Fit test Special Hobby malý Plastic Planet malý Válka
Forum plastikových modelářů
Témata  |  Přidej nové téma  |  Galerie modelářů  |  Fit test / Stavba  |  Nový editor  |  Nápověda
Topics  |  Start new topic  |  Model gallery  |  Kit fit test / kit build                  
 
Special Hobby velký   Plastic Planet velký



denní zobrazení: 16435 / today visits: 16435

 Slovo autor  
Řadit     příspěvků na stránku      

ZOBRAZENÍ: HTML
21) 26.03.10 13:05:45  -  smíšek    Objektivní recenze nebo PR článek? B-534 na Modelwebu
 jedna odpověď F.T. na konkurenčním fóru ohledně plastu u modelů AZ -

"2 Jirka- U tohohle modelu se zkoušel novej typ plastu, ale je dost tvrdej něco jako používají poláci ve svých modelech. Byl použitý pouze na tomhle modelu a ještě na Kranichovi a Z-242L. Potom už jsme ho nepoužili má dost špatný vlastnosti."


Máme ho tedy brát jako na AZ Legato nezávislou osobu?

20) 26.03.10 12:57:47  -  fandy    Objektivní recenze nebo PR článek? B-534 na Modelwebu
Být výrobcem, tak bych se od autora distancoval už jenom kvůli těm hrubkám v textu. Protože autora osobně neznám, tak si skrze text představuji nějakého 12tiletého kluka a pak nemůžu brát vážně ani obsah.
19) 26.03.10 12:38:49  -  glock    Objektivní recenze nebo PR článek? B-534 na Modelwebu
a vysvetli nam pan . jak je Filip napojenej na RS-model rad si tu konspiracni teorii prectu
18) 26.03.10 12:30:47  -  .    Objektivní recenze nebo PR článek? B-534 na Modelwebu

Recenzi nebo jenom pohled do krabičky by už z principu neměl psát člověk napojený na výrobce, to nemůže být nikdy dobře, protože nikdy nepopíše natvrdo to, co se nepovedlo.

17) 26.03.10 11:51:00  -  badaxe    Objektivní recenze nebo PR článek? B-534 na Modelwebu
to 534 nějak nechápu o čem píšeš, celá recenze je v podstatě pohled do krabičky a je jí jen poslední část. V první  popisuje stávající modely což je prostě reál. Zda Eduard někdy model vydá nikdo neví a to zda je to "firma s pověstí špičky" je diskutabilní, pro někoho ano pro jiného třeba ne. Rozhodně ale dnes v 1/72 Avii nedělá, takže proč by tam byla uvedena. Další částí je historie předlohy, třetí pak holý popis co vlastně je v krabičce s vyjímkou toho že se mu líbí obrázek (mně taky) se o tom asi moc diskutovat nedá. teprve 4. část je tím co by se dalo nazvat recenzí, zde je to co zjistil a jak to na něj působí při pohledu a případně složení na sucho. To že je takové hodnocení subjektivní je jasné a jedna z věcí se kterými lze nesouhlasit je trochu nadnesené "Myslím, že aslepon jeden kus musí každý ve své zbírce mít" což třeba ten kdo staví roury asi nemusí :-) . A pokud si srovnám délku toho co je v recenzi o modelu s tím cos vyplodil ty v prvním příspěvku, nějak mi přijde že to tvé je delší, poněkud zakyslé a spíš se to podobá PR na zbytečné řeči. Nemohu posoudit model, nemám ho a nikdy mít nebudu, protože je zcela mimo můj zájem, jediné co mohu posoudit je daný článek a ten je podle mne solidní, dobře napsaný a po pravdě o dost lepší než řada blábolů které jsem měl bohužel možnost číst, kde autor vychvaluje model který nejspíš neviděl. Tady je to docela střízlivě popsáno krom posledního dvojřádku. A pokud jde o cenu, vzhledem k technologii mi nepřijde přehnaná. Nemyslím že je vyloženě levná, ale rozhodně je odpovídající. Srovnávat cenu třeba M.S. 406 od hasegawy tak mi vyjde že je RS ještě zatraceně levný, vzhledem k tomu že je to shortrun.
16) 26.03.10 11:50:52  -  Borik    Objektivní recenze nebo PR článek? B-534 na Modelwebu

Na jeden model může být více názorů, hlavní je aby se autor podepsal. Což se stalo tak nevidím na recenzi nic nekorektního. Lezdoprdeloidní PR vypadá podstatně jinak.s1s1

Borik

15) 26.03.10 11:05:37  -  mess    Objektivní recenze nebo PR článek? B-534 na Modelwebu

Pro upresneni drivejsich vztahu AZ model - Modelweb - redakce MW mela jiny nahled na recenze, nezli firma AZ model a proto se v recenzovani nepokracovalo, nerozesli jsme se ve zlem, takovyhle veci se prirozene stavaji.

S Petrem Muzikantem mame velmi dobre vztahy a tohle byla dost prkotina na to, aby se na tom neco menilo. Jakub chtel jen jen naznacit, ze AZ model rozhodne tuhle recenzi neprotlacoval, nemel k tomu duvod.

M.

14) 26.03.10 11:00:14  -  MIREK+ANDREA    Objektivní recenze nebo PR článek? B-534 na Modelwebu

Ano, recenze je na recenzentovi- s tím nic neuděláme. Je pravda, že já považuji Avii, za velmi zdařilou, ale také ve všem s Filipem nesouhlasím. Už ten první bod, že je v krabici s krásnou kresbou je diskutabilní- mě připadá taková bez života, nemastná- neslaná... dále bych polemizoval s výrokem "krásnými ostrými detaily" - ano, na short run, jsou velmi pěkné, ale RS  již na některých předchozích modelech ukázalo, že to i v short runu umí ještě lépe...

Na druhou stranu je asi zbytečné psát PR článek v době, kdy je většina produkce již prodaná, a konkurence, o které se tu mluví, je zatím v nedohlednu. HR má zpoždění, zatím jsem viděl jen zkušební výlisky, a Eduard je ještě hodně vzdálen. Navíc je otázkou, zda některý z modelů bude nějak markantně lepší, já myslím že ne. 

pro Damira- s tím plátnem je to ošidné- na výliscích to vypadá surově, ale když to nastříkáš, je to o něčem jiném. V té dvaasedmdesátině se po nastříkání totiž jemný, jak říkáš ty realistický povrch ztrácí. (viz některé předchozí modely RS i jiné) Navíc 534 neměla na křídlech téměř žádné prověšení plátna, a na trupu minimální. (mohu Ti poslat fotky). Ostatně můj názor, budeš moct  zanedlouho porovnat v reálu s Hr modelem.

13) 26.03.10 10:15:13  -  Damir    Objektivní recenze nebo PR článek? B-534 na Modelwebu

Proctal jsem clanek a podival se na fotky

Souhlasim z vsem co jsou napsali ze je

- super ze je novy kvalitny model v trhu

- RS model moc lepsy (nekolik trid) nez stary KP a prijemnejsy nez resinova stavebnice HR

- to co je viditelne v fotky velmy pekne

Jen nesouhlasim z tim co autor recenze napsal o platenom povrchu:

"Plátno vypadá velice jemně a podle fotek by mělo být dostačující."

Jak je viditelne v fotky, platno (je to 2/3 kompletneho povrchu letadla) je udelano stejne jak v starem KP-u a HR-u - jako rovny povrch + pozitivne ryti. Muj nazor je ze dnes standard pro kvalitne stavebnice musi byt realisticky plateny povrch ("okrouhli"). Ak jsou vyrobci pred 40 roku (Airfix,Heller, Matchbox...) mohli udelat realisticky plateny povrch, nevim proc to nemuze byt dnes. Je to dost prace ak modelar bude prepracovat plateny povrch dvouplosniku z "pozitinve ryti" do realismu... Myslim ze je autor recenze to mohl napsat. 

Jeste souhlasim ze mozne nebylo nutne napsat ze je cena "prizniva". Plastikovy model male stihacke v 1:72 nikdy neme cenu 500 nebo 800 korun. Mozne je napsat ze je cena pro maly short-run OK, ze je "bezna", ze model neni drahy...

 

12) 26.03.10 09:12:33  -  Jirka z Hranic    Objektivní recenze nebo PR článek? B-534 na Modelwebu
Pokud psal Filip tuto recenzi jako modelář soukromě, tak nevím, proč by nepřenesl nadšení z modelu. Já jej mám taky doma a stavěl jsem KP a mám doma i HR. Proti oběma je model RS minimálně o třídu výš. Rytí je opravdu jemné, detaily pěkně zpracované, na shortrun vše nasucho velmi dobře pasuje. A navíc, jak píše Jakub, je to pro nás legendární letadlo.
Pokud by to napsal třeba i jen jako poděkování RS za poskytnutý model k postavení, tak na tom taky nevidím nic špatného. Je to vlastně forma PR a je na každém, co si z toho vybere. Znám to velmi dobře z RC Revue, kde modely létají podle článků téměř samy, a pak to lidem padá a řeší se to všude. Je potřeba se více orientovat, číst, ptát se kolegů, to je holt daň za rychlý přísun informací internetem. Ale díky bohu za ně.
Nemám nic společného ani s RS ani s Legato, jsem běžný modelář.
1  2  3  4  5  6  
Skoč na stránku:
Přidej odpověď do diskuse / Reply to this topic
Je potřeba provést autorizaci
Váš e-mail / your e-mail:
K provedení autorizace není potřeba registrace ani heslo, stačí jeden klik. Autorizaci potvrdíte kliknutím na odkaz, který bude zaslán do Vaší emailové schránky. Pokud se e-mail neobjeví ve složce 'přijatá pošta' zkontrolujte spam koš svého mailboxu. Vaši e-mailovou adresu můžete použít pro autorizaci více zařízení.

Your device is currently unauthorized. No registration or password is needed; only one click is enough to be authorized. The authorization link will be sent to your mailbox. Follow instructions sent via the e-mail. If no message appears please check your mailbox spam folder. Your e-mail address can be used for more device.
Autorizací souhlasíte s pravidly a zásadami fóra



Nápověda

Vítejte na stránce Diskuse. Chcete-li vznést jakýkoli nový dotaz, klikněte na tlačítko "Přidej nové téma" . Vyplňte ve formuláři příslušné údaje (povinné údaje jsou: Jméno, Předmět, Dotaz). Pokud chcete, aby Vám odpovědi chodily zároveň emailem, zaškrtněte si políčko "posílat odpovědi emailem?".

K prohlížení jednotlivých témat použijte nabídku "Témata". Tabulka s tématy zobrazuje čtyři základní údaje: 1) Název tématu, po kliknutí na danné téma se zobrazí všechny příspěvky k tomuto tématu. 2) Autor příspěvku, po kliknutí odešlete e-mail autorovi. 3) Reakce zobrazuje počet reakcí (odpovědí) na příslušné téma. 4) Datum určuje datum vložení, popřípadě poslední reakce na příspěvek.

Odpověd (reakci) na téma provedete vyplněním formuláře Přidej odpověď do diskuse v detailu danného tématu (povinné údaje jsou: Jméno nebo značka, Předmět - doplněno automaticky, Odpověd)

Postup vkládání fotek do diskuse z vlastního PC:


Postup vkládání fotek do diskuse z jiného serveru (fotografie již umístěné v Internetu):
1) stránka diskuze musí být ve formátu "nový editor" (volba zcela vpravo v menu v záhlaví stránky). Pokud je zde napsáno "starý editor" kliknutím na nápis se přepneme na "nový"
2) fotka, kterou chceme vložit do diskuse musí mít svou vlastní URL adresu, tzn., že musí být umístěná někde na webu. Doporučená velikost 640x480.
3) URL adresu vkládané fotky zkopírujeme(CTRL+C) 4)klikneme na ikonu zeleného stromu v prostřední řadě čtvrtá zprava (INSERT/EDIT IMAGE)
5) do řádku IMAGE URL napíšeme (vložíme) adresu fotky (CTRL+V)
6) kliknutím na "insert" vložíme fotku do prohlížecího pole. Pokud je adresa napsána správně, fotka se zobrazí a vyskočí dialogové okno v angličtině. Dáme "ok". Pokud chceme přidat další fotky opakujeme body 2-6. Kliknutím na tlačítko "odeslat" se fotka vloží do diskuze.


UPOZORNĚNÍ
Pravidla a zásady pro uživatele diskusního fóra plastikových modelářů
Níže uvedenými pravidly a zásadami se řídí všichni přispěvatelé, čtěte je proto pozorně. V případě jejich porušení riskujete smazání příspěvku nebo zamezení přístupu. Za obsah příspěvků a z něj plynoucích možných důsledků odpovídá výhradně jejich pisatel.
  • Pro odesílání příspěvků nebo zakládání témat je nutná autorizace.
  • Základním tématem fóra je plastikové modelářství a věci s ním související. Příspěvky na základní téma i jakékoli jiné téma budou tolerovány při dodržení zákonných norem, pravidel mezilidské slušnosti a těchto pravidel a zásad.
  • Příspěvky pište spisovným jazykem, který lze prokládat slangovými výrazy. Vulgární příspěvky a příspěvky obsahující sprostá slova nebudou akceptovány.
  • Před založením nového tématu si pomocí vyhledávače nejprve ověřte, jestli v minulosti stejné téma nebylo již založeno. Obdobně postupujte před napsáním nového dotazu, protože mohl být za dobu existence fóra již zodpovězen.
  • Respektujte elementární pravidla slušného chování. Můžete vzájemně vyjádřit nesouhlas s názorem druhého, napadání však tolerováno nebude. Stejně tak nebudou tolerovány subjektivní neetické a neslušné výroky směřující na konkrétní osobu nebo skupinu osob. Snažte se vyvarovat slovních narážek. Neprovokujte a nereagujte na provokující příspěvky. Nepřenášejte na fórum své spory mající základ ve vašem soukromém životě či podnikatelské činnosti.
  • Přispívání jednotlivce pod více identitami (nicky) nebo přebírání jmen či identit jiných uživatelů mající za účel např. matení ostatních nebo jejich cílené napadání nebude tolerováno stejně jako příspěvky mající povahu spamu. Za spam je považováno opakované odesílání krátkých či nesmyslných příspěvků bez informační hodnoty, příspěvků s obsahem diametrálně odlišným od ostatních příspěvků v tématu a příspěvků obsahujících převážně „smajlíky“.
  • O nevhodnosti či závadnosti příspěvků v návaznosti na tato pravidla a zásady rozhoduje poskytovatel služby, který si vyhrazuje právo odstranit příspěvky, jejichž obsah je v rozporu s pravidly a zásadami a v krajním případě zamezit uživateli přístup. Poskytovatel služby není povinen dohlížet na obsah příspěvků ani vyhledávat jejich případný protiprávní obsah.
  • Dotazy na poskytovatele služby je možno podávat e-mailem na forum@plasticplanet.cz.
  • Šíření ilegálních kopií knih, publikací, časopisů, zvukových a obrazových záznamů pořízených na přenosná média (např. videokazety, diskety, disky CD nebo DVD) není povoleno. Příspěvky obsahující takové nabídky budou odstraněny.
  • Při publikování fotografií či jiného obrazového materiálu mějte neustále na paměti, že tyto materiály mohou podléhat autorským právům ve smyslu zákona č. 121/2000 Sb., autorský zákon. Případnou právní odpovědnost při porušení autorských práv ponese výhradně uživatel, který takový materiál zveřejnil.
  • Kliknutím na tlačítko „zde“ v autorizačním e-mailu souhlasíte se zpracováním osobních údajů dle nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů, které vstupuje v účinnost 25. května 2018, zákonem č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů, ve znění pozdějších předpisů a zákonem č. 480/2004 b., o některých službách informační společnosti, ve znění pozdějších předpisů.




1714090100.4787 forum