Témata | | | Přidej nové téma | | | Galerie modelářů | | | Fit test / Stavba | | | Nový editor | | | Nápověda | ||
Topics | | | Start new topic | | | Model gallery | | | Kit fit test / kit build | ||||||
denní zobrazení: 21796 / today visits: 21796 |
JJ, přiznávám, už je to třicet let, co jsem vojákoval, tak mi to vypadlo z hlavy a smíchalo s tím, jak jsem pistoli držel při střelbách a jak tasil nezvykle pro přihlížející. Samopal přes rameno jsem nosil stejně jako praváci, ale pokud jsem ho měl mít v pohotovostní poloze připravený ke střelbě, tak jsem ho měl podle sebe. Jinak by v případě použití vzrostly ztráty vlastních přes povolená procenta
Mnoho povyku pro nic.
Jirko, já jsem taky levák, ale ten futrál musí být napravo kvůli zavírání. (nebo musíš tasit pravačkou přes břicho)
Karle jestli to nebude tím, že je levák (myslím tím používání levé ruky, aby nedošlo k mýlce), pro ty, co jsou praváci to působí nezvykle. Já bych to držel podobně. V době mého vojákování mohli lampasáci vylítnout z kůže, když jsem měl pouzdro se služebním prakem na opasku na jiné straně jako ostatní
:-)
Opakuji se:
Thude, můžeš, prosím, už konečně zavřít rypák a nesrat se do každého tématu. Zahnoj si svou "keckoutek", co sis založil a své debilní teorie a kecy uplatňuj tam. Děkuji.
Školní střelci jsou ve valné většině případě lidé, kteří se ke zbraním NEDOSTALI LEGÁLNÍ cestou. Prostě je někomu čórli a šli vraždit. A víte kam šli vraždit ? Tam kde předpokládali že jim nikdo nebude klást odpor, protože oni budou mít zbraně, ale jejich oběti ne. (Copak někdo normální nosí do školy pistoli nebo automatickou karabinu ?) Tihle střelci VŽDY útočí tam kde ví že budou ve výhodě... Ale to samé se stalo i v té Francii, kde zbraně mezi lidmi nejsou... nebo v Norsku... ten modus operandi je vždy stejný.
Somálsko je příklad dokonale nefunkčního státu, státu kde neplatí státní moc a vláda nekontroluje své území.
Na Ukrajině jde o lokální "ohraničený" konflikt. Že v něm hrají svoji roli zájmy Ruska je víc než zřejmé.
Ano, může vypuknout občanská válka. Která může dopadnou všelijak... Někdy její důsledky mohou být dlouhodobé, někdy krátkodobé. To nikdy nevíte.
Ovšem - Může. Stát se může ledasco. A to že někde mají lidé legálně snadno dostupné zbraně neznamená že bude v té zemi občanská válka.
I v té Americe, kde je to ústavní právo mít a nosit zbraň, jsou zbraně dostupné jen a pouze BEZÚHONNÝM občanům. Jinak v sousedním Rakousku, si dodneška můžete (jste li Rakušan) zakoupit loveckou brokovnici/kulovnici, bez ZP. Jen jdete do obchodu, zaplatíte tu či onu částku v Eurech, necháte tam os údaje a obchodník pan nahlásí úřadům pan XY si koupil tu a tu zbraň. Přesto jde o bezproblémovou zemi... Nebo Švýcarsko, kde každý muž který byl v armádě má doma automatickou karabinu... Ten samý příklad...
Oni problémem nejsou lidé co mají zbraně legálně. Problémem jsou lidé co je mají nelegálně, problémem nejsou ti co mají zbraň z nadšení, koníčku či obživy nebo obrany. Problémem jsou ti co by je neměli mít, neměli by k nim mít přístup a nemají na ně právo... a získali je nelegální cestou. Slušný občan nemá zbraň aby šel a začal střílet bezdůvodně do ostatních. Jen s nepřeje aby kdokoliv jen tak mírnix týrnix střílel do něj.
To se těžko vysvětluje člověku s naprosto nekritickým obdivem ke všemu americkému - v USA mají holt i nejrychlejší hodinky a největší trpaslíky
Američané dokázali spoustu obdivuhodných věcí, o tom žádná. Ale nemyslím, že by možnost koupit si kvér málem i v cukrárně na průkazku na autobus byla ta největší vymoženost. To dělá radost akorát výrobcům a prodejcům zbraní.
K tématu: Dočetl jsem se kdes, že české Gripeny konečně začnou být vybavovány i pro útoky proti pozemním cílům...
Thude, můžeš, prosím, už konečně zavřít rypák a nesrat se do každého tématu. Zahnoj si svou "keckoutek", co sis založil a své debilní teorie a kecy uplatňuj tam. Děkuji.
Ta teorie o vyzbrojení obyvatelstva zní pěkně, ale v současné době na Ukrajině je vyzbrojen kde kdo a výsledek je dost tristní - občasnká válka.
A do které kategorie patří ti američtí "školní" střelci? (o typu zbraní naše slavná masmédia taktně mlčí, ovšem když něco bouchne u tzv. teroristů, tak hned vědí, že to byl Kalašnikov)
Pokud má zbraně menšina - může dojít k uzurpování moci, pokud je mají všichni, nikdo si to nedovolí...
Oprava:
Pokud má zbraně menšina - může dojít k uzurpování moci, pokud je mají všichni, každý si to dovolí...
Nápověda |
Vítejte na stránce Diskuse. Chcete-li vznést jakýkoli nový dotaz, klikněte na tlačítko "Přidej nové téma" . Vyplňte ve formuláři
příslušné údaje (povinné údaje jsou: Jméno, Předmět, Dotaz). Pokud chcete, aby Vám odpovědi chodily zároveň
emailem, zaškrtněte si políčko "posílat odpovědi emailem?". |
K prohlížení jednotlivých témat použijte nabídku "Témata". Tabulka s tématy zobrazuje čtyři základní údaje: 1) Název tématu,
po kliknutí na danné téma se zobrazí všechny příspěvky k tomuto tématu. 2) Autor příspěvku, po kliknutí odešlete e-mail autorovi.
3) Reakce zobrazuje počet reakcí (odpovědí) na příslušné téma. 4) Datum určuje datum vložení, popřípadě poslední reakce na
příspěvek. |
Odpověd (reakci) na téma provedete vyplněním formuláře Přidej odpověď do diskuse v detailu danného tématu
(povinné údaje jsou: Jméno nebo značka, Předmět - doplněno automaticky, Odpověd) |
Postup vkládání fotek do diskuse z vlastního PC: Postup vkládání fotek do diskuse z jiného serveru (fotografie již umístěné v Internetu): 1) stránka diskuze musí být ve formátu "nový editor" (volba zcela vpravo v menu v záhlaví stránky). Pokud je zde napsáno "starý editor" kliknutím na nápis se přepneme na "nový" 2) fotka, kterou chceme vložit do diskuse musí mít svou vlastní URL adresu, tzn., že musí být umístěná někde na webu. Doporučená velikost 640x480. 3) URL adresu vkládané fotky zkopírujeme(CTRL+C) 4)klikneme na ikonu zeleného stromu v prostřední řadě čtvrtá zprava (INSERT/EDIT IMAGE) 5) do řádku IMAGE URL napíšeme (vložíme) adresu fotky (CTRL+V) 6) kliknutím na "insert" vložíme fotku do prohlížecího pole. Pokud je adresa napsána správně, fotka se zobrazí a vyskočí dialogové okno v angličtině. Dáme "ok". Pokud chceme přidat další fotky opakujeme body 2-6. Kliknutím na tlačítko "odeslat" se fotka vloží do diskuze. |
UPOZORNĚNÍ
Pravidla a zásady pro uživatele diskusního fóra plastikových modelářů
Níže uvedenými pravidly a zásadami se řídí všichni přispěvatelé, čtěte je proto pozorně. V případě jejich porušení riskujete smazání příspěvku nebo zamezení přístupu. Za obsah příspěvků a z něj plynoucích možných důsledků odpovídá výhradně jejich pisatel.
|