![]() |
![]() |
![]() |
Témata | | | Přidej nové téma | | | Galerie modelářů | | | Fit test / Stavba | | | Nový editor | | | Nápověda | ||
Topics | | | Start new topic | | | Model gallery | | | Kit fit test / kit build | ||||||
denní zobrazení: 13407 / today visits: 13407 |
Libor Malý: Ještě koukám na ty vaše fotky a dotaz jsem špatně pochopil - ty "propadliny" na vrchní straně křídla jsou, ale opravdu to vypadá jako úmyslný detail, jaká byla skutečnost netuším...
Libor Malý: Taky jsem se té podélné lekl, ale to je asi jen odlesk. Zato těch příčných je požehnaně, v podstatě co žebro, to prohlubeň. Je to vidět v reálu hodně, nevím, jak moc to mění lesklý povrch plastu. Na tom křídle zeshora nejsou, tam je rovný povrch, akorát že opět s šílenými otřepy. Ale po otočení rámečku se mi zdá, že jsou malé propadliny v podvozkových šachtách (přibližně ve středu šachet pro kola - jsou u toho takové čtverečky, asi nějaký detail).
Martys: to je spíš dotaz na lisaře, dělal jsem dva modely a ani na krytech ani na trupu jsem si ničeho takového nevšiml. Na fotce toho trupu je taky vidět žlábek (propadlina?) ve spodní partii trupu táhnoucí se po celé jeho délce, ta vypadá podstatně hůř než ty vyznačené. Ale je fakt, že fotka je s velkým přiblížením a proti světlu, kdy vyniká i sebemenší nerovnost. Řekl bych, že na matném nátěru to vidět nebude. Nejsou taky propadliny v horních dílech křídla nad úložištěm kola podvozku? Já je měl na obou modelech. Po vznesení dotazu mně bylo na E-Dayi na stánku AZ/KP odpovězeno, že to tak má být.
Jde o tohle - nevím, jak moc to bude vidět, ale v reálu dost...
Libor Malý: Když tak koukám na vaše fotky, ty vtaženiny tam nevidím - ani na krytech, ani na trupu. To to mají tak neodladěné, že je každý kus originál?s9
Teď jsem ještě objevil šílené vtaženiny na podvozkových krytech...s9
Karel: Kabinka mi přijde vcelku normální. Akorát jsem to schválně zase vybalil a kabinka vcelku je ve své střední části nahoře poškrábaná, což je divné, protože rámeček je v extra pytlíku. Ale jinak je to, jak píšete - ještě jsem nezačal lepit, ale tohle mě dost zklamalo. Speciálně ty vtaženiny - podle mě úplně zbytečně (kolik lidí tam ta žebra musí mít?).
Ještě si přisadím - "super" jsou taky vtoky zasahující do hrany dílů (třeba poloviny trupu), to bude taky "skvělé" začišťovat...s9 Taky soudruzi poněkud nedomysleli cedulky s popisem typu trčící polovinou z obrysu rámečku - krásně mi koukám prořízly sáček, takže nedejbože, aby se něco ulomilo z rámečku...
S tím "modelem roku" bych to viděl na typický příklad jednookého mezi slepými...
Odskok, neodskok. Martys upozorňuje na zbytečné faily. Otřepy, kolíky, propadliny. A ty jsou na "nejlepším modelu roku 2016" zbytečné a ukazují špatnou práci. Ale k tomu se nejlépe vyjádří ti, co sem na fórum nechodí. Nejlépe pod nově založeným nickem.
Co kabinka, už je přes ní něco vidět?
No pokud by to bylo jak si myslím, a jak se zdá z té fotky cca do 10mm, takže na modelu něco okolo 0,15 milimetru. V dnešní době, kdy se detaily zvýrazňují, zdůrazňují a někdy i přehánějí, bych to viděl tak na 0,2mm, což už může být na modelu postřehnutelné....
Mirek: i kdyby, tak kolik mm (spíš cm) by ten pásek musel být ve skutečnosti silný aby na 72x zmenšenině udělal viditelný schod?
Nápověda |
Vítejte na stránce Diskuse. Chcete-li vznést jakýkoli nový dotaz, klikněte na tlačítko "Přidej nové téma" . Vyplňte ve formuláři
příslušné údaje (povinné údaje jsou: Jméno, Předmět, Dotaz). Pokud chcete, aby Vám odpovědi chodily zároveň
emailem, zaškrtněte si políčko "posílat odpovědi emailem?". |
K prohlížení jednotlivých témat použijte nabídku "Témata". Tabulka s tématy zobrazuje čtyři základní údaje: 1) Název tématu,
po kliknutí na danné téma se zobrazí všechny příspěvky k tomuto tématu. 2) Autor příspěvku, po kliknutí odešlete e-mail autorovi.
3) Reakce zobrazuje počet reakcí (odpovědí) na příslušné téma. 4) Datum určuje datum vložení, popřípadě poslední reakce na
příspěvek. |
Odpověd (reakci) na téma provedete vyplněním formuláře Přidej odpověď do diskuse v detailu danného tématu
(povinné údaje jsou: Jméno nebo značka, Předmět - doplněno automaticky, Odpověd) |
Postup vkládání fotek do diskuse z vlastního PC:![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Postup vkládání fotek do diskuse z jiného serveru (fotografie již umístěné v Internetu): 1) stránka diskuze musí být ve formátu "nový editor" (volba zcela vpravo v menu v záhlaví stránky). Pokud je zde napsáno "starý editor" kliknutím na nápis se přepneme na "nový" 2) fotka, kterou chceme vložit do diskuse musí mít svou vlastní URL adresu, tzn., že musí být umístěná někde na webu. Doporučená velikost 640x480. 3) URL adresu vkládané fotky zkopírujeme(CTRL+C) 4)klikneme na ikonu zeleného stromu v prostřední řadě čtvrtá zprava (INSERT/EDIT IMAGE) 5) do řádku IMAGE URL napíšeme (vložíme) adresu fotky (CTRL+V) 6) kliknutím na "insert" vložíme fotku do prohlížecího pole. Pokud je adresa napsána správně, fotka se zobrazí a vyskočí dialogové okno v angličtině. Dáme "ok". Pokud chceme přidat další fotky opakujeme body 2-6. Kliknutím na tlačítko "odeslat" se fotka vloží do diskuze. |
UPOZORNĚNÍ
Pravidla a zásady pro uživatele diskusního fóra plastikových modelářů
Níže uvedenými pravidly a zásadami se řídí všichni přispěvatelé, čtěte je proto pozorně. V případě jejich porušení riskujete smazání příspěvku nebo zamezení přístupu. Za obsah příspěvků a z něj plynoucích možných důsledků odpovídá výhradně jejich pisatel.
|