Fit test Special Hobby malý Plastic Planet malý Válka
Forum plastikových modelářů
Témata  |  Přidej nové téma  |  Galerie modelářů  |  Fit test / Stavba  |  Nový editor  |  Nápověda
Topics  |  Start new topic  |  Model gallery  |  Kit fit test / kit build                  
 
Plastic Planet velký   Special Hobby velký



denní zobrazení: 39276 / today visits: 39276

 Slovo autor  
Řadit     příspěvků na stránku      

ZOBRAZENÍ: HTML
27) 23.02.2015-21:48  -  Člen BFC č. 31    Šrámek, a další obránci hranic ČSSR

Pomerančů a mandarinek mám přehršel, ale s tím dovolenkováním je to na ho...(houby). Ale je úsměvné, jak se hned najde filuta, který diskuzi otočí úplně někam jinam. Takže, taky přeji dobrou noc.

26) 23.02.2015-21:47  -  -El Thud-    Šrámek, a další obránci hranic ČSSR

Jasně že jsou hranice. Hranice mimo EU. Ale u nás ta hranice nebyla neprostupná aby někdo nepříšel zvenčí (to je normální) to si chrání všichni. Ale aby lidi nemohll ven. Ani za Rakouska ani za Masarykovsko-benešovské 1. republiky nebylo normální aby lidi nemohli vycestovat.(Si vzpomeňte na tu historku ze Švejka, kde si jeden člověk koupí v Terstu šunku a proti němu sedí chlapík a tečou mu sliny a on mu řekne: "To bys žral co, ty chlape bídná - a ten páč česky - "Co by ne žral, kdybys mi dal". ) Ale kromě pražského jara (kdy Dubček nechtěl udělat nic jiného než to co udělali komunisti v Číně po roce tzv. Pekingském masakru - tzv. volné podnikání, volné cestování, volný konzum.)


Českoslovenští komunisté byli tak těžce neschopní že to nedokázali lidem dát - ačkoliv přesně tohle by je udrželo u moci. Ono se stačí podívat na reálný stav svobody ve světě - ve spoustě zemích to čemu říkáme svoboda (rozuměj - svoboda slova, svoboda názoru) není. Ale aby byl klid - tak vládci své poddané dotují (viz. naposledy třeba Saudská Arábie kdy nový král rozdal 32 MILIARD dolarů.) Mám známou Číňanku, žije léta ve Švýcarech, její dcera studovala v Londýně ale přesto se vrátila do Pekingu a na západě nezůstala. Komunisté totiž neuměli spravovat zemi tak aby se v ní lidi cítili dobře, mohli uspokojovat své (konzumní) potřeby a vrátili se zpátky... prostě protože to je jejich domov. Běžný Číňan může utrácet peníze za žádané kvalitní západní i domáci zboží (se podívejte kolik tam stojí nejnabušenější smartphony), může cestovat po světě, dokonce i studovat (čti - běžný Číňan z velko města - minimálně 30 měst v Číně má nad 1000 000 obyvatel a to jsou významem dejme tomu na úrovni Jihlavy.) Když jsem psal diplomovou práci a použil ani ne deset let starý  bestseller China INC tak jsem z toho mohl použít jen málo, protože za těch 10 let se Čína posunula někam úplně jinam. (Tohle třeba Rusko neumí a neumělo, proto to s ním nakonec špatně dopadne, jelikož ruská mentalita (jakýsi ruský sado-masochismus kdy běžní Rusové nad sebou prostě musí mít tyrana) tuhle obrovskou zemi  nikam neposune. Rusko žíje z toho že má nejvíc jaderných raket na světě. Což není to co by někdo chtěl. Proč Rusové nevyrábí smartphony, notebooky a další věci které lidé chtějí ? Nedávno jsem si koupil úžasnou Power Banku (nabíječku gadgetů) -navrch hliník, uvnitř (dle recenzí) baterky a šváby od známých značek, naprosto super parametry i super cena- suma sumárum, vypadá to jako by to navrhli v Cupertinu a ne v Šen-Čenu - a co víc - ono to fakt funguje.... Kromě vodky a surovin Rusko nic zajímavého neprodukuje, nemá tedy prakticky konkurence schopný lehký (spotřební) průmysl. To je dost smutné na největší stát na světě (Rusko fakt těží jen z toho že může vyhladit celý život na planetě, jinak je to 0. )  Ruská kultura v podstatě není ani tak moc ruská (skoro všichni klasici ruské literatury i hudby byli Židé nebo Ukrajinci.) největší panovnice Ruska byla Němka a poslední car mluvil francouzsky. Rusko je jen velké. Bylo a je. Ale to fakt nestačí. Čína je na tom jinak, sice vždy byla tyranii ale současně si nesla punc nadané civilizace. A ono vysmívané Made in China už fakt nemusí znamenat nejlevnější aušus. Uvidíte že nakonec budou spolu Čína a Rusko válčit (jako kdysi - - na Usuri- o Sibiř) a Rusko to projede - protože Rusové žijí v minulosti(což vysvětluje i to co se děje,) ale Čína v budoucnosti. Čína si nás všechny koupí, díky svým skvělým elektronickým hračkám - vždycky je lepší kšeftovat než bojovat. Rusové svět svoji arogancí akorát naštvali a zůstanou nakonec sami, nová velmoc je prostě o kus dál na východ a většina lidí (a vlád) s ní nemá problém...


Suma sumárum, pokud lid má chléb a(video)hry, konzum pro všechny a relativně pohodlný život, tak lidi neremcaj. Remcaj někdy ti hloubavější, filozofové a intelektuálové (jedno jestli pravicoví nebo levicoví) ale ne šedý dav. Šedý dav chce prachy a mít je za co utratit, šedý dav(skoro všichni) si chtějí za své peníze maximálně užít. Což komunisté v ČSSR neuměli lidem dát. Nemáme a podpultové zboží je lepší zbraní na ohlodání režimu nežli samizdatová literatura.  Dneska jsou možná movití politici(schopný manager má víc, takže takové terno to zase není) za minulého režimu to byli zelináři a řezníci. Takže prašť jak úhoď.


Snad to nebylo moc dlouhé.

25) 23.02.2015-21:40  -  nylon    Šrámek, a další obránci hranic ČSSR

člene, nemůžeš si dovolit banány, pomeranče a mandarinky dovolit tak v kauflandu je maji za 17.90 banány pomeranče a mandarinky za 14.90 a ta dovolená v zahraničí kolikrát vyjde levněji než v tuzemsku.

24) 23.02.2015-21:39  -  Václav L.    Šrámek, a další obránci hranic ČSSR
Člen BFC č. 31
Omlouvám se, ale v těch Vašich příspěvcích se trochu ztrácím.. A hlavně se mi asi nechce tohle téma rozvíjet... Přeju dobrou noc...
23) 23.02.2015-21:32  -  Člen BFC č. 31    Šrámek, a další obránci hranic ČSSR

Václave L., děsíte mě, asi záleží na tom, jakou dimenzi si představujete, především ve jménu vlastního osobního prospěchu. On jistě ten systém nebyl až úplně tak dokonalý, protože nebyl dostatečně kompromisní, ale dnes máte pocit sociální jistoty? Já uznávám, že se dnes dovážejí nejen modely, ale i banány a pomeranče po celý rok, ne jen na Vánoce a mohu vycestovat kam se mi zlíbí, ale (!!!), nemohu si to z finančního hlediska absolutně dovolit. Zdraví mám navíc díky nutnosti budování socialismu v pr..., ale, stejní lidé i doktoři, kteří po revoluci převrátili kabáty a zůstali tam kde byli, dospěli k názoru o 100% obrácenému, že jsem (a nejen já), měl svobodnou vůli výběru a za vše si můžu sám. Ale pořád to byli jen čtyři lidé z mnoha.

22) 23.02.2015-20:57  -  Člen BFC č. 31    Šrámek, a další obránci hranic ČSSR

Jirko, já jen jestli jsem na něco nezapoměl a správně to formuloval. Jak jsem napsal níže, realita je jaká je, a jak sleduji, i učitelé jsou dnes, stejně jako v minulosti "postaveni" před "pravdivou" učebnici historie a je na nich samotných jak se vyrovnají s tím, co do omladiny nalejou, jenže i tady je to zase na osobním názoru u těch mladších, nebo většinou osobní zášti u těch starších, bez faktického studia faktů a historických souvislostí.

21) 23.02.2015-20:52  -  Václav L.    Šrámek, a další obránci hranic ČSSR
Člen BFC č. 31
... bez urážky, vážně si myslíte, že jsme si tady byli za minulého režimu v těch sociálních jistotách rovni? To jsem asi žil v jiné dimenzi...
20) 23.02.2015-20:36  -  Člen BFC č. 31    Šrámek, a další obránci hranic ČSSR

Rendo, nejde o žádný kompliment, jen o reálné cítění. A zášť (?), rozhodně necítím. Jak říkáš, vždy to bylo a je to jen a jen o lidech a dnes je těch negativních (neříkám ze slušnosti hajzlů hajzlovských), o 95% více než "tenkrát", kdy se po roce 1948 k moci dostávali přisluhovači "Stalinova systému" a vyčůraní přisluhovači Gestapa. To je rozdíl mezi tím, čím je dnes masírována omladina a co je historická realita.

19) 23.02.2015-20:28  -  nylon    Šrámek, a další obránci hranic ČSSR

Asi máme s Jirkou Látalem stejný názor.

18) 23.02.2015-20:17  -  Jirka Látal    Šrámek, a další obránci hranic ČSSR

To Člen BFC č.31: Mne se nemusíš ptát na schválení názoru, já jen uvedl příklad situace, aby si ti, co tu dobu nezažili mohli trochu udělat obrázek, jak vše nemohlo být jednoduché  a přímočaré a to  vlastně není nikdy, v žádném  režimu...K tématu jako takovému se vyjadřovat nebudu.  Nemůžeme posuzovat věci  z minulosti podle současných vědomostí, nikdo  v padesátých letech nemohl ani tušit, že budou  "zlatá šedesátá", Pražské jaro, normalizace či události roku 1989. My také nevíme, jak  naše činy a naši dobu budou posuzovat za 50, 60 let a rozumovat, jak jsme co správně měli či neměli dělat, protože už budou vědět to, co po nás teprve přijde. 
Je fakt, že současným mladým chybí  ve spoustě věcí  používání  vlastního rozumu, něco  si přečtou  buď v oficiálních médiích nebo naopak  v těch alternartivních "bezcenzury" či článek senzacechtivého novináře "s patentem  na rozum", jež si  fakta upravuje k obrazu svému, a to je pro ně pak ta nevyvratitelná pravda. My drobánek  starší  jsme měli  prarodiče či rodiče, kteří pamatovali dobu před válkou, přečetli jsme si  Rudé právo, k tomu poslechli  Hlas Ameriky a Svobodnou  Evropu a spolu s názory a informacemi od těch dříve narozených jsme se díky rozporuplným informacím  snad dobrali k pravdě daleko  blíže, jak současná mladá generace, pro kterou je často neověřená zpráva z Facebooku "slovem božím". Jednoduše už většinou neumí  číst mezi řádky, analyzovat a vytvořit si vlastní úsudek, jen papouškují  názory jiných

1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  
Skoč na stránku:
Přidej odpověď do diskuse / Reply to this topic
Je potřeba provést autorizaci
Váš e-mail / your e-mail:
K provedení autorizace není potřeba registrace ani heslo, stačí jeden klik. Autorizaci potvrdíte kliknutím na odkaz, který bude zaslán do Vaší emailové schránky. Pokud se e-mail neobjeví ve složce 'přijatá pošta' zkontrolujte spam koš svého mailboxu. Vaši e-mailovou adresu můžete použít pro autorizaci více zařízení.

Your device is currently unauthorized. No registration or password is needed; only one click is enough to be authorized. The authorization link will be sent to your mailbox. Follow instructions sent via the e-mail. If no message appears please check your mailbox spam folder. Your e-mail address can be used for more device.
Autorizací souhlasíte s pravidly a zásadami fóra



Nápověda

Vítejte na stránce Diskuse. Chcete-li vznést jakýkoli nový dotaz, klikněte na tlačítko "Přidej nové téma" . Vyplňte ve formuláři příslušné údaje (povinné údaje jsou: Jméno, Předmět, Dotaz). Pokud chcete, aby Vám odpovědi chodily zároveň emailem, zaškrtněte si políčko "posílat odpovědi emailem?".

K prohlížení jednotlivých témat použijte nabídku "Témata". Tabulka s tématy zobrazuje čtyři základní údaje: 1) Název tématu, po kliknutí na danné téma se zobrazí všechny příspěvky k tomuto tématu. 2) Autor příspěvku, po kliknutí odešlete e-mail autorovi. 3) Reakce zobrazuje počet reakcí (odpovědí) na příslušné téma. 4) Datum určuje datum vložení, popřípadě poslední reakce na příspěvek.

Odpověd (reakci) na téma provedete vyplněním formuláře Přidej odpověď do diskuse v detailu danného tématu (povinné údaje jsou: Jméno nebo značka, Předmět - doplněno automaticky, Odpověd)

Postup vkládání fotek do diskuse z vlastního PC:


Postup vkládání fotek do diskuse z jiného serveru (fotografie již umístěné v Internetu):
1) stránka diskuze musí být ve formátu "nový editor" (volba zcela vpravo v menu v záhlaví stránky). Pokud je zde napsáno "starý editor" kliknutím na nápis se přepneme na "nový"
2) fotka, kterou chceme vložit do diskuse musí mít svou vlastní URL adresu, tzn., že musí být umístěná někde na webu. Doporučená velikost 640x480.
3) URL adresu vkládané fotky zkopírujeme(CTRL+C) 4)klikneme na ikonu zeleného stromu v prostřední řadě čtvrtá zprava (INSERT/EDIT IMAGE)
5) do řádku IMAGE URL napíšeme (vložíme) adresu fotky (CTRL+V)
6) kliknutím na "insert" vložíme fotku do prohlížecího pole. Pokud je adresa napsána správně, fotka se zobrazí a vyskočí dialogové okno v angličtině. Dáme "ok". Pokud chceme přidat další fotky opakujeme body 2-6. Kliknutím na tlačítko "odeslat" se fotka vloží do diskuze.


UPOZORNĚNÍ
Pravidla a zásady pro uživatele diskusního fóra plastikových modelářů
Níže uvedenými pravidly a zásadami se řídí všichni přispěvatelé, čtěte je proto pozorně. V případě jejich porušení riskujete smazání příspěvku nebo zamezení přístupu. Za obsah příspěvků a z něj plynoucích možných důsledků odpovídá výhradně jejich pisatel.
  • Pro odesílání příspěvků nebo zakládání témat je nutná autorizace.
  • Základním tématem fóra je plastikové modelářství a věci s ním související. Příspěvky na základní téma i jakékoli jiné téma budou tolerovány při dodržení zákonných norem, pravidel mezilidské slušnosti a těchto pravidel a zásad.
  • Příspěvky pište spisovným jazykem, který lze prokládat slangovými výrazy. Vulgární příspěvky a příspěvky obsahující sprostá slova nebudou akceptovány.
  • Před založením nového tématu si pomocí vyhledávače nejprve ověřte, jestli v minulosti stejné téma nebylo již založeno. Obdobně postupujte před napsáním nového dotazu, protože mohl být za dobu existence fóra již zodpovězen.
  • Respektujte elementární pravidla slušného chování. Můžete vzájemně vyjádřit nesouhlas s názorem druhého, napadání však tolerováno nebude. Stejně tak nebudou tolerovány subjektivní neetické a neslušné výroky směřující na konkrétní osobu nebo skupinu osob. Snažte se vyvarovat slovních narážek. Neprovokujte a nereagujte na provokující příspěvky. Nepřenášejte na fórum své spory mající základ ve vašem soukromém životě či podnikatelské činnosti.
  • Přispívání jednotlivce pod více identitami (nicky) nebo přebírání jmen či identit jiných uživatelů mající za účel např. matení ostatních nebo jejich cílené napadání nebude tolerováno stejně jako příspěvky mající povahu spamu. Za spam je považováno opakované odesílání krátkých či nesmyslných příspěvků bez informační hodnoty, příspěvků s obsahem diametrálně odlišným od ostatních příspěvků v tématu a příspěvků obsahujících převážně „smajlíky“.
  • O nevhodnosti či závadnosti příspěvků v návaznosti na tato pravidla a zásady rozhoduje poskytovatel služby, který si vyhrazuje právo odstranit příspěvky, jejichž obsah je v rozporu s pravidly a zásadami a v krajním případě zamezit uživateli přístup. Poskytovatel služby není povinen dohlížet na obsah příspěvků ani vyhledávat jejich případný protiprávní obsah.
  • Dotazy na poskytovatele služby je možno podávat e-mailem na forum@plasticplanet.cz.
  • Šíření ilegálních kopií knih, publikací, časopisů, zvukových a obrazových záznamů pořízených na přenosná média (např. videokazety, diskety, disky CD nebo DVD) není povoleno. Příspěvky obsahující takové nabídky budou odstraněny.
  • Při publikování fotografií či jiného obrazového materiálu mějte neustále na paměti, že tyto materiály mohou podléhat autorským právům ve smyslu zákona č. 121/2000 Sb., autorský zákon. Případnou právní odpovědnost při porušení autorských práv ponese výhradně uživatel, který takový materiál zveřejnil.
  • Kliknutím na tlačítko „zde“ v autorizačním e-mailu souhlasíte se zpracováním osobních údajů dle nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů, které vstupuje v účinnost 25. května 2018, zákonem č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů, ve znění pozdějších předpisů a zákonem č. 480/2004 b., o některých službách informační společnosti, ve znění pozdějších předpisů.




1714699171.8756 forum