Plastic Planet malý Válka Fit test Special Hobby malý
Forum plastikových modelářů
Témata  |  Přidej nové téma  |  Galerie modelářů  |  Fit test / Stavba  |  Nový editor  |  Nápověda
Topics  |  Start new topic  |  Model gallery  |  Kit fit test / kit build                  
 
Plastic Planet velký   Special Hobby velký



denní zobrazení: 972 / today visits: 972

 Slovo autor  
Řadit     příspěvků na stránku      

ZOBRAZENÍ: HTML
262) 06.03.2015-12:59  -  jirka dominec    Česká pošta nezklamala

Musím českou poštu pochválit. Zaplatil jsem nákup po internetu a druhý den jsem měl zboží doma, ve své obci s 257 obyvateli. Tenhle týden se mi to stalo dvakrát.

261) 09.02.2015-16:35  -  Jirka Látal    Českou poštu dnes chválím

Tak jako bych to před pár dny tady nepsal...
Ve pátek ve schránce avízo o uložení doporučené zásilky na poště, správně napsaná pošta, kterou jsem  si nechal  změnit na ukládací, abych to měl po cestě z práce. Dnes pro  to jedu, na poště samozřejmě nic, že je to prý uložené na jiné poště (na té, kterou nám  úředně určili a kvůli které jsem vypisoval papíry se žádostí o změnu ukládací pošty), mám prý zavolat na číslo  depa, ať si udělají pořádek. Já samosebou rozpálený doběla tam hned volám, preventivně hovory nezvedají, asi ze skromnosti, jak jim všichni pořád jen  děkují. Tak  musím  do druhé vesnice, tam  si vystát frontu u okýnka a konečně mám to, na co čekám... Pouhá půlhodina ztraceného času navíc a 6 kilometrů najetých zbytečně.


Jednou to poplést je omluvitelné, dvakrát to je náhoda, která se dá skousnout, ale tolikrát, jak už to udělali mně, to je schválnost, to mi nikdo nevymluví. 4x, 5x správně a hned nato dvě zásilky honím po okrese. Tak  jim  dám najevo nelibost a zase to párkrát funguje, ale jen do té doby, než asi nabydou dojmu, že už mi  dlouho nepohnuli žlučí

260) 06.02.2015-14:17  -  strýc Artuš    Česká pošta nezklamala

česká pošta neumí dopravit spolehlivě do ciziny nic. I důležitou korespondenci posílám raději za někřestanský peníz s DHL a vím, že do 24 hodin je u adresáta. S ČP jsem poslal jednou sice "levně", ale když to do 14 dnů nedorazilo a ČP nebyla schopna zásilku trasovat dál než někam do celního prostoru. S reklamací mám prý počkat alespoň 3 měsíce. Dokumenty jsem potřeboval mít u adresáta do týdne

259) 06.02.2015-14:05  -  Libor Malý    Česká pošta nezklamala

Pokud Česká pošta neumí (a jakože z vlastní zkušenosti vím, že neumí) dopravit balíky větších rozměrů do ciziny, nezbývá než se obrátit na některého ze soukromých provozovatelů mezinárodních poštovních služeb. Když si mírně připlatíte (něco málo přes stovku při ceně za poslání kolem 1 200,- Kč už nehraje velkou roli), tak balík vyzvednou přímo u vás doma, když chcete i adresami jej sami opatří a o víc se nestaráte. Platba za službu samozřejmě bezhotovostně předem a tracking zásilky je též samozřejmostí. Nutná je však registrace na jejich webu což mi v tomto případě taky nečiní problém, protože mi žádné spamy ani nevyžádané maily od nich nechodí.

258) 06.02.2015-13:17  -  Knippl    Česká pošta nezklamala

Já čím dál víc vyžívám nové soukromé služby,která umožňuje objednaný balíček (zatím knihy) vyzvednout ve vybrané nasmlouvané prodejně ka ho prodejce rozveze.Je mj.levnější než ČP.

257) 06.02.2015-10:31  -  Petr    Česká pošta nezklamala

Smůlu nemají. Já osobně vybírám i obchody podle toho, jaké nabízejí možnosti dopravy, resp. jestli nabízejí možnost dopravy Českou poštou, i za cenu vyšší ceny. Ideální je pro mě Balík na poštu. Jakékoli doručení do ruky mi absolutně nevyhovuje, a vím, že nejsem sám. Stačí se rozhlédnout v práci, protože stejně jsou na tom například mí kolegové. Řešením se zdají být tzv. parcel shopy, nebo jak tomu říkají, ale zkušenosti konkrétně u PPL zatím bohužel nejsou dobré.


Jednopu jsem využil nějakou zasilkovnu nebo jak se to jmenuje, ale doba doručení cca týden, a ještě k tomu na jiné místo než jsem chtěl, mě prozatím dost odradila.

256) 06.02.2015-09:27  -  Martys    Česká pošta nezklamala

Jirka Látal:


To si ale hodně pomůžou - spousta e-shopů má více možností dopravy a pokud se stanou dražší než ti ostatní, tak mají stejně smůlu.

255) 05.02.2015-13:48  -  Knippl    Pošta - služba bez které se neobejdeme?

Jirka Látal:


s63

254) 05.02.2015-07:10  -  Jirka Látal    Pošta - služba bez které se neobejdeme?

Musím vyměnit klávesnici, vynechává asi písmena, otec nikoliv "zakakoval" ale "zaskakoval" . Sorry i  za další překlepy, ale ty už opravovat nebudu

253) 05.02.2015-07:07  -  Jirka Látal    Pošta - služba bez které se neobejdeme?

Jako  kluk (před r. 1989) jsem dělal  sobotní brigády na roznášku novin a tak  jsem tehdejší provoz pošty víc sledoval. Fungovalo  to takto: pošťačka byla místní, na Babettě nebo kole přejela do  svého doručovacího  rajónu, roznesla dopisy, noviny ( těch bylo  víc než nyní, jen  sobotní  tisk pro vesnici  o 205 číslech vážil 15 kilo), balíčky těm, o kterých věděla, že nejsou  v práci, ostatním  dala do  schránky avízo, roznesla důchody, vybrala tržba z obchodů  a hospod a odpoledne si na poště udělala uzávěrku a předala vybrané peníze (když otec zakakoval  jako  brigádník  v době dovolených, jednou měl u  sebe přes 120 000, na tehdejší dobu velmi slušné prachy, skoro na dvě auta). Vše jeden  člověk.V současnosti: ráno jede dodávka se dvěma poskoky s novinami (noviny nastrkají  do  schránek, kam je napadne, už jsem měl  doma poštu z půlky ulice), během  dne další auto  (opět dva lidé, ale jiní) s balíky a spol.( většinou  stejně strkají  do schránek lístky, protože lidi jsou v práci  a protože to  tam neznají, neví ke kterému sousedovi  mohou co dát) mezitím  "rychlý posel" na kole rozveze pár dopisů a v podvečer pošťačka a celá její  rodina, aby to měli rychle hotové, roznáší letáky, které  z velké části hned končí  v popelnici. A to někdo musí  zaplatit....


Jo, a doručovací pošta je jiná, než tzv. ukládací, kde dají nedoručené balíky a doporučená psaní a když si pro to teda extra dojedete, protože se jedná o věci, na které spěcháte, řeknou  vám, že si máte přijít zítra, protože auto buď ještě nedorazilo nebo že to nemají  převzaté. Problém je v tom, že to  "zítra" je den, kdy pošta zavírá  v době, kdy vy jste ještě na cestě z práce a jen  dva dny v týdnu je otvíračka v čase, který vyhovuje i lidem, co musí  chodit do zaměstnání. Zkrátka, když to  nedostanete ve středu, další den, kdy si pro to můžete přijít, je pondělí  dalšího týdne nebo  si kvůli tomu brát náhradní  volno. Takové kvalitní  služby musí přeci mít také ceny na úrovni

1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42  43  44  45  46  47  48  49  
Skoč na stránku:
Přidej odpověď do diskuse / Reply to this topic
Je potřeba provést autorizaci
Váš e-mail / your e-mail:
K provedení autorizace není potřeba registrace ani heslo, stačí jeden klik. Autorizaci potvrdíte kliknutím na odkaz, který bude zaslán do Vaší emailové schránky. Pokud se e-mail neobjeví ve složce 'přijatá pošta' zkontrolujte spam koš svého mailboxu. Vaši e-mailovou adresu můžete použít pro autorizaci více zařízení.

Your device is currently unauthorized. No registration or password is needed; only one click is enough to be authorized. The authorization link will be sent to your mailbox. Follow instructions sent via the e-mail. If no message appears please check your mailbox spam folder. Your e-mail address can be used for more device.
Autorizací souhlasíte s pravidly a zásadami fóra



Nápověda

Vítejte na stránce Diskuse. Chcete-li vznést jakýkoli nový dotaz, klikněte na tlačítko "Přidej nové téma" . Vyplňte ve formuláři příslušné údaje (povinné údaje jsou: Jméno, Předmět, Dotaz). Pokud chcete, aby Vám odpovědi chodily zároveň emailem, zaškrtněte si políčko "posílat odpovědi emailem?".

K prohlížení jednotlivých témat použijte nabídku "Témata". Tabulka s tématy zobrazuje čtyři základní údaje: 1) Název tématu, po kliknutí na danné téma se zobrazí všechny příspěvky k tomuto tématu. 2) Autor příspěvku, po kliknutí odešlete e-mail autorovi. 3) Reakce zobrazuje počet reakcí (odpovědí) na příslušné téma. 4) Datum určuje datum vložení, popřípadě poslední reakce na příspěvek.

Odpověd (reakci) na téma provedete vyplněním formuláře Přidej odpověď do diskuse v detailu danného tématu (povinné údaje jsou: Jméno nebo značka, Předmět - doplněno automaticky, Odpověd)

Postup vkládání fotek do diskuse z vlastního PC:


Postup vkládání fotek do diskuse z jiného serveru (fotografie již umístěné v Internetu):
1) stránka diskuze musí být ve formátu "nový editor" (volba zcela vpravo v menu v záhlaví stránky). Pokud je zde napsáno "starý editor" kliknutím na nápis se přepneme na "nový"
2) fotka, kterou chceme vložit do diskuse musí mít svou vlastní URL adresu, tzn., že musí být umístěná někde na webu. Doporučená velikost 640x480.
3) URL adresu vkládané fotky zkopírujeme(CTRL+C) 4)klikneme na ikonu zeleného stromu v prostřední řadě čtvrtá zprava (INSERT/EDIT IMAGE)
5) do řádku IMAGE URL napíšeme (vložíme) adresu fotky (CTRL+V)
6) kliknutím na "insert" vložíme fotku do prohlížecího pole. Pokud je adresa napsána správně, fotka se zobrazí a vyskočí dialogové okno v angličtině. Dáme "ok". Pokud chceme přidat další fotky opakujeme body 2-6. Kliknutím na tlačítko "odeslat" se fotka vloží do diskuze.


UPOZORNĚNÍ
Pravidla a zásady pro uživatele diskusního fóra plastikových modelářů
Níže uvedenými pravidly a zásadami se řídí všichni přispěvatelé, čtěte je proto pozorně. V případě jejich porušení riskujete smazání příspěvku nebo zamezení přístupu. Za obsah příspěvků a z něj plynoucích možných důsledků odpovídá výhradně jejich pisatel.
  • Pro odesílání příspěvků nebo zakládání témat je nutná autorizace.
  • Základním tématem fóra je plastikové modelářství a věci s ním související. Příspěvky na základní téma i jakékoli jiné téma budou tolerovány při dodržení zákonných norem, pravidel mezilidské slušnosti a těchto pravidel a zásad.
  • Příspěvky pište spisovným jazykem, který lze prokládat slangovými výrazy. Vulgární příspěvky a příspěvky obsahující sprostá slova nebudou akceptovány.
  • Před založením nového tématu si pomocí vyhledávače nejprve ověřte, jestli v minulosti stejné téma nebylo již založeno. Obdobně postupujte před napsáním nového dotazu, protože mohl být za dobu existence fóra již zodpovězen.
  • Respektujte elementární pravidla slušného chování. Můžete vzájemně vyjádřit nesouhlas s názorem druhého, napadání však tolerováno nebude. Stejně tak nebudou tolerovány subjektivní neetické a neslušné výroky směřující na konkrétní osobu nebo skupinu osob. Snažte se vyvarovat slovních narážek. Neprovokujte a nereagujte na provokující příspěvky. Nepřenášejte na fórum své spory mající základ ve vašem soukromém životě či podnikatelské činnosti.
  • Přispívání jednotlivce pod více identitami (nicky) nebo přebírání jmen či identit jiných uživatelů mající za účel např. matení ostatních nebo jejich cílené napadání nebude tolerováno stejně jako příspěvky mající povahu spamu. Za spam je považováno opakované odesílání krátkých či nesmyslných příspěvků bez informační hodnoty, příspěvků s obsahem diametrálně odlišným od ostatních příspěvků v tématu a příspěvků obsahujících převážně „smajlíky“.
  • O nevhodnosti či závadnosti příspěvků v návaznosti na tato pravidla a zásady rozhoduje poskytovatel služby, který si vyhrazuje právo odstranit příspěvky, jejichž obsah je v rozporu s pravidly a zásadami a v krajním případě zamezit uživateli přístup. Poskytovatel služby není povinen dohlížet na obsah příspěvků ani vyhledávat jejich případný protiprávní obsah.
  • Dotazy na poskytovatele služby je možno podávat e-mailem na forum@plasticplanet.cz.
  • Šíření ilegálních kopií knih, publikací, časopisů, zvukových a obrazových záznamů pořízených na přenosná média (např. videokazety, diskety, disky CD nebo DVD) není povoleno. Příspěvky obsahující takové nabídky budou odstraněny.
  • Při publikování fotografií či jiného obrazového materiálu mějte neustále na paměti, že tyto materiály mohou podléhat autorským právům ve smyslu zákona č. 121/2000 Sb., autorský zákon. Případnou právní odpovědnost při porušení autorských práv ponese výhradně uživatel, který takový materiál zveřejnil.
  • Kliknutím na tlačítko „zde“ v autorizačním e-mailu souhlasíte se zpracováním osobních údajů dle nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů, které vstupuje v účinnost 25. května 2018, zákonem č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů, ve znění pozdějších předpisů a zákonem č. 480/2004 b., o některých službách informační společnosti, ve znění pozdějších předpisů.




1714601594.1853 forum