Plastic Planet malý Válka Fit test Special Hobby malý
Forum plastikových modelářů
Témata  |  Přidej nové téma  |  Galerie modelářů  |  Fit test / Stavba  |  Nový editor  |  Nápověda
Topics  |  Start new topic  |  Model gallery  |  Kit fit test / kit build                  
 
Plastic Planet velký   Special Hobby velký



denní zobrazení: 57102 / today visits: 57102

 Slovo autor  
Řadit     příspěvků na stránku      

ZOBRAZENÍ: HTML
254) 16.12.2013-14:48  -  šubrform    Messerschmitt Bf-109G-14 Erla, AZ MODEL 7448 kit
neviem - nepiš už nic, u tebe je slovo demagogie ještě pochvalou.
253) 16.12.2013-14:40  -  neviem    Messerschmitt Bf-109G-14 Erla, AZ MODEL 7448 kit

to ze niekto ma dobry stroj neznamena ze vie na nom aj robit...


priklady zo zivota:


mam super fotak, ale fotografa to zo mna nespravi


mam super auto, ale pretekara to zo mna nespravi...


mas bicykel ako armstrong, ale tour de france neprejdes

252) 16.12.2013-14:31  -  neviem    Messerschmitt Bf-109G-14 Erla, AZ MODEL 7448 kit

šubrform


teraz vidim, ze aj tu si sa navazal do mna. Ja som na tvoju osobu neutocil. Normalne vecne som pisal moje komentare. Nechapem to stekanie voci mojej osobe, kdezto ja som nikde nikoho nenapadal.Naozaj nerozumiem. Utoky voci mojej osobe len z rozculenia alebo nechapem z coho


ak je pravda, ze si z firmy MPM ako pisu "vedle" tak to je smutna komunikacia voci zakaznikovi. Ja nerieisim povody, ja riesim vylisky ako vyzeraju a naslednu zostavitelnost. MPM ma paradny spitfire. neriesim ci okopcil formu alebo nie. mam ho kupeny a nie jednu skatulu, a co chvila ho budem stavat. Akurat skoda tej komunikacie z MPM strany(ak ste z MPM) pretoze na mna ako zakaznika ste teraz nesrpavili vobec dobry dojem, priam naopak. Minuly rok na plastikovej zime som u vas aj kupoval tie spity, neivem ci u vas osobne, ale osoba za pokladnou bola vcelku mila ku mne ako zakaznikovi.


vidim ze tu komunikuje napriklad pal Sulc z eduardu, ma svoje nazory, niekedy prestreli,ale castejsie velmi normalne a pekne komunikuje so zakaznikmy. A dalsia vec, velmi dobre robi aj reklamne kampane. U man zaberaju a pacia sa mi. Napr kampan na Spitfire, alebo MIG15..  a nikde ani tu na fore ziadne osobne utoky na modelarov, alebo zakaznikov.

251) 16.12.2013-14:07  -  PetrS    Messerschmitt Bf-109G-14 Erla, AZ MODEL 7448 kit
fredy proč to tady okecáváš pořád dokola , prémie nebo odměnu stejně nedostaneš. Muzikant má aspoň nově postavenou firmu , ale ty jako zaměstnanec nemáš vůbec nic , nic ti nepatří, a když tam tedy máte takové strojní vybavení jak píšeš , proč si teda necháváte formy dělat v Číně , a tady se na všech fórech vytahujete jak jste dobrý.
250) 16.12.2013-12:30  -  neviem    Messerschmitt Bf-109G-14 Erla, AZ MODEL 7448 kit

moj kit vyzera takto:)zatial:


http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=57&t=81024&p=1538461#p1538461


Bohuzial nelepim kit ktory kaze strana, a ktory je povoleny.


(staviam kit ktory som si kupil(3 kusy), lebo sa mi pacili vylisky, kamuflaze a typ:))

249) 16.12.2013-10:40  -  šubrform    Messerschmitt Bf-109G-14 Erla, AZ MODEL 7448 kit
Ještě doplním to, jaké technologické pokroky dělají ti dva výrobci a jeden zloděj:

Eduard - shortrun --- galvano-----CNC obráběcí centrum ------ výdaje ke zlepšení kvality a technologie v milionech korun.
MPM- shortrun----galvano----vyjiskřováni ----CNC frézováni------výdaje ke zlepšení kvality a technologie v milionech korun.
AZ- shortrun-----shortrun s polevou------mastry z 90% kradené modely od dalších renomovaných výrobcu , to jest maste za 500 kaček od Finemoldsu a strávený vikend Muzikanta nad ním.

To je technologicko-výrobní metoda, nad kterou se klepe Eduard s MPM strachy !
248) 16.12.2013-10:31  -  Vladimír Šulc    Messerschmitt Bf-109G-14 Erla, AZ MODEL 7448 kit

Kuba: máte zajímavé duševní pochody. Skoro jako ten Kuba, co šéfoval ODS


ad Spitfire Mk.Vc: samozřejmě, že jsme od začátku věděli o co jde, a ověřili jsme si, že nebudeme mít problém. Případ tohoto modelu je poněkud komplikovanější, než je zde podáváno, nicméně firma zde zmiňovaná jako poškozená rovněž patří k našim obchodním partnerům, takže dohodnout se nimi pro nás není zásadní problém. Máme co nabídnout, když chceme nabízet


ad strach z konkurence: máte hezkou vizi. Přeji panu Muzikantovi, aby se mu to podařilo, jeho úspěch by pak byl i k našemu prospěchu. To je férová soutěž, navíc bude vytvářet další příležitosti pro vzájemný obchod, což mi naprosto vyhovuje. Víte, Vy si evidentně špatně vyhodnocujete moje motivy. Mě nejde o to, aby tady nebyl Muzikant. Naopak, ať tu je, ať dělá poctivou a dobrou práci, a bude to dobrý. To je férové a poctivé prostředí, v němž se daří byznysu. A ten mě baví, s každým, kdo ho dělá férově. Muzikant ho, aspoň směrem k nám, poslední dobou férově dělá, já s ním nemám problém. Já neválčím, já obchoduju!


Znáte ten vtip, jak dostal Hitler vycházku z pekla?


Jinak, Honzo, jestli na mě ještě něco máte, tak opravdu prosím do tématu Dotaz na Eduardy. Díky.


 

247) 16.12.2013-10:26  -  šubrform    Messerschmitt Bf-109G-14 Erla, AZ MODEL 7448 kit
Kubo, vedle jsem nabídnul "neviem" ,aby se daroval Slovenské akademii věd na výzkum, tobě radím, nabídni svůj mozek té české, taková snůška volovin , co tu píšeš, nemůže pocházet z normálního mozku.
Muzikant, který nemá ani vlastní výrobu forem a je odkázán na Vandělíka,Bukovanského nebo Kutu, je technologicky před MPM, které má vlastní technologie shortrun,galvano,CNC - dural a zadává CNC-jiskření ocel , je podle tebe pod AZ ?!! Dále AZ šlape na paty Eduardu a jednou jej jistě přeskočí a hlavně bacha !!!! Dělá již AZ na 3D modelech !?? To jsi fakt takový vůl, že si myslíš o Muzikantu, že dá 30 - 50 litrů za 3D přípravu nového modelu, když není ochotný zaplatit mastraře, aby mu za 15 - 20 tisíc , udělal vlastního nového mezka a pomáhá si krádeží ??? Nebo se domníváš, že opustí lukrativní krádeže cizích modelů, za pár peněz výdajů, aby dělal kvalitní,drahé a časově náročné modely ?!! Jinak ta modelace dole, to je pěkně zfušované, ty polygony jsou super, jeden polygon na jeden čtvereční kilometr, to bude v synteringu nebo fréze vypadat skvěle ! To vypadá jak modelace za pár doláčů z turbosquidu nebo dalšího 3D depotu.

HMM - to 3D, jinak řečeno kompletní 3D technologie ,včetně CNC frézy, je dneská od půl mega výše ! Myslí si někdo, že Muzikant to dá ?? Myslí si někdo, po jeho lžích o "kovových" formách od Vandělíka, obyčejný epoxyd s niklovou zálivkou, že píše nebo mluví pravdu ?!
246) 16.12.2013-10:14  -  jeep    Messerschmitt Bf-109G-14 Erla, AZ MODEL 7448 kit

to HMM: slovy Ludka Soboty v Okresním přeboru: Smiř se Jirko s tim že fotbal v Houslicích už nebude co bejval....


 


Myslím že to se dá přesně napasovat na české bitky, chrlení typů, a osočování mezi výrobci i mezi modeláři

245) 16.12.2013-10:10  -  HMM    Messerschmitt Bf-109G-14 Erla, AZ MODEL 7448 kit

Tak na toho nebezpečného konkurenta jsem fakt zvědav. Opravdu.


Filozofie AZ byla doteď založena na tom rychle (čehož je důsledkem odflákle) vyrobit model a vyluxovat podstatnou část tržního potenciálu pokud možno před tím než přijde kvalitativně lepší model od konkurence. To je samozřejmě legitimní obchodní strategie, ale je poměrně čitelná. Rychle vydat model, i když má chyby a šlo by lecos dodělat/doladit/vylepšit. Zmenšit prostor těm, co přijdou po mě a kteří to budou mít těžší, i když bude model výrazně lepší. Spousta nedočkavců si ho už koupila (a než by přiznala, že koupila šmejd, bude ho do aleluja obhajovat), pokud je na to akce jako na 109, tak si to koupí i lepší modeláři a ti se logicky nepohrnou do nakupování něčeho, co bude sice lepší, ale proto dražší o půl roku později. Ale to už bude AZ jinde a bude honem honem vydávat jiný model...


Zajímavý je sledovat, jak na to reagují ostatní výrobci...


Ale tahle filozofie je o tom, že se s tím nelze moc mazat a důležitá je rychlost a kvantita. I bez 3D by řada modelů od AZ byla v něčem lepší, kdyby jen mástrař, majitel nebo kdokoliv strávil nad předlohou o nějaký ten den více času. Zlepšování forem je jenom potřeba držet krok s technologickým posunem. Zlepšení kvality modelů je o přístupu a ten měla AZ možnost postupně měnit už teď a příliš se to neděje.


Takže si opravdu nemyslím, že by u Eduardů byli nervózní z toho, že si AZ pořídí 3D a začne chrlit Royal Classy stejné kvality, to je dobrý vtip... To vyžaduje jiný přístup a ten pan AZ nemá, protože je v příkrém rozporu s jeho firemní filozofií...

1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  
Skoč na stránku:
Přidej odpověď do diskuse / Reply to this topic
Je potřeba provést autorizaci
Váš e-mail / your e-mail:
K provedení autorizace není potřeba registrace ani heslo, stačí jeden klik. Autorizaci potvrdíte kliknutím na odkaz, který bude zaslán do Vaší emailové schránky. Pokud se e-mail neobjeví ve složce 'přijatá pošta' zkontrolujte spam koš svého mailboxu. Vaši e-mailovou adresu můžete použít pro autorizaci více zařízení.

Your device is currently unauthorized. No registration or password is needed; only one click is enough to be authorized. The authorization link will be sent to your mailbox. Follow instructions sent via the e-mail. If no message appears please check your mailbox spam folder. Your e-mail address can be used for more device.
Autorizací souhlasíte s pravidly a zásadami fóra



Nápověda

Vítejte na stránce Diskuse. Chcete-li vznést jakýkoli nový dotaz, klikněte na tlačítko "Přidej nové téma" . Vyplňte ve formuláři příslušné údaje (povinné údaje jsou: Jméno, Předmět, Dotaz). Pokud chcete, aby Vám odpovědi chodily zároveň emailem, zaškrtněte si políčko "posílat odpovědi emailem?".

K prohlížení jednotlivých témat použijte nabídku "Témata". Tabulka s tématy zobrazuje čtyři základní údaje: 1) Název tématu, po kliknutí na danné téma se zobrazí všechny příspěvky k tomuto tématu. 2) Autor příspěvku, po kliknutí odešlete e-mail autorovi. 3) Reakce zobrazuje počet reakcí (odpovědí) na příslušné téma. 4) Datum určuje datum vložení, popřípadě poslední reakce na příspěvek.

Odpověd (reakci) na téma provedete vyplněním formuláře Přidej odpověď do diskuse v detailu danného tématu (povinné údaje jsou: Jméno nebo značka, Předmět - doplněno automaticky, Odpověd)

Postup vkládání fotek do diskuse z vlastního PC:


Postup vkládání fotek do diskuse z jiného serveru (fotografie již umístěné v Internetu):
1) stránka diskuze musí být ve formátu "nový editor" (volba zcela vpravo v menu v záhlaví stránky). Pokud je zde napsáno "starý editor" kliknutím na nápis se přepneme na "nový"
2) fotka, kterou chceme vložit do diskuse musí mít svou vlastní URL adresu, tzn., že musí být umístěná někde na webu. Doporučená velikost 640x480.
3) URL adresu vkládané fotky zkopírujeme(CTRL+C) 4)klikneme na ikonu zeleného stromu v prostřední řadě čtvrtá zprava (INSERT/EDIT IMAGE)
5) do řádku IMAGE URL napíšeme (vložíme) adresu fotky (CTRL+V)
6) kliknutím na "insert" vložíme fotku do prohlížecího pole. Pokud je adresa napsána správně, fotka se zobrazí a vyskočí dialogové okno v angličtině. Dáme "ok". Pokud chceme přidat další fotky opakujeme body 2-6. Kliknutím na tlačítko "odeslat" se fotka vloží do diskuze.


UPOZORNĚNÍ
Pravidla a zásady pro uživatele diskusního fóra plastikových modelářů
Níže uvedenými pravidly a zásadami se řídí všichni přispěvatelé, čtěte je proto pozorně. V případě jejich porušení riskujete smazání příspěvku nebo zamezení přístupu. Za obsah příspěvků a z něj plynoucích možných důsledků odpovídá výhradně jejich pisatel.
  • Pro odesílání příspěvků nebo zakládání témat je nutná autorizace.
  • Základním tématem fóra je plastikové modelářství a věci s ním související. Příspěvky na základní téma i jakékoli jiné téma budou tolerovány při dodržení zákonných norem, pravidel mezilidské slušnosti a těchto pravidel a zásad.
  • Příspěvky pište spisovným jazykem, který lze prokládat slangovými výrazy. Vulgární příspěvky a příspěvky obsahující sprostá slova nebudou akceptovány.
  • Před založením nového tématu si pomocí vyhledávače nejprve ověřte, jestli v minulosti stejné téma nebylo již založeno. Obdobně postupujte před napsáním nového dotazu, protože mohl být za dobu existence fóra již zodpovězen.
  • Respektujte elementární pravidla slušného chování. Můžete vzájemně vyjádřit nesouhlas s názorem druhého, napadání však tolerováno nebude. Stejně tak nebudou tolerovány subjektivní neetické a neslušné výroky směřující na konkrétní osobu nebo skupinu osob. Snažte se vyvarovat slovních narážek. Neprovokujte a nereagujte na provokující příspěvky. Nepřenášejte na fórum své spory mající základ ve vašem soukromém životě či podnikatelské činnosti.
  • Přispívání jednotlivce pod více identitami (nicky) nebo přebírání jmen či identit jiných uživatelů mající za účel např. matení ostatních nebo jejich cílené napadání nebude tolerováno stejně jako příspěvky mající povahu spamu. Za spam je považováno opakované odesílání krátkých či nesmyslných příspěvků bez informační hodnoty, příspěvků s obsahem diametrálně odlišným od ostatních příspěvků v tématu a příspěvků obsahujících převážně „smajlíky“.
  • O nevhodnosti či závadnosti příspěvků v návaznosti na tato pravidla a zásady rozhoduje poskytovatel služby, který si vyhrazuje právo odstranit příspěvky, jejichž obsah je v rozporu s pravidly a zásadami a v krajním případě zamezit uživateli přístup. Poskytovatel služby není povinen dohlížet na obsah příspěvků ani vyhledávat jejich případný protiprávní obsah.
  • Dotazy na poskytovatele služby je možno podávat e-mailem na forum@plasticplanet.cz.
  • Šíření ilegálních kopií knih, publikací, časopisů, zvukových a obrazových záznamů pořízených na přenosná média (např. videokazety, diskety, disky CD nebo DVD) není povoleno. Příspěvky obsahující takové nabídky budou odstraněny.
  • Při publikování fotografií či jiného obrazového materiálu mějte neustále na paměti, že tyto materiály mohou podléhat autorským právům ve smyslu zákona č. 121/2000 Sb., autorský zákon. Případnou právní odpovědnost při porušení autorských práv ponese výhradně uživatel, který takový materiál zveřejnil.
  • Kliknutím na tlačítko „zde“ v autorizačním e-mailu souhlasíte se zpracováním osobních údajů dle nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů, které vstupuje v účinnost 25. května 2018, zákonem č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů, ve znění pozdějších předpisů a zákonem č. 480/2004 b., o některých službách informační společnosti, ve znění pozdějších předpisů.




1714793515.0142 forum