model, ale bohužel došlo k poškození formy. Takže jde o kvalitní model, který má výrobní vadu (což je pro výrobce, který věnoval hromadu času, síly a peněz docela velký průšvih, a vůbec jim to nezávidím). Proto si myslím, že by upozornění výrobce nebylo od věci, a tím by v podstatě by dali najevo, že jsou seriózní výrobci, kteří se k problému umí postavit, a do budoucna by jim takové image zcela jistě pomohlo.


Ale asi je zde zbytečné něco psát, nebo vysvětlovat, protože je to boj kluků od Brengunu a spokojených, či nespokojených modelářů, kteří jejich Typhoona vlastní.

107) 08.09.2013-14:16  -  Jiri K    převzato z Hyperscale

A neni  také součástí výrobního procesu výroba masteru ať již počítačové nebo ručně? Jestliže vyrobce vezme za základ master jež spíše paroduje vzor jež má představovat, pak je již jedno jakou technologií vyrobí vylisky. Takže když budou sice vylisly zcela perfektní bez jakýchkoliv vad, ale model který z nich postavím tak nebude odpovídat skutečně předloze jež má v daném měřítku znazornovat je vše vporadku? Neni tato z mého pohledu skrytá vada horší než vada kterou mohu odhalit na prodejně a rozhdnout se zda model koupím nebo ne? Neni to klamani spotřebitele, protože si nekoupil výrobcem jmenovaný vzor v daném měřítku ale něco co jej vzdálene připomíná? Nebylo by pak od prodejců, vzhledem ke skutečnosti že zahraniční výrobci ani na pripadne připomínky na různých webech nereagují, sáhnout do kasicky pro 2000,- kč a nechat si natisknout prelepky "pistova stíhačka" nebo "proudova stíhačka", aby byl zákazník upozorněn na to že si nekupuje zmensenou předlohu toho co je uvedeno na krabičce?

106) 08.09.2013-12:19  -  David Koktavý    převzato z Hyperscale

Pánové, nezlobte se na mně, ale myslím, že melete jednoduše blboviny. Rámeček plnný otřepů, vytrhaného rytí a celkově špatně pasující shortrunový model by se dal čekat tak 5-10 let zpět, ne dnes. Takže jestli to je šrot ran, nebo ne, je mi celkem volný, důležitý je výsledek. U Brenganu máte podle mně jedinečnou možnost objevit chyby už v krabičce a ne při stavbě jak je mnohem častější, a tedy můžete rozumně zvážit se všemi klady i zápory výběr mezi dalšími dvěma - třemi poměrně slušnými stavebnicemi. Takový přepich u jiných typů rozhodně nemáte!!! Takže až budou omluvný lístečky u (starších) AZ-tů, RV, AML, nebo momentálně u mně aktuálního Reveláckého Me-262 kde je kabinka výrazně menší, tak teprve pak si brečte nad Brenganem.Tongue out

105) 08.09.2013-11:56  -  Vlastec    převzato z Hyperscale

No teda hoši,jak se to tady snažím číst,nestačím vycházet z údivu.Nedávno jsem si koupil model MiGu-21F-13 Trumpeter 1:48. Bláhově jsem se domníval,že je to model MiGu-21F-13,protože na krabici nebyla žádná nálepka upozorňující na skutečnost,že se jedná o karikaturu MiGa-21 nebo,že kupuji přibližný model MiGa-21.Doma jsem s hrůzou zjistil,že mě výrobce opět podvedl,už po druhé!Poprvé se to stalo s Wildcatem FM-2,tam to zachránil resinový korekční set,třikrát tak drahý jako samotný model.A tak se ptám,neměli bychom iniciovat vznik nového ministerstva,jehož náplní by bylo dozorování kvality plastikových modelů a do jehož čela bych navrhoval člověka z nejpovolanějších Libora Malého a jehož prostřednictvím bych ihned žaloval vládu ČLR o vrácení prostředků vynaložených na koupi nekvalitních modelů.Pro začátek bych alespoň zkusil nařídit Honzovi Sobotkovi,(nevím jak,ale kreativci tohoto fóra na to určitě přijdou),aby přivezl všechny zbývající Typhoony na E-Day,kde budou před širokou modelářskou veřejností rozježděny buldozerem,(buldozer dodám).

104) 08.09.2013-11:15  -  M.B.    převzato z Hyperscale
Pokud vemu posledních pár příspěvků tak přesně to co napsal Damir,Jiří.K.,mess,patří v tomto případě naprosto k tomu co si myslím já.Rozumný nýzor na věc,s mírným nadhledem snahou nedělat z komára velblouda.
Glider,
do první třídy, zvláštní školy Vás neposílám, natož pro pravopisné chyby v příspěvku natož za sloh sloh!
Váš příspěvek je srozumitelný jasný a osobně bych je řadil rozhodně k tomu lepšímu co tady je
Dokonce jsem Vás tam ani neposlal ale napsal jsem že je to názor - blábol hodný žáka 1. třídy dnes označované jako speciální (???), dříve škola zvláštní či pomocná,což je něco jiného než Vás tam skutečně poslat.
Věc kterou píšete a které prostě nerozumím je "Pokud si koupím v měřítku 1/72 jednomístný vrtulový (mainstreamový) eroplán, za necelé čtyři stovky, a první věc, kterou po rozbalení udělám je, že musím vzít žiletkovou pilku a opravovat chyby výrobce, tak budu pěkně nasranej. "
Proč si domu nosíte-kupujete něco z čeho jste potom nasranej ????? To Vás prodavač násilím zavlekl do obchodu,držel pod krkem dokud si stavebnici nekoupíte?? Nebo zakoupení byla Vaše svobodná volba?
Pokud si podle mého nazoru někdo koupí něco co si měl možnost prohlédnot (pokud je to přes net je to pochopitelně něco jiného),případně zjistit informace a přesto si to koupil a potom nadává a je nasranej tak bych asi nedostatek nehledal ve výrobku ale v myšlení kupujícího.
A pokud by se to stalo mně, ani bych se nezlobil pokud by mne (sledujete nepoukazuji na Vás) ostatní-kamarádi označili za troubu.Za určitou dobu se tomu zasměju a zjistím že za cenu pouhých čtyř set korun jsem dostal ponaučení že si mám věci před koupí pořádně prohlédnout co to jde,a před podpisem smlouvy přečíst i ta nejmenší písmenka na nejposlednější stránce někde vzadu čímž ve výsledku ušetřím částky o kterých se ani nezdá.Díky modelařině budete-me lépe připraveni pro praktický osobní život,zručnost,obezřetnost atd,...!!!!

Á,obyčejný lepič,to jsem já!Komoru a skříń plnou modelů,rád si je vytahnu a koukám jak to kdo kdy udělal a říkám si že to bude paráda až ho postavím.Za rok zvládnu tak 4-5 kousků (stav-4/+15asi) většinou z krabičky.Model s posuvkou neoblézám a posunutou paneláž neřeším,model nerozřezávám,anténku natahnu.Výplet na chmelnici nezvládnu.Pravidelně posledních několik let vemu právě postavené modely a dám je na Eday do kat Hobby naprosto bez ambicí na cokoli,jen tak, asi z radosti že budou v dobré společnosti.Vloni mne málem kleplo, jednu cenu jsem si odnesl!! Dodnes si myslím že se jednalo o omyl!!! Jak říkám normální obyčejný lepič který modelaří díky rodičům od mala a hlavně má modelařinu na uplně něco jiného než se jí nechat nasrat !!!!!
1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  
Skoč na stránku:
Přidej odpověď do diskuse / Reply to this topic
Je potřeba provést autorizaci
Váš e-mail / your e-mail:
K provedení autorizace není potřeba registrace ani heslo, stačí jeden klik. Autorizaci potvrdíte kliknutím na odkaz, který bude zaslán do Vaší emailové schránky. Pokud se e-mail neobjeví ve složce 'přijatá pošta' zkontrolujte spam koš svého mailboxu. Vaši e-mailovou adresu můžete použít pro autorizaci více zařízení.

Your device is currently unauthorized. No registration or password is needed; only one click is enough to be authorized. The authorization link will be sent to your mailbox. Follow instructions sent via the e-mail. If no message appears please check your mailbox spam folder. Your e-mail address can be used for more device.
Autorizací souhlasíte s pravidly a zásadami fóra



Nápověda

Vítejte na stránce Diskuse. Chcete-li vznést jakýkoli nový dotaz, klikněte na tlačítko "Přidej nové téma" . Vyplňte ve formuláři příslušné údaje (povinné údaje jsou: Jméno, Předmět, Dotaz). Pokud chcete, aby Vám odpovědi chodily zároveň emailem, zaškrtněte si políčko "posílat odpovědi emailem?".

K prohlížení jednotlivých témat použijte nabídku "Témata". Tabulka s tématy zobrazuje čtyři základní údaje: 1) Název tématu, po kliknutí na danné téma se zobrazí všechny příspěvky k tomuto tématu. 2) Autor příspěvku, po kliknutí odešlete e-mail autorovi. 3) Reakce zobrazuje počet reakcí (odpovědí) na příslušné téma. 4) Datum určuje datum vložení, popřípadě poslední reakce na příspěvek.

Odpověd (reakci) na téma provedete vyplněním formuláře Přidej odpověď do diskuse v detailu danného tématu (povinné údaje jsou: Jméno nebo značka, Předmět - doplněno automaticky, Odpověd)

Postup vkládání fotek do diskuse z vlastního PC:


Postup vkládání fotek do diskuse z jiného serveru (fotografie již umístěné v Internetu):
1) stránka diskuze musí být ve formátu "nový editor" (volba zcela vpravo v menu v záhlaví stránky). Pokud je zde napsáno "starý editor" kliknutím na nápis se přepneme na "nový"
2) fotka, kterou chceme vložit do diskuse musí mít svou vlastní URL adresu, tzn., že musí být umístěná někde na webu. Doporučená velikost 640x480.
3) URL adresu vkládané fotky zkopírujeme(CTRL+C) 4)klikneme na ikonu zeleného stromu v prostřední řadě čtvrtá zprava (INSERT/EDIT IMAGE)
5) do řádku IMAGE URL napíšeme (vložíme) adresu fotky (CTRL+V)
6) kliknutím na "insert" vložíme fotku do prohlížecího pole. Pokud je adresa napsána správně, fotka se zobrazí a vyskočí dialogové okno v angličtině. Dáme "ok". Pokud chceme přidat další fotky opakujeme body 2-6. Kliknutím na tlačítko "odeslat" se fotka vloží do diskuze.


UPOZORNĚNÍ
Pravidla a zásady pro uživatele diskusního fóra plastikových modelářů
Níže uvedenými pravidly a zásadami se řídí všichni přispěvatelé, čtěte je proto pozorně. V případě jejich porušení riskujete smazání příspěvku nebo zamezení přístupu. Za obsah příspěvků a z něj plynoucích možných důsledků odpovídá výhradně jejich pisatel.
  • Pro odesílání příspěvků nebo zakládání témat je nutná autorizace.
  • Základním tématem fóra je plastikové modelářství a věci s ním související. Příspěvky na základní téma i jakékoli jiné téma budou tolerovány při dodržení zákonných norem, pravidel mezilidské slušnosti a těchto pravidel a zásad.
  • Příspěvky pište spisovným jazykem, který lze prokládat slangovými výrazy. Vulgární příspěvky a příspěvky obsahující sprostá slova nebudou akceptovány.
  • Před založením nového tématu si pomocí vyhledávače nejprve ověřte, jestli v minulosti stejné téma nebylo již založeno. Obdobně postupujte před napsáním nového dotazu, protože mohl být za dobu existence fóra již zodpovězen.
  • Respektujte elementární pravidla slušného chování. Můžete vzájemně vyjádřit nesouhlas s názorem druhého, napadání však tolerováno nebude. Stejně tak nebudou tolerovány subjektivní neetické a neslušné výroky směřující na konkrétní osobu nebo skupinu osob. Snažte se vyvarovat slovních narážek. Neprovokujte a nereagujte na provokující příspěvky. Nepřenášejte na fórum své spory mající základ ve vašem soukromém životě či podnikatelské činnosti.
  • Přispívání jednotlivce pod více identitami (nicky) nebo přebírání jmen či identit jiných uživatelů mající za účel např. matení ostatních nebo jejich cílené napadání nebude tolerováno stejně jako příspěvky mající povahu spamu. Za spam je považováno opakované odesílání krátkých či nesmyslných příspěvků bez informační hodnoty, příspěvků s obsahem diametrálně odlišným od ostatních příspěvků v tématu a příspěvků obsahujících převážně „smajlíky“.
  • O nevhodnosti či závadnosti příspěvků v návaznosti na tato pravidla a zásady rozhoduje poskytovatel služby, který si vyhrazuje právo odstranit příspěvky, jejichž obsah je v rozporu s pravidly a zásadami a v krajním případě zamezit uživateli přístup. Poskytovatel služby není povinen dohlížet na obsah příspěvků ani vyhledávat jejich případný protiprávní obsah.
  • Dotazy na poskytovatele služby je možno podávat e-mailem na forum@plasticplanet.cz.
  • Šíření ilegálních kopií knih, publikací, časopisů, zvukových a obrazových záznamů pořízených na přenosná média (např. videokazety, diskety, disky CD nebo DVD) není povoleno. Příspěvky obsahující takové nabídky budou odstraněny.
  • Při publikování fotografií či jiného obrazového materiálu mějte neustále na paměti, že tyto materiály mohou podléhat autorským právům ve smyslu zákona č. 121/2000 Sb., autorský zákon. Případnou právní odpovědnost při porušení autorských práv ponese výhradně uživatel, který takový materiál zveřejnil.
  • Kliknutím na tlačítko „zde“ v autorizačním e-mailu souhlasíte se zpracováním osobních údajů dle nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů, které vstupuje v účinnost 25. května 2018, zákonem č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů, ve znění pozdějších předpisů a zákonem č. 480/2004 b., o některých službách informační společnosti, ve znění pozdějších předpisů.




1714344112.6202 forum