Válka Fit test Special Hobby malý Plastic Planet malý
Forum plastikových modelářů
Témata  |  Přidej nové téma  |  Galerie modelářů  |  Fit test / Stavba  |  Nový editor  |  Nápověda
Topics  |  Start new topic  |  Model gallery  |  Kit fit test / kit build                  
 
Plastic Planet velký   Special Hobby velký



denní zobrazení: 199744 / today visits: 199744

 Slovo autor  
Řadit     příspěvků na stránku      

ZOBRAZENÍ: HTML
87) 02.10.10 00:09:01  -  miking    Výročí Mnichovské zrady - měli jsme se bránit?
P.S. mala oprava: mimo porazenych zemi se na Jalte se tez jednalo o vlade Polska a jeho budoucich hranicich: UK+US nakonec uznali za zaklad budouci vlady tu Sovety dosazenou, za prislib ze ji rozsiri o elementy Londynske vlady, a do roka probehnou svobodne volby. Prvni cast dohody Stalin dodrzel, druhou cast ne -stejne jako u Madarska, Rumunska,Bulharska. O CSR se nijakym zpusobem nejednalo.
86) 01.10.10 23:46:46  -  miking    Výročí Mnichovské zrady - měli jsme se bránit?
PeJu: "Dobre totiž chápal problematiku globálnych geopolitických záujmov, takže aj on, aj západ (hlavne USA) dodržiavali delenie Európy, ktoré za vojny načrtol Churchil na tabuľu myslím v Jalte"

Klasicka "Jaltska legenda". Zadne rozdeleni sfer vlivu na Jalte neprobehlo, ani se neprobiralo. Na Jalte se zcela jasne dohodla pravidla pro zpravu PORAZENYCH zemi: Nemecka, Rakouska (okupace a zony...tedy tam "sfery vlivu ano"),  byvali spojenci Nemecka: viz spojenecke kontrolni komise a zaruka svobodnych voleb. To ze tyto dohody Stalin nerespektoval (a ze US a UK proste nemeli zadne prostredky jak ho primet k dodrzovani) je jina vec, prave proto vznikla studena valka.....

...pokud by si mocnosti dohodli tak pekne "sfery vlivu" jak je rozsireny (a intelektualne pohodlny) mytus, proc potom ta studena valka zacala kdyby si tak dokazali notovat? Kdyz si pekne rozdelili Evropu, tak v cem byl problem aby se delala nejake studena valka ?? 

- Pokud trvate na tom "rozdeleni Evropy na Jalte", rad se necham presvedcit nejakymi dokumenty nebo sepsanymi svedectvimi pametniku (jiste, "slavny" Churchilluv pokus o "procentove dohody" - pokus ktery nebyl realizovany, byl bez hlavniho hrace za Zapad-US, a mrtvy davno pred Jaltou)

Klon: celkem jsi uhodl, jsem ekonom, a vystudoval jsem ekonomii a pak jeste mezinarodnich vztahy
85) 01.10.10 20:51:15  -  PeJu    Výročí Mnichovské zrady - měli jsme se bránit?

Stalin nikdy založiť východné Rakúsko a ani podržať komunistickú štruktúru v Grécku nemohol .

Dobre totiž chápal problematiku globálnych geopolitických záujmov, takže aj on, aj západ (hlavne USA) dodržiavali delenie Európy, ktoré za vojny načrtol Churchil na tabuľu myslím v Jalte. Obidva tábory rozmýšľali vo väčšom merítku a že ČSR padne do sféry záujmov ZSSR bolo z toho hľadiska legitímne a obe strany boli vcelku happy.

Že by v ČSR nenastolil JVD/S komunistickú vládu je dosť nepravdepodobné, my(?) sme mu to len veľmi uľahčili.

Voči všetkým škandinávskym krajinám robili Rusi (a už dosť dlho) odlišnú politiku a JVD/S zvlášť.

84) 01.10.10 20:38:23  -  Korádo    Výročí Mnichovské zrady - měli jsme se bránit?
TO Válek.Plný souhlas.USA těžce dotávalo na frak ve Vietnamu a doma v USA probíhaly demnstrace proti této válce.V roce 1968 už toho měli američané plné zuby.Starým mazákům končila jednoroční služba a tak nastupovali noví povolanci,kteří si nevěděli rady jak bojovat ve Vietnamu.Neumím si představit,že by se někdo odvážil poslat nám na pomoc vojáky.
Ještě perlička:Údajně tanky soustředěné v Praze,ale i v okolí,byly bez paliva,protože cisterny s palivem bloudily kdesi u hranic.Měli jsme se na ně /na Rusáky/ vrhnou a umlátit je čepicemi.Na bratry by jistě nestříleli.s40
83) 01.10.10 19:18:28  -  Válek    Výročí Mnichovské zrady - měli jsme se bránit?
Chtěl bych napsat Mufovi, že když bylo Američanům řečeno diplomaty SSSR den předem o následném vstupu sil Varšavské smlouvy do tehdejšího ČSSR, tak oni odpověděli, že je to jejich věc co si Sovětský svaz v socialistických státech a oni se do toho plést nebudou. Nevím, na co by byla dobrá naše žádost poslaná jim. A nezapomeňme ještě, že v té době už USA těžce prohrávaly ve válce ve Vietnamu, kde se pokoušely nastolit vlastní loutkový stát daleko hroznějším způsobem, než-li Sovětský svaz u nás. My jsme měli asi 110 mrtvých, kdežto ve Vietnamu 3,5 milionu!!!
82) 01.10.10 18:37:28  -  Klon (Jura Rýzner)    Výročí Mnichovské zrady - měli jsme se bránit?
Tahle diskuse se mi líbí. Bez urážek, bez výpadů proti komukoli - i když máme rozdílné názory. Za sebe dávám palec nahoru...

Miking: myslím, že hlavní rozdíl mezi námi není v rozdílné kvantitě informací, ale v tom, jak je interpretujeme. Což taky nemusí být překážkou vzájemného porozumění. Já dávám důraz na to, že ke každému tvrzení v obecné rovině - nebo v mezinárodně-politické rovině - musí existovat nejlépe několik (nebo několik desítek) indicií, které toto tvrzení podporují. Pokud existují indicie vyvracející tvrzení, pak si zasluhuje toto téma hlubší prostudování a jinou formulaci závěrů. Pak považuju tvrzení za prokázané. Pokud jsem si všiml, u tebe převažuje takový globálnější pohled a s detaily si moc nehraješ. Vidím to správně? Nebo je to jinak?

A ještě bych se chtěl zeptat: jakého směru je tvoje vzdělání a profesní praxe? Tohle uvažování dost často potkávám u ekonomů a manažerů. Jen bych si chtěl utřídit myšlenky a vědět, jestli jsem se v odhadu strefil nebo spletl....
81) 01.10.10 13:55:50  -  Muf    Výročí Mnichovské zrady - měli jsme se bránit?
... to Jirad Dominec: .... tu rezoluci měl předložit náš zástupce a nepředložil nic..... tedy my sami jako stát jsme o nic nežádali. Ve své podstatě to bylo jenom mocenské přetahování dvou frakcí uvnitř KSČ, nic víc. 
80) 01.10.10 13:40:50  -  jirka dominec    Výročí Mnichovské zrady - měli jsme se bránit?

muf, miking: vybodli. ani tu pitomou rezoluci v OSN neudělali. tím neříkám, že se provinili. Já osobně jsem se úplně stejně vybodnul na řešení situace v Kongu, aniž by mě trápilo svědomí.

miking: přínosy a náklady - jde o to, že Stalin už v roce 43-44-45 věděl, že Československo má jistý. Proto tvoje úvaha neplatí. A jestli mi budou vykat, budu jim onikat.

79) 01.10.10 13:20:59  -  miking    Výročí Mnichovské zrady - měli jsme se bránit?
Jirka Dominec, Muf: prestava ze nekdo se "provinil" kvuli tomu ze ho ani nenapadlo riskovat kvuli male zemi davno v sovetskem bloku jadernou valku mi prijde minimalne jako projev presvedceni ze Cesi jsou "vyvoleny narod"
78) 01.10.10 13:16:18  -  miking    Výročí Mnichovské zrady - měli jsme se bránit?
Jirka Dominec:

Sam rikate ze Stalin asi u Rakouska zvazoval "uvidime co se bude lip hodit" -presne to rikam i u CSR. Prinosy a naklady. Z tohoto pohledu byla situace CSR mnohem podobnejsi Finsku nebo Rakousku nez Polsku.

Pokud by komuniste v CSR byli vnitrne porazeni, pravdepodobne by se SSSR spokojil se scenarem typu Finsko(globalne patrite pod nas, ale doma si to vedte jak chcete kdyz nam date co my chceme) nez aby nasilim z vnejsku tlacil svuj rezim a tim komplikoval "hlavni frontu"-zakousnuti se do Nemecka.

Pokud by "potreboval" nastolit svuj rezim, neodesla by SA z CSR, uhnetl by si svoji kom vladu jeste nez skoncila valka jak to udelal jinde, a nekomplikoval by to cele stejne jako to nekomplikoval v Polsku. 

Jinymi slovy aby jsem se vratil k puvodni tezi: Stalin podporoval Cs. komunisty pouze moralne, podobnym stylem jako komunisty ve Finsku, Rakousku.
A z toho se da usuzovat ze jeho pojeti budoucnosti pro CSR bylo jine nez u dalsich budoucich zemi vychodniho bloku kde ty rezimy primo silou dosazoval.
V CSR zvitezili komuniste vlastnimi silami. A mohlo to dopadnout i jinak. A za predpokladu ze by nekomuniste zvitezili ale pokracovali v nastoupene prosovetske bezpecnostni politice a orientaci (coz nikdo z nich nezpochybnoval), Stalinovi by to s nejvetsi pravdepodobnosti nestalo za komplikace to dramaticky resit.

1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  
Skoč na stránku:
Přidej odpověď do diskuse / Reply to this topic
Je potřeba provést autorizaci
Váš e-mail / your e-mail:
K provedení autorizace není potřeba registrace ani heslo, stačí jeden klik. Autorizaci potvrdíte kliknutím na odkaz, který bude zaslán do Vaší emailové schránky. Pokud se e-mail neobjeví ve složce 'přijatá pošta' zkontrolujte spam koš svého mailboxu. Vaši e-mailovou adresu můžete použít pro autorizaci více zařízení.

Your device is currently unauthorized. No registration or password is needed; only one click is enough to be authorized. The authorization link will be sent to your mailbox. Follow instructions sent via the e-mail. If no message appears please check your mailbox spam folder. Your e-mail address can be used for more device.
Autorizací souhlasíte s pravidly a zásadami fóra



Nápověda

Vítejte na stránce Diskuse. Chcete-li vznést jakýkoli nový dotaz, klikněte na tlačítko "Přidej nové téma" . Vyplňte ve formuláři příslušné údaje (povinné údaje jsou: Jméno, Předmět, Dotaz). Pokud chcete, aby Vám odpovědi chodily zároveň emailem, zaškrtněte si políčko "posílat odpovědi emailem?".

K prohlížení jednotlivých témat použijte nabídku "Témata". Tabulka s tématy zobrazuje čtyři základní údaje: 1) Název tématu, po kliknutí na danné téma se zobrazí všechny příspěvky k tomuto tématu. 2) Autor příspěvku, po kliknutí odešlete e-mail autorovi. 3) Reakce zobrazuje počet reakcí (odpovědí) na příslušné téma. 4) Datum určuje datum vložení, popřípadě poslední reakce na příspěvek.

Odpověd (reakci) na téma provedete vyplněním formuláře Přidej odpověď do diskuse v detailu danného tématu (povinné údaje jsou: Jméno nebo značka, Předmět - doplněno automaticky, Odpověd)

Postup vkládání fotek do diskuse z vlastního PC:


Postup vkládání fotek do diskuse z jiného serveru (fotografie již umístěné v Internetu):
1) stránka diskuze musí být ve formátu "nový editor" (volba zcela vpravo v menu v záhlaví stránky). Pokud je zde napsáno "starý editor" kliknutím na nápis se přepneme na "nový"
2) fotka, kterou chceme vložit do diskuse musí mít svou vlastní URL adresu, tzn., že musí být umístěná někde na webu. Doporučená velikost 640x480.
3) URL adresu vkládané fotky zkopírujeme(CTRL+C) 4)klikneme na ikonu zeleného stromu v prostřední řadě čtvrtá zprava (INSERT/EDIT IMAGE)
5) do řádku IMAGE URL napíšeme (vložíme) adresu fotky (CTRL+V)
6) kliknutím na "insert" vložíme fotku do prohlížecího pole. Pokud je adresa napsána správně, fotka se zobrazí a vyskočí dialogové okno v angličtině. Dáme "ok". Pokud chceme přidat další fotky opakujeme body 2-6. Kliknutím na tlačítko "odeslat" se fotka vloží do diskuze.


UPOZORNĚNÍ
Pravidla a zásady pro uživatele diskusního fóra plastikových modelářů
Níže uvedenými pravidly a zásadami se řídí všichni přispěvatelé, čtěte je proto pozorně. V případě jejich porušení riskujete smazání příspěvku nebo zamezení přístupu. Za obsah příspěvků a z něj plynoucích možných důsledků odpovídá výhradně jejich pisatel.
  • Pro odesílání příspěvků nebo zakládání témat je nutná autorizace.
  • Základním tématem fóra je plastikové modelářství a věci s ním související. Příspěvky na základní téma i jakékoli jiné téma budou tolerovány při dodržení zákonných norem, pravidel mezilidské slušnosti a těchto pravidel a zásad.
  • Příspěvky pište spisovným jazykem, který lze prokládat slangovými výrazy. Vulgární příspěvky a příspěvky obsahující sprostá slova nebudou akceptovány.
  • Před založením nového tématu si pomocí vyhledávače nejprve ověřte, jestli v minulosti stejné téma nebylo již založeno. Obdobně postupujte před napsáním nového dotazu, protože mohl být za dobu existence fóra již zodpovězen.
  • Respektujte elementární pravidla slušného chování. Můžete vzájemně vyjádřit nesouhlas s názorem druhého, napadání však tolerováno nebude. Stejně tak nebudou tolerovány subjektivní neetické a neslušné výroky směřující na konkrétní osobu nebo skupinu osob. Snažte se vyvarovat slovních narážek. Neprovokujte a nereagujte na provokující příspěvky. Nepřenášejte na fórum své spory mající základ ve vašem soukromém životě či podnikatelské činnosti.
  • Přispívání jednotlivce pod více identitami (nicky) nebo přebírání jmen či identit jiných uživatelů mající za účel např. matení ostatních nebo jejich cílené napadání nebude tolerováno stejně jako příspěvky mající povahu spamu. Za spam je považováno opakované odesílání krátkých či nesmyslných příspěvků bez informační hodnoty, příspěvků s obsahem diametrálně odlišným od ostatních příspěvků v tématu a příspěvků obsahujících převážně „smajlíky“.
  • O nevhodnosti či závadnosti příspěvků v návaznosti na tato pravidla a zásady rozhoduje poskytovatel služby, který si vyhrazuje právo odstranit příspěvky, jejichž obsah je v rozporu s pravidly a zásadami a v krajním případě zamezit uživateli přístup. Poskytovatel služby není povinen dohlížet na obsah příspěvků ani vyhledávat jejich případný protiprávní obsah.
  • Dotazy na poskytovatele služby je možno podávat e-mailem na forum@plasticplanet.cz.
  • Šíření ilegálních kopií knih, publikací, časopisů, zvukových a obrazových záznamů pořízených na přenosná média (např. videokazety, diskety, disky CD nebo DVD) není povoleno. Příspěvky obsahující takové nabídky budou odstraněny.
  • Při publikování fotografií či jiného obrazového materiálu mějte neustále na paměti, že tyto materiály mohou podléhat autorským právům ve smyslu zákona č. 121/2000 Sb., autorský zákon. Případnou právní odpovědnost při porušení autorských práv ponese výhradně uživatel, který takový materiál zveřejnil.
  • Kliknutím na tlačítko „zde“ v autorizačním e-mailu souhlasíte se zpracováním osobních údajů dle nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů, které vstupuje v účinnost 25. května 2018, zákonem č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů, ve znění pozdějších předpisů a zákonem č. 480/2004 b., o některých službách informační společnosti, ve znění pozdějších předpisů.




1714843737.6444 forum