Plastic Planet malý Válka Fit test Special Hobby malý
Forum plastikových modelářů
Témata  |  Přidej nové téma  |  Galerie modelářů  |  Fit test / Stavba  |  Nový editor  |  Nápověda
Topics  |  Start new topic  |  Model gallery  |  Kit fit test / kit build                  
 
Plastic Planet velký   Special Hobby velký



denní zobrazení: 232892 / today visits: 232892

 Slovo autor  
Řadit     příspěvků na stránku      

ZOBRAZENÍ: HTML
129) 11.06.2014-10:42  -  Jirka    Co dál s Gustavem ?

To kyli: Ano, o tom stavění je to mysleno vážně. Ono to téma je i o tom. Plky jak to Eduard posral se tady omílají více než měsíc a nikomu, kdo si ten model chce koupit a případně některé chyby odstranit, v ničem nepomohou. Jedna stavba, která se aspoň pokusí některé z chyb odstranit, je užitečnější, než tuna nesmyslných příspěvků, které omílají pořád dokola totéž.


 


 

128) 11.06.2014-10:34  -  Franta FJB    Co dál s Gustavem ?

To kyli + Mirek 


To ÚVM jakýsi p.Skreč(?)

127) 11.06.2014-09:43  -  kyli    Co dál s Gustavem ?

Tady snad nikdo nespochybňuje, že ten model jde lehce postavit a užít si stavbu. Jen tu někdo napsal, že model má určité chyby a proto si ho nekoupí. To je snad svaté právo každého jednotlivce.


Debata typu "ukaž jak lepíš, když ti není dost dobrý", to snad nemyslíte vážne.


Pokud mne hned někdo napadne, zda ho mám koupený, když zde chci mudrovat, tak zatím nemám, ale koupím si ho. Protože dělám letadla z druhé světové a Eduard je umí. Jen mne sere, že budu muset např. upravovat podvozek a jiné. Pokud zase zazní argument, že to je snad základ modelařiny, umět si něco udělat sám, ano, umím to. Ale proč sakra to mám dělat já, když mě Eduard měsíc masíroval, jak je to úžasný model a jak to mají všechno perfektní.


A nebýt tady těch "fajnšmekrů", či jak je nazvat, tak bych to nevěděl, co a jak upravit a postavil bych si to přímo z krabice a pak na to koukal ve vitríně a pořád bych přemýšlel, co se mi na tom nezdá.


Kdyby polovinu času, který Eduardi věnovali zhánění doplňků, fotografování a posouzení, zda fotka č.6 či 18 pana Ždiarského do kabiny 109-ky je použitelná(i když ve finále zcela nepodstatná), věnovali revizi modelu, tak  tato debata vůbec nemusela být.


Chápu, že pro konstruktéra modelu je to prostě práce, jako každá jiná, ať jde o 109-ku, MiGa, nebo cokoliv jiného. Ale Eduardi se netají tím, co budou vyrábět a pan Šulc i další se často zúčastňují různých modelářských soutěží a znají spoustu lidí, kteří tomu určitému typu letadla rozumí. Takže není snad problém se zeptat: Budeme dělat např. 109-ku Géčko, co jsme po..ali na Éčku, čeho se máme vyvarovat?


 


 

126) 11.06.2014-09:26  -  Mirek    Co dál s Gustavem ?

Renda - Vaše příspěvky už také přestávám chápat... Proč by někdo nemohl diskutovat o modelu který nepostavil, a nebo proč by měl  stavět model, který se mu nelíbí? Proč tu urážíte diskutující, kteří model nechválí? A přečetl jste si POŘÁDNĚ příspěvek č.109, zejména jeho konec???


 

125) 11.06.2014-09:18  -  jirich    Co dál s Gustavem ?

To Renda: - konečně rozumný názor - když se to téma jmenuje Co dál s Gustavem? - byl by někdo ochoten a schopen zde uvést způsoby odstranění známých nedostatků? - Nejedná se mi o vtipné rady - jako např."uřež si 1/2 cm křídla" - taková "rada" je mi celkem k prdu.


Mně by například zajímalo zda někdo vyřešil (a hlavně jak) přechod křídlo trup - pořád se řešilo zda boulička ano či ne a jediné co kdo doporučoval bylo ji odstranit - což je podle mě blbost. Z fotek je jasný že "boulička" tam je (i když z různých úhlů to vypadá "různě"), nicméně v reálu rozhodně nevypadala tak jako na modelu. Podle mě ta boule byla překryta přechodovým plechem, který v místě tý boule ji jednak kopíroval a jednak vytvářel jakousi "střechu" - z toho potom vyplývá i ten "vinkl" narytý na trupu  (na rozdíl od jiných letadel ten okraj plechu na trupu není zaoblenej a nekopíruje profil křidla ale je lomenej právě proto, že je v místě té boule nadzvednutej).


Když tu bouli na modelu odstraním tak dostanu "rovný" přechod a ne ten střechovitej jako na skutečným letadle - takže otázka co s tím - resp. jestli to někdo vyřešil.


 


Předem děkuji - pokud by vás tento dotaz nutil k nějaké "vtipné" reakci , jako že jsem blb a šťoura apod. , tak si ho radši nevšímejte .


 


P.S. když si to po sobě čtu , tak dostávám pocit, že Thůdovatím

124) 11.06.2014-09:12  -  Renda    Co dál s Gustavem ?

Tak pánové a toto byl názorný příklad, jak se má vyvinout konstruktivní debata a svědčí o vrozené inteligenci tohoto člověka.


A k těm já přičítám všechny ty rádo by odborníky.


Né nadarmo se tomuto fóru říká žumpa.


Ukazuje se, že tu jde opravdu jen a pouze o naštvání jiných.


Jdu si raději něco upatlat, čao, borci.

123) 11.06.2014-08:44  -  Jirka    Co dál s Gustavem ?

Aleši, prezentoval jste se tady jako znalec. Ukažte a nejenom vy, co umíte a udělejte z tohoto modelu pořádnou 109. Je to přece o medelařině, nebo ne? Z toho seznamu vyjmenovaných chyb jde většina odstranit, tak se ukažte.


 


 

122) 11.06.2014-07:14  -  Petr Vacek    Co dál s Gustavem ?
Alešku: nejsem žádný tleskač a doslova mě sere že Eduard to takto podělal , ale pořád to je nejlepší 109tka a bohužel zase není dobře, mě vadí v jednom kuse doslova hanění stavebnice a hledání sebemenší chyby něco jako hon na Eduardí 109tku jo naběhli si - bomba kampaň a další šaškec okolo a výsledek.... víte všichni. A agresivní vždyť více jak měsíc jsou všechny vady známé a furt to tady jen pitváte je to jak s tupany. Na to se nedá už ani jinak reagovats61s61
Chyby jsem nikdy nezpochybňoval, ale lepší 109tka tady stejně není a ty co jsou mají svoje nepřesnosti a další neduhy daleko větší než tato Eduardí.
Fakt myslím že už nemá cenu tady cokoliv psát
121) 11.06.2014-07:12  -  Renda    Co dál s Gustavem ?

To je teda sranda, jak se tu lidi handrkují o hračce a část si myslí, že výrobní firma to kvůli nim změní.


Myslím, že nikdo tady nezpochybnil chyby a vady modelu, tady se spíše řeší, jestli jsou ty vady chybou na kráse modelu pro někoho v životě důležitý a pro někoho zase ne.


Debata by byla konstuktivní, kdyby ti rejpalové předvedli, jak chyby napravit a zahrát si na opravdový modeláře- zatím- jsem viděl rozfocený opravy u pár lidí- od nich jsem se konstruktivně poučil a do svého modelu zakomponoval.


Takže si myslím, že národ modelářský je rozdělen na dvě poloviny a prostě někdo si befko postaví s chutí a ty rejpalové, je to na nich..... Ať se předvedou, jestli umí kecat, nebo lepit.


Ale hodně si myslím, že ti rejpalové mají spíš legraci, že někoho vytočí a nejde jim o model- na to znám ale dobrej lék....

120) 11.06.2014-06:50  -  Aleš    Co dál s Gustavem ?

To je sranda, jak je ta banda tleskačů agresivní


Tady padne seznam od RK naprosto přesně popsaných chyb a tleskači je nezačnou zpochybňovat, protože chápou, že to tak skutečně je, ale místo začnou útočit na samotné pisatele, co vlastně postavili. Nikdo z tleskačů nenapíše, "ne, ne, ta boule na trupu za kabinou je správně". Ona by to také byla sice konstruktivní debata, ale byla by jen tak na čtyři příspěvky.


Pánové chápu vás. A chápu váš strach malého dítěte, která má pocit, že by mohlo přijít o svou hračku. Respektive, že si postaví model o kterém podvědomně tuší, že není dobrý, ale oni tak moc chtějí.


 

1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  
Skoč na stránku:
Přidej odpověď do diskuse / Reply to this topic
Je potřeba provést autorizaci
Váš e-mail / your e-mail:
K provedení autorizace není potřeba registrace ani heslo, stačí jeden klik. Autorizaci potvrdíte kliknutím na odkaz, který bude zaslán do Vaší emailové schránky. Pokud se e-mail neobjeví ve složce 'přijatá pošta' zkontrolujte spam koš svého mailboxu. Vaši e-mailovou adresu můžete použít pro autorizaci více zařízení.

Your device is currently unauthorized. No registration or password is needed; only one click is enough to be authorized. The authorization link will be sent to your mailbox. Follow instructions sent via the e-mail. If no message appears please check your mailbox spam folder. Your e-mail address can be used for more device.
Autorizací souhlasíte s pravidly a zásadami fóra



Nápověda

Vítejte na stránce Diskuse. Chcete-li vznést jakýkoli nový dotaz, klikněte na tlačítko "Přidej nové téma" . Vyplňte ve formuláři příslušné údaje (povinné údaje jsou: Jméno, Předmět, Dotaz). Pokud chcete, aby Vám odpovědi chodily zároveň emailem, zaškrtněte si políčko "posílat odpovědi emailem?".

K prohlížení jednotlivých témat použijte nabídku "Témata". Tabulka s tématy zobrazuje čtyři základní údaje: 1) Název tématu, po kliknutí na danné téma se zobrazí všechny příspěvky k tomuto tématu. 2) Autor příspěvku, po kliknutí odešlete e-mail autorovi. 3) Reakce zobrazuje počet reakcí (odpovědí) na příslušné téma. 4) Datum určuje datum vložení, popřípadě poslední reakce na příspěvek.

Odpověd (reakci) na téma provedete vyplněním formuláře Přidej odpověď do diskuse v detailu danného tématu (povinné údaje jsou: Jméno nebo značka, Předmět - doplněno automaticky, Odpověd)

Postup vkládání fotek do diskuse z vlastního PC:


Postup vkládání fotek do diskuse z jiného serveru (fotografie již umístěné v Internetu):
1) stránka diskuze musí být ve formátu "nový editor" (volba zcela vpravo v menu v záhlaví stránky). Pokud je zde napsáno "starý editor" kliknutím na nápis se přepneme na "nový"
2) fotka, kterou chceme vložit do diskuse musí mít svou vlastní URL adresu, tzn., že musí být umístěná někde na webu. Doporučená velikost 640x480.
3) URL adresu vkládané fotky zkopírujeme(CTRL+C) 4)klikneme na ikonu zeleného stromu v prostřední řadě čtvrtá zprava (INSERT/EDIT IMAGE)
5) do řádku IMAGE URL napíšeme (vložíme) adresu fotky (CTRL+V)
6) kliknutím na "insert" vložíme fotku do prohlížecího pole. Pokud je adresa napsána správně, fotka se zobrazí a vyskočí dialogové okno v angličtině. Dáme "ok". Pokud chceme přidat další fotky opakujeme body 2-6. Kliknutím na tlačítko "odeslat" se fotka vloží do diskuze.


UPOZORNĚNÍ
Pravidla a zásady pro uživatele diskusního fóra plastikových modelářů
Níže uvedenými pravidly a zásadami se řídí všichni přispěvatelé, čtěte je proto pozorně. V případě jejich porušení riskujete smazání příspěvku nebo zamezení přístupu. Za obsah příspěvků a z něj plynoucích možných důsledků odpovídá výhradně jejich pisatel.
  • Pro odesílání příspěvků nebo zakládání témat je nutná autorizace.
  • Základním tématem fóra je plastikové modelářství a věci s ním související. Příspěvky na základní téma i jakékoli jiné téma budou tolerovány při dodržení zákonných norem, pravidel mezilidské slušnosti a těchto pravidel a zásad.
  • Příspěvky pište spisovným jazykem, který lze prokládat slangovými výrazy. Vulgární příspěvky a příspěvky obsahující sprostá slova nebudou akceptovány.
  • Před založením nového tématu si pomocí vyhledávače nejprve ověřte, jestli v minulosti stejné téma nebylo již založeno. Obdobně postupujte před napsáním nového dotazu, protože mohl být za dobu existence fóra již zodpovězen.
  • Respektujte elementární pravidla slušného chování. Můžete vzájemně vyjádřit nesouhlas s názorem druhého, napadání však tolerováno nebude. Stejně tak nebudou tolerovány subjektivní neetické a neslušné výroky směřující na konkrétní osobu nebo skupinu osob. Snažte se vyvarovat slovních narážek. Neprovokujte a nereagujte na provokující příspěvky. Nepřenášejte na fórum své spory mající základ ve vašem soukromém životě či podnikatelské činnosti.
  • Přispívání jednotlivce pod více identitami (nicky) nebo přebírání jmen či identit jiných uživatelů mající za účel např. matení ostatních nebo jejich cílené napadání nebude tolerováno stejně jako příspěvky mající povahu spamu. Za spam je považováno opakované odesílání krátkých či nesmyslných příspěvků bez informační hodnoty, příspěvků s obsahem diametrálně odlišným od ostatních příspěvků v tématu a příspěvků obsahujících převážně „smajlíky“.
  • O nevhodnosti či závadnosti příspěvků v návaznosti na tato pravidla a zásady rozhoduje poskytovatel služby, který si vyhrazuje právo odstranit příspěvky, jejichž obsah je v rozporu s pravidly a zásadami a v krajním případě zamezit uživateli přístup. Poskytovatel služby není povinen dohlížet na obsah příspěvků ani vyhledávat jejich případný protiprávní obsah.
  • Dotazy na poskytovatele služby je možno podávat e-mailem na forum@plasticplanet.cz.
  • Šíření ilegálních kopií knih, publikací, časopisů, zvukových a obrazových záznamů pořízených na přenosná média (např. videokazety, diskety, disky CD nebo DVD) není povoleno. Příspěvky obsahující takové nabídky budou odstraněny.
  • Při publikování fotografií či jiného obrazového materiálu mějte neustále na paměti, že tyto materiály mohou podléhat autorským právům ve smyslu zákona č. 121/2000 Sb., autorský zákon. Případnou právní odpovědnost při porušení autorských práv ponese výhradně uživatel, který takový materiál zveřejnil.
  • Kliknutím na tlačítko „zde“ v autorizačním e-mailu souhlasíte se zpracováním osobních údajů dle nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů, které vstupuje v účinnost 25. května 2018, zákonem č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů, ve znění pozdějších předpisů a zákonem č. 480/2004 b., o některých službách informační společnosti, ve znění pozdějších předpisů.




1714331143.907 forum