Special Hobby malý Plastic Planet malý Válka Fit test
Forum plastikových modelářů
Témata  |  Přidej nové téma  |  Galerie modelářů  |  Fit test / Stavba  |  Nový editor  |  Nápověda
Topics  |  Start new topic  |  Model gallery  |  Kit fit test / kit build                  
 
Special Hobby velký   Plastic Planet velký



denní zobrazení: 12659 / today visits: 12659

 Slovo autor  
Řadit     příspěvků na stránku      

ZOBRAZENÍ: HTML
93) 07.09.2013-21:07  -  jenda    převzato z Hyperscale
Mám ještě někde doma DC-3 od Revella, prodávanou někdy 88-89 v DTM. To je ta s těmi propadlinami na těle (někteří ještě pamatují). Jak je možné, že renomovaná firma pustila do světa takovýto zmetek?
Co Spitfiry od ICM a jiné modely od renomovaných firem, hemžící se mnohem hůře odstranitelnými propadlinami než jednou přeškrábnutelnou linkou?
Pánové, mějte rozum!!!!
92) 07.09.2013-21:06  -  BFC    převzato z Hyperscale

Už jsem sem nechtěl přispívat, stačilo co jsem způsobil založením tématu, ale jak vidím, tak se spíš poukazuje na druhé, kteří také nemají své výrobky v pořádku. To je taky velmi rozšířená typická čecháčkovská vlastnost.
Zeptám se tedy: jsou obě poloviny trupu i křídlo s pokaženým rytím? Ano nebo ne?
Má to tak na modelu být? Ano nebo ne?
Jestli obě odpovědi byly NE, tak kolik cm nebo dokonce dm vytrhaného rytí na modelu 1/72 je podle M.B. a dalších ještě "v normě?"

91) 07.09.2013-20:27  -  M.B.    převzato z Hyperscale
Nechci příliš polemizovat ale ......
Použitou technologií nelze omluvit výsledek. ??????
Vždyť ale výsledek je ve většině případů výsledkem použité technologie !!!
Nebo něčeho jiného?
Kapota je nádherný příklad,technologie "štětec" a tomu odpovídající výsledek,autopravnou byla zvolena nevhodná technologie pro nádherný lesklý lak.

Pokud se pohybuješ kolem aut dám příklad ale nejsem na slovo vzatý odborník tak se předem omlouvám pokud je to jinak,je to moje doměnka,poznatek
Pokud si do auta na své dovolené-cestách koupím benzin např v Rakousku pak na severu Německa a nakonec u nás tak to samé auto jede pokaždé uplně jinak.Je to technologií výroby paliva kdy v Rakousku je tam nejspíše přidáváno nejmenší procento řepkového nesmyslu a u nás , v našem benzinu (renomované benzinky,ne u někoho ve stodole) je ho ze jmenovaných zemí asi nejvíc a tudíž u nás to jezdí normálně.Tzn,nejmenší výkon podpořený největší spotřebou.Všude označeno Natur 95.

Ano, toto téma je tak "nosné" že i já jsem se po několika letech nechal strhnout k napsání příspěvků čímž jsem také přispěl s tím že si ale myslím že je takový humbuk kvuli jednomu modelu který dopadl jak dopadl uplně zcestný.Bohužel se na tomto tématu vyřádí kde kdo (viz. ani jsem to celé nečetl ale....).Je to taková naše národní vlastnost.
"Já nic nedělám a když někdo něco dělá tak to určitě dělá blbě, protože kdybych to dělal já to by bylo něco !!!!!
Jenže něco dělat to je práce a starosti, takže radši budu říkat jak to každý dělá blbě u toho starosti nemám ba mě to přinese radost a uspokojení,vždyť tím vlastně něco dělám a práci a starosti s tím nemám"
Jak říkám asi naše národní vlastnost.



90) 07.09.2013-19:13  -  Jiri K    převzato z Hyperscale

Je zajimave s jakym nasazenim a houzevnatosti se resi v obecne rovine modely nizsi kvality v tematu Typhoonu od brengun. U jinych vyrobcu takovy zapal upozornovat na jejich modely nizsi kvality neni.

89) 07.09.2013-19:05  -  ten co sviští se svišti    převzato z Hyperscale

Taky si myslím, že mě jako spotřebitele technologie nemusí zajímat. Když si nechám nalakovat auto, tak si při pohledu na  štetcem balakrylem natřenou kapotu, byť špičkově, neřeknu, že vzhledem k použité technologii je to vlastně super. Použitou technologií nelze omluvit výsledek. Jako poučený modelář ale samozřejmě vím, že u shortrunu můžu očekávat nějaké nedostatky. Modely jsou v tomto zvláštní produkt, téměř žádný není dokonalý, každý má nějaký nedostatek, kdyby se to poměřovalo k nějakému jinému produktu, tak je 98% modelů vhodných k reklamaci. Tím by skončily modelářské firmy. Kupujeme vlastně nějaké polotovary, kde konečný výsledek závisí zejména na našich schopnostech, a výrobci nám nabízejí něco, co nám určitě umožňuje stavět, ale už ne postavit. Takže je to vlastně v pořádku, koupil jsem stavebnici a můžu stavět.

88) 07.09.2013-18:25  -  M.B.    převzato z Hyperscale
Libore,
pokud půjdu např. dětem koupit něco na hraní na zahradu a vyberu tříkolku,těžko si budu moct stěžovat že mám nekvalitní výrobek při pohledu na sousedovic zahrádku kde děti jezdí na šlapadle které má čtyři kola.
Prostě vlastností tříkolky je že má tři kola a hovořit o nekvalitním výrobku právě proto že má jen tři kola prostě nejde!
Ano pokud by jsem domů přinesl rozloženou tříkolku a po složení zjistil že jedno kolo do počtu tří schází šel bych věc reklamovat jako nekompletní.Ale pokud tam jsou všechna tři, tak jsem si asi skutečně chtěl koupit tříkolku.A věř tomu že výrobci skutečně sjíždí z výroby věc která má pouze tři kola a čtyřkolky bych se u něj asi nedovyreklamoval.

Pokud chce výrobce vyrábět tříkolky,což je jeho svobodná volba,nechme ho vyrábět tříkolky!
Pokud si někdo chce koupit čtyřkolku,ať si ji koupí,ale předpokládám tolik společenského taktu a normální soudnosti že výrobce tříkolek nebude označovat za nekvalitního výrobce či někoho kdo škube zákazníky jelikož jim nedává záměrně jedno kolo !!!!!

Pokud to vztahnu na model-ly,ano ve stavebnici nebude - nenajdu tam např.obtisk.Spojím se s výrobcem,možná prodejcem a věřím že bude vše vyřešeno.Pro mne v prvním případě nekopletní model a pokud by se to u té značky stávalo pravidlem tak bych si pak dával větší pozor na kompletnost,či přešel k jiné.
Tu možnost mám,je to svobodná volba.

Píšeš:"který zakoupil výrobek nižší kvality." Ale co vlastně je ???????
Pokud si domu donesu gumovou botu která nemá špičku ba ani patu,vlastně jen podrážku s jakýmsi páskem těžko budu hovořit o nekvalitní holince (!!!!!) jelikož jsem si nejspíš zakoupil botu - vijetnamku.



87) 07.09.2013-17:23  -  Libor Malý    převzato z Hyperscale

M.B.: s Vaší úvahou ohledně vlastností modelu podle technologie jejich výroby zcela souhlasím. Proto by bylo záhodno modely vyrobené z měkkých forem i takto označit, aby bylo spotřebiteli hned jasné, co může, nebo spíše nemůže, od produktu co se kvality týče očekávat.


Většina z vás zde řeší věci z pohledu modeláře - vždyť si vadu můžu opravit. Ano, já si ji taky opravím, ale snažím se zde hovořit o něčem jiném, o tom, co předchází vlastní stavbě modelu. Snažím se hovořit ne z pozice modeláře, ale spotřebitele, který zakoupil výrobek nižší kvality, na což nebyl předem upozorněn. Toto berte v obecné rovině, protože nejde jen o Typhoona a o tuzemskou produkci. Docela by mě zajímalo, jaký názor by na tento problém měly příslušné státní instituce.

86) 07.09.2013-16:55  -  M.B.    převzato z Hyperscale
Tohle téma sleduji od začátku,nevěděl jsem co si mám pod jeho názvem představit,koukl a zjistil, že se jedná o model kterého mám dva kousky doma a nejspíš si z Edaye Maňáka odnesu.Nedalo mi to model vytáhl,vyndal trup a žiletkovou pilkou (od stejného výrobce), rydlem rytí opravil a vylepšil podle mých představ.
Jsem obyčejný modelář, normální lepič. Výše zmíněná operace mně určitě trvala méně času než napsat tento příspěvek(ťukám středně rychle pak si to přečtu-něco přehlédnu a odešlu), takže naprosto nechápu o čem celý ten humbuk je. Pro svou volnou úvahu použiji několik příspěvků viz níže, snad se na mne pánové (aspoň jeden) nebudou zlobit.
Glider píše:Všechny příspěvky jsem nečetl, 1/72 už nestavím, nikoho nechci pomlouvat. Takže jen obecná úvaha. Proč by proboha mělo nějakého zákazníka zajímat, jakou technologií je model vyroben?!!! Vždyť to je naprosto absurdní, zažité, tuzemské, modelářské klišé!!! ............a dále Jen už přestaňme omlouvat nedostatky modelu výrobní technologií!!!
Nad tímhle zůstane normálnímu člověku rozum stát. Podle mně blábol hodný žáka 1. třídy dnes označované jako speciální (???), dříve škola zvláštní či pomocná.
Pokud je výrobek vyroben určitou technologií tak má určité vlastnosti!!!!
Vlastností, v našem případě modelů vyrobených technologií do "měkkých" forem je že můžou mít určité nedostatky což je prostě fakt.Řečeno jinak,vlastností (!!!!!) toho modelu je možnost a určitá pravděpodobnost mírného povrchového poškození "někde" jelikož zvolená technologie je namáhána na, či až za hranici.
A pokud by si Glider příspěvky přečetl tak by zjistil že p.Sobotka se spíše snažil vysvětlit čím to vytržení vzniklo,což jsem v žádném případě já nebral jako pokus výmluvy či omluvu zvolené technologie.
Ta má prostě takovou vlastnost,nespojenci smiřte se s tím!
Naštěstí skutečně nikdo nikoho nenutí aby si věc kupoval přesně jak píše Pavel Šenk je to svobodná volba každého znás!!!! Na druhou stranu nechme každého v rámci pravidel a zákonů vyrábět svobodně co chce!!!
Pavel ještě napsal o krásném setu na Aca. - kabince, předpokládám že vaku kabince.Pro někoho otřesná záležitost řezat, pižlat a pasovat něco z neforemné folie.Setík si vzal jelikož je ochoten řezat,pasovat atd.,
ale.... to přeci neznamená že ostatní začnou houfně nadávat,hanět něco co se má vydolovat odněkud.Určitá menší skupina ten výrobek vyhledá a bude pro ni nádherný!!!!
Já sám se již těším na další výrobek a určitě si jeden kousek do archuvu zařadím.
Amík na začátku má u mne palec dolu,respektive si spíš poťukám na čelo.
85) 07.09.2013-16:04  -  Jiri K    převzato z Hyperscale

Jak pise glider zakaznici so vyberou co komu vyhovuje a za co utrati sve penize. Jen mne zarazi negativni reakce proti brengun Typhoonu pro vytrzene linky panelaze. Rada renomovanych vyrobcu ma stejny problem s vytrzenou panelazi, propadlinami, delicimi rovinami forem I takove firmy jako hasegawa a revell a neni kolem takovy rozruch.

84) 07.09.2013-13:30  -  Thud aka stanice Metra Můzeum    převzato z Hyperscale

To je jako s tím Amudsenem co vykládal o severní točně a někdo se ho ptal jestli byl v Oužicích a ať tam jde, že jest zde spousta povolných děvčat. Co má co dělat Typhoon od BG s hrůzami typu Mach 2, Huma anebo A-model ? To jsou modely pro lidi kteří JUST musí mít tenhle typ, je jim jedno že si kupují odflánknutou práci a už se těší na takové zážitky jako je neustálé používání Proxxonky, tmelení, přerývání a broušení, což jim zabere někdy i pár let -ale pak jim kolegové napíšou na fóru "TLESKAČ" a oni mohou zařadit do vitriny něco co někdo nemá, protože na to valná většina lidí nemá nervy, chuť ani čas a ani peníze, protože investovat do takového polotovaru může skutečně jen nadšenec.

1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  
Skoč na stránku:
Přidej odpověď do diskuse / Reply to this topic
Je potřeba provést autorizaci
Váš e-mail / your e-mail:
K provedení autorizace není potřeba registrace ani heslo, stačí jeden klik. Autorizaci potvrdíte kliknutím na odkaz, který bude zaslán do Vaší emailové schránky. Pokud se e-mail neobjeví ve složce 'přijatá pošta' zkontrolujte spam koš svého mailboxu. Vaši e-mailovou adresu můžete použít pro autorizaci více zařízení.

Your device is currently unauthorized. No registration or password is needed; only one click is enough to be authorized. The authorization link will be sent to your mailbox. Follow instructions sent via the e-mail. If no message appears please check your mailbox spam folder. Your e-mail address can be used for more device.
Autorizací souhlasíte s pravidly a zásadami fóra



Nápověda

Vítejte na stránce Diskuse. Chcete-li vznést jakýkoli nový dotaz, klikněte na tlačítko "Přidej nové téma" . Vyplňte ve formuláři příslušné údaje (povinné údaje jsou: Jméno, Předmět, Dotaz). Pokud chcete, aby Vám odpovědi chodily zároveň emailem, zaškrtněte si políčko "posílat odpovědi emailem?".

K prohlížení jednotlivých témat použijte nabídku "Témata". Tabulka s tématy zobrazuje čtyři základní údaje: 1) Název tématu, po kliknutí na danné téma se zobrazí všechny příspěvky k tomuto tématu. 2) Autor příspěvku, po kliknutí odešlete e-mail autorovi. 3) Reakce zobrazuje počet reakcí (odpovědí) na příslušné téma. 4) Datum určuje datum vložení, popřípadě poslední reakce na příspěvek.

Odpověd (reakci) na téma provedete vyplněním formuláře Přidej odpověď do diskuse v detailu danného tématu (povinné údaje jsou: Jméno nebo značka, Předmět - doplněno automaticky, Odpověd)

Postup vkládání fotek do diskuse z vlastního PC:


Postup vkládání fotek do diskuse z jiného serveru (fotografie již umístěné v Internetu):
1) stránka diskuze musí být ve formátu "nový editor" (volba zcela vpravo v menu v záhlaví stránky). Pokud je zde napsáno "starý editor" kliknutím na nápis se přepneme na "nový"
2) fotka, kterou chceme vložit do diskuse musí mít svou vlastní URL adresu, tzn., že musí být umístěná někde na webu. Doporučená velikost 640x480.
3) URL adresu vkládané fotky zkopírujeme(CTRL+C) 4)klikneme na ikonu zeleného stromu v prostřední řadě čtvrtá zprava (INSERT/EDIT IMAGE)
5) do řádku IMAGE URL napíšeme (vložíme) adresu fotky (CTRL+V)
6) kliknutím na "insert" vložíme fotku do prohlížecího pole. Pokud je adresa napsána správně, fotka se zobrazí a vyskočí dialogové okno v angličtině. Dáme "ok". Pokud chceme přidat další fotky opakujeme body 2-6. Kliknutím na tlačítko "odeslat" se fotka vloží do diskuze.


UPOZORNĚNÍ
Pravidla a zásady pro uživatele diskusního fóra plastikových modelářů
Níže uvedenými pravidly a zásadami se řídí všichni přispěvatelé, čtěte je proto pozorně. V případě jejich porušení riskujete smazání příspěvku nebo zamezení přístupu. Za obsah příspěvků a z něj plynoucích možných důsledků odpovídá výhradně jejich pisatel.
  • Pro odesílání příspěvků nebo zakládání témat je nutná autorizace.
  • Základním tématem fóra je plastikové modelářství a věci s ním související. Příspěvky na základní téma i jakékoli jiné téma budou tolerovány při dodržení zákonných norem, pravidel mezilidské slušnosti a těchto pravidel a zásad.
  • Příspěvky pište spisovným jazykem, který lze prokládat slangovými výrazy. Vulgární příspěvky a příspěvky obsahující sprostá slova nebudou akceptovány.
  • Před založením nového tématu si pomocí vyhledávače nejprve ověřte, jestli v minulosti stejné téma nebylo již založeno. Obdobně postupujte před napsáním nového dotazu, protože mohl být za dobu existence fóra již zodpovězen.
  • Respektujte elementární pravidla slušného chování. Můžete vzájemně vyjádřit nesouhlas s názorem druhého, napadání však tolerováno nebude. Stejně tak nebudou tolerovány subjektivní neetické a neslušné výroky směřující na konkrétní osobu nebo skupinu osob. Snažte se vyvarovat slovních narážek. Neprovokujte a nereagujte na provokující příspěvky. Nepřenášejte na fórum své spory mající základ ve vašem soukromém životě či podnikatelské činnosti.
  • Přispívání jednotlivce pod více identitami (nicky) nebo přebírání jmen či identit jiných uživatelů mající za účel např. matení ostatních nebo jejich cílené napadání nebude tolerováno stejně jako příspěvky mající povahu spamu. Za spam je považováno opakované odesílání krátkých či nesmyslných příspěvků bez informační hodnoty, příspěvků s obsahem diametrálně odlišným od ostatních příspěvků v tématu a příspěvků obsahujících převážně „smajlíky“.
  • O nevhodnosti či závadnosti příspěvků v návaznosti na tato pravidla a zásady rozhoduje poskytovatel služby, který si vyhrazuje právo odstranit příspěvky, jejichž obsah je v rozporu s pravidly a zásadami a v krajním případě zamezit uživateli přístup. Poskytovatel služby není povinen dohlížet na obsah příspěvků ani vyhledávat jejich případný protiprávní obsah.
  • Dotazy na poskytovatele služby je možno podávat e-mailem na forum@plasticplanet.cz.
  • Šíření ilegálních kopií knih, publikací, časopisů, zvukových a obrazových záznamů pořízených na přenosná média (např. videokazety, diskety, disky CD nebo DVD) není povoleno. Příspěvky obsahující takové nabídky budou odstraněny.
  • Při publikování fotografií či jiného obrazového materiálu mějte neustále na paměti, že tyto materiály mohou podléhat autorským právům ve smyslu zákona č. 121/2000 Sb., autorský zákon. Případnou právní odpovědnost při porušení autorských práv ponese výhradně uživatel, který takový materiál zveřejnil.
  • Kliknutím na tlačítko „zde“ v autorizačním e-mailu souhlasíte se zpracováním osobních údajů dle nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů, které vstupuje v účinnost 25. května 2018, zákonem č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů, ve znění pozdějších předpisů a zákonem č. 480/2004 b., o některých službách informační společnosti, ve znění pozdějších předpisů.




1714344665.4524 forum