![]() |
![]() |
![]() |
Témata | | | Přidej nové téma | | | Galerie modelářů | | | Fit test / Stavba | | | Nový editor | | | Nápověda | ||
Topics | | | Start new topic | | | Model gallery | | | Kit fit test / kit build | ||||||
denní zobrazení: 1938 / today visits: 1938 |
Jasně, fotky z vnitřku jsou jediným důkazem, že to tam je
Připomínáš mi stavbou starou Emilku od Karla Pádára. Ten měl kompletní interiér, celý nafocený, protože z něj skoro nic nebylo vidět..... :-) Ale byl tam!
Tak dnes uzavřu téma Emily. Model je dokončen, ale závěrečný finiš mě dost vyčerpal. Stavebnice sama o sobě je excelentní a staví se super, ale já si dost stížil úpravami a otevřením všech možných prostor. Některé detaily ani nejsou vidět, jako například vnitřky trupu, což je strašná škoda, ale je to tam!
Na druhou stranu například odhazovací plováky, které drží podvozkové nohy (upravený z leptu) je fantastický detail a je to úplně něco jiného, než plastový výlisek. Kanony z resinu jsou též vynikajím a dobře viditelným detailem.
Já měl v závěrečné fázi velký problém napasovat křídlo, kde jsem otevřel motory na nosníky, což bylo určitě zapříčiněno moji nešikovností, na druhou stranu tam, kde bylo křídlo bez úprav vše sedlo, jak zadek na hrnec. Též určitě doporučuji skla do trupu nacvakat až nakonec po nabarvení bez lepidla - výborně sedí.
Já jsem to zmastil, když jsem okna lepil a musel jsem je na hotovém modelu odvrtat a znova udělat asi 6 oken, protože mi lepidlo vyzvlínalo - hnus. Co se týká modelu je to opravdu kráva s rozpětím přes 50 cm a je velký problém s ním manipulovat, protože to není za co vzít (všude o něco zavadíte). Též drobouké a tenoučké antény na přídi je horor, protože stačí letmý dotek a anténa se ohne, 2x, či 3x a anténa odletí - hrůza. Tak snad jsem svými dobře míněnými radami pomohl a budu se těšit na dalšího Japončíka....
Tak mám osazeny boční kanony a Emilka sedí na vlastních.
Přikládám fotku také kompletního modelu, ale křídla jsou jen nasazena, je nich ještě dost práce.
Takže dnes po delší době přikládám postup, kterým se již blížím finále....
Mám hotové antény na trupu na pravé straně se kterými jsem se dost potýkal, protože lepty jsou neskutečně jemné a osazení nebyla vůbec hračka. Stejné to bylo i s žebříkem, který jsem několikrát odtrhl, což mě stálo nemálo nervů....Vždy jsem to raději odložil, abych vychladl a pokračoval, až budu v pohodě.... Model jsem nasucho zkompletoval a přiložil od Tamky Zero, aby bylo vidět, jaká je to Kráva...
Také se mi podařilo na obou stranách urazit resinové hlavně kanonů, takže jsem musel na hotovém modelu odvrtávat vodící kolíčky pro opětovné nasazení hlavně...
No už aby to bylo hotovo.
Najs.
Aká farba bola použitá na spodné plochy a ich patinu?
Tak přikládám kompletní křídla včetně olétání a opotřebení provozem....
Další dvě fotky jsou na motory, což je opravdu krásný kousek resinu...
Zdravím,
staršie pramene uvádzajú na spodné plochy H8K svetlú šedú, podľa novších prameňov, resp stavebnice je to NMF. Nebola tam nejaká antikorozívna ochrana náterom, lakom alebo niečim podobným? Z čoho vychádzali staršie pramene, z jediného zachovalého kusu?
Dnešní příspěvek je věnován mojí chybě při stavbě. Neprovedl jsem nalepení a napasování příďového průhledného dílu, než jsem vše onýtoval a nastříkal, což mě stálo nemalé následné úsilí při lepení, tmelení a opravování linek, nýtových řad na hotovém trupu - opruz....
Druhou věc, kterou bych dnes dělal jinak, jsou okýnka na modelu. Výrobce to udělal tak, že stačí opatrně okýnka oddělit od rámečku a nemusí se vůbec vlepovat, stačí je lohounce vmáčkout do trupu. Toto se dá dělat až na konci stavby, aby nedošlo k poškození, či zaprášení průhedných částí modelu. Já musel pracně vyrábět a opravovat 5 oken, protože jsem si je zašpinil při stavbě....
Tak po prázdninové přestávce pokračuji v seriálu s Emilkou.
Opotřebil jsem vozíky na přepravu letounu, protože je váleli všude možně a k tomu se neustále máčely ve slané vodě...
Nápověda |
Vítejte na stránce Diskuse. Chcete-li vznést jakýkoli nový dotaz, klikněte na tlačítko "Přidej nové téma" . Vyplňte ve formuláři
příslušné údaje (povinné údaje jsou: Jméno, Předmět, Dotaz). Pokud chcete, aby Vám odpovědi chodily zároveň
emailem, zaškrtněte si políčko "posílat odpovědi emailem?". |
K prohlížení jednotlivých témat použijte nabídku "Témata". Tabulka s tématy zobrazuje čtyři základní údaje: 1) Název tématu,
po kliknutí na danné téma se zobrazí všechny příspěvky k tomuto tématu. 2) Autor příspěvku, po kliknutí odešlete e-mail autorovi.
3) Reakce zobrazuje počet reakcí (odpovědí) na příslušné téma. 4) Datum určuje datum vložení, popřípadě poslední reakce na
příspěvek. |
Odpověd (reakci) na téma provedete vyplněním formuláře Přidej odpověď do diskuse v detailu danného tématu
(povinné údaje jsou: Jméno nebo značka, Předmět - doplněno automaticky, Odpověd) |
Postup vkládání fotek do diskuse z vlastního PC:![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Postup vkládání fotek do diskuse z jiného serveru (fotografie již umístěné v Internetu): 1) stránka diskuze musí být ve formátu "nový editor" (volba zcela vpravo v menu v záhlaví stránky). Pokud je zde napsáno "starý editor" kliknutím na nápis se přepneme na "nový" 2) fotka, kterou chceme vložit do diskuse musí mít svou vlastní URL adresu, tzn., že musí být umístěná někde na webu. Doporučená velikost 640x480. 3) URL adresu vkládané fotky zkopírujeme(CTRL+C) 4)klikneme na ikonu zeleného stromu v prostřední řadě čtvrtá zprava (INSERT/EDIT IMAGE) 5) do řádku IMAGE URL napíšeme (vložíme) adresu fotky (CTRL+V) 6) kliknutím na "insert" vložíme fotku do prohlížecího pole. Pokud je adresa napsána správně, fotka se zobrazí a vyskočí dialogové okno v angličtině. Dáme "ok". Pokud chceme přidat další fotky opakujeme body 2-6. Kliknutím na tlačítko "odeslat" se fotka vloží do diskuze. |
UPOZORNĚNÍ
Pravidla a zásady pro uživatele diskusního fóra plastikových modelářů
Níže uvedenými pravidly a zásadami se řídí všichni přispěvatelé, čtěte je proto pozorně. V případě jejich porušení riskujete smazání příspěvku nebo zamezení přístupu. Za obsah příspěvků a z něj plynoucích možných důsledků odpovídá výhradně jejich pisatel.
|