Fit test Special Hobby malý Plastic Planet malý Válka
Forum plastikových modelářů
Témata  |  Přidej nové téma  |  Galerie modelářů  |  Fit test / Stavba  |  Nový editor  |  Nápověda
Topics  |  Start new topic  |  Model gallery  |  Kit fit test / kit build                  
 
Plastic Planet velký   Special Hobby velký



denní zobrazení: 38697 / today visits: 38697

 Slovo autor  
Řadit     příspěvků na stránku      

ZOBRAZENÍ: HTML
180) 31.07.2013-14:06  -  Karel    KP Models - znovuzrození nebo soumrak Kopro

Aspoň vidíte, že označovat příspěvky mimo téma jako OT je zbytečné. Thud stejně bude řešit v diskuzi o KP nějaké kováky pětatřicetiny a zůstane srabíkem, který lže, nedodrží slovo a ani neodpoví na opakovaně položenou otázku.

179) 31.07.2013-13:30  -  105th. Monster    KP Models - znovuzrození nebo soumrak Kopro

Mě by ke štěstí stačila "vetřajska a "815" " v pětatřicetině... Vsadím se že pár neděl (doslova) by toho bylo plný modelfórum. Ostatně stačí se podívat jak se krásně chytil Abrex nebo Foxtoys. A rozhodně to nevypadá že by krachovali... Ono by stačilo vydat i toho blbýho "Mezka". (S/CS-199) a za 130Kč byste měli bestseller. Ale tak zrovna tenhle typ slíbil pan Šulc, tak snad bude... Byť prozatím ve čtvrtce...


 

178) 31.07.2013-13:21  -  Hubert Macháně    KP Models - znovuzrození nebo soumrak Kopro

To srovnání s Airfixem a Hellerem značně kulhá- jednak jsou to mnohem větší trhy na nějakou domácí vykopávku ( a taky většinově atraktivnější předlohy) jako ty různý meziválečný letadla,jety z padesátek a šedesátek, lodě a podobně, a hlavně jsou to firmy, které k tomu mají nové modely. Když nedělali nové věci a žili z minula, tak byli dost v hajzlu, jak už tu někdo napsal. KP udělalo poslední nový model před cca 20 lety a od té doby nic, že by někdo navázal a zaplatil každý rok několik nových modelů z kovových forem je dosti šílená utopie. A jestli by to šlo skloubit s výrobou short runů nemám zdání, nejsem z oboru.


PS


Ale je to hezká představa, že by někdo zacvakal nový komplet "vlastenecký" sortiment v plastu(ne jen ty blbý letadla): Čechie 1/12,Tatra 603 1/24,Tatra 148 1/24,Tatra vz.30 1/35,President Masaryk 1/144...

177) 31.07.2013-10:05  -  jirich    KP Models - znovuzrození nebo soumrak Kopro

Jak tady někdo psal, proč nad tím "brečíte" když si ty typy můžete koupit od jiných výrobců v lepší kvalitě (třeba Š231, 328, 16, Avia C2, S/CS199, MB200 ... pochybuju že takový krámy se někdo rozhodne udělat znova ) takže nejlepší by bylo ty formy dát do šmelcu jako plasticart - a to by pak debatička

176) 31.07.2013-08:22  -  Zbyněk Škopán    KP Models - znovuzrození nebo soumrak Kopro

mno... projděte si nabídku Airfixu.. kolik  je v produkci modelů které pamatují  dobu  kdy si je někteří místní soudruzi a vexláci  kupovali v tuzexu.  Mě jako  lodičkáře udivuje  že stále produkují  jejich 1/600 lodě ( do ČR se dováží a dokonce i celkem  prodávají)....


Ergo  tyhle  staré až prastaré  modely mají   svůj hlavní  význam k "naplnění" katalogu prostě aby ne-modelář ale lepič-sběratel-hobbysta naplnil  vitrínku letadýlky případně je rozvěsil  po stropech...co mu jeho srdce bere.


Jen tak mimochodem  totéž dělá občas  revell, obživne nějakou svou strou či převzatou  formu a zařadí  do produkce... (vzpomeňte  např  Walruse  nedávno Stankera)


Jen  tak  na okraj před lety se objevila 1/72 F-16 od Hobby-Bosse   tchéchishe experten  ji ztrhali.. na IPMS Belgie  ještě ve Wiesu  jsem  viděl v pátek dvě pyramidy stavebnic na stolu prodejce.. V sobotu večer  nebyla ani jedna... proč? protože stavebnice  obsahoval  výroční Matrix belgického  letectva....  A vo tom to je ... trh se chová někdy  divně a jen najít  správný  produkt.... vždy vzpomenu na situaci  jak Goodbody  potřeboval vzorky  stolice od arabů  s1

175) 31.07.2013-07:54  -  BFC    KP Models - znovuzrození nebo soumrak Kopro
RichardP: přesně tak jsem to s těmi formami myslels4
mirageiva: tady na Nymburku na ten problém koukáme všichni jako modeláři - ty výlisky známe, nikdo z nás už by si další KP model nekoupil, tak proto ta skepse. Obchodník to ale může vidět jinak. Taky jsem si třeba nemyslel, že by někdo mohl mít nápad vytunelovat Muzeum dělnického hnutís1
174) 31.07.2013-05:07  -  mirageiva     KP Models - znovuzrození nebo soumrak Kopro

Většina diskutérů z Nymburku ohodnotila stavebnice KP tak, že se jejich formy nehodí ani na hnůj a přitom majitel za ně požaduje 3 miliony. Něco je tu špatně. Za blázna zde označujete jistého Thůda, ale spíš by měl být blázen majitel forem, který požaduje 3.000.000,- Kč. Nebo to tak není?

173) 30.07.2013-12:24  -  jirka dominec    KP Models - znovuzrození nebo soumrak Kopro

Arnal: Pokud myslíme to samé, já jsem koupil "francouzského Blocha" na jednom e-dayi.

172) 30.07.2013-10:41  -  Krab    KP Models - znovuzrození nebo soumrak Kopro

Pánové líbí se mě vaše nekonečná debata o hračce pro děti. Jen doufám, že až tu mrtvolu KP ohlodáte na kost tak už těch zasvěcených debat necháte. Jste krásný předobraz našich politiků, nekonečná debata o ničem.

171) 30.07.2013-10:39  -  Bocán    KP Models - znovuzrození nebo soumrak Kopro

S tým marketingom musím súhlasiť s Arnalom - ako som už v príspevku 43 písal, poznám mentalitu maďarských "podnikateľov/obchodníkov". Základ ich obchodnej politiky je čo najviac oj..bať iných (viem, že podobne je to aj u iných, ale tam je to ešte viac)...


Napr. môj známy, ktorý pracoval v Maďarsku vo firme svojho švagra v odbyte, bol prekvapený platobnou disciplínou na Slovensku, keď sa rozšírili aj na Slovensko (ale aj to len preto, lebo na Slovensku boli vtedy lepšie daňové podmienky - chceli po čase celú firmu previesť na Slovensko), a to je čo povedať (!?). Hovoril, že v Maďarsku každý odberateľ minimálne nedodrží dohodnutú splatnosť faktúr (o mesiac, dva), ale väčšinu pohľadávok musia vymáhať súdnou cestou. Nečudoval by som sa, keby náhodou KP models nemal ešte uhradený napr. materiál na výrobu (priamo výrobu asi nie, lebo to by mal u dodávateľa zablokované formy a ťažko by ich len tak ponúkal na predaj). Tak to teraz rýchlo zabalí a tí, ktorým dlhuje, nech si ho hľadajú. Mne bolo už aj to podozrivé, keď z jedného dňa na druhý zrušili predajné miesto v Mošoni (je to najlukratívnejšia akcia v Maďarsku, kde sú zároveň aj zahraniční modelári)


Čo sa modelov a foriem týka, toho času bola veľká škoda, že sa dostali mimo hranice. Treba si uvedomiť, že aj vďaka nim je české a slovenské modelárstvo tam, kde je. Je to vlastne akési "národné bohatsvo" a teraz je jedinečná šanca získať formy späť, tam kam patria. Pokiaľ dobre viem, tak. napr. Francúzsko dotovalo Heller, aby sa zachoval, lebo Heller je pre Francúzsko niečo podobné ako Kovozávody pre Česko(-Slovensko).

1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  
Skoč na stránku:
Přidej odpověď do diskuse / Reply to this topic
Je potřeba provést autorizaci
Váš e-mail / your e-mail:
K provedení autorizace není potřeba registrace ani heslo, stačí jeden klik. Autorizaci potvrdíte kliknutím na odkaz, který bude zaslán do Vaší emailové schránky. Pokud se e-mail neobjeví ve složce 'přijatá pošta' zkontrolujte spam koš svého mailboxu. Vaši e-mailovou adresu můžete použít pro autorizaci více zařízení.

Your device is currently unauthorized. No registration or password is needed; only one click is enough to be authorized. The authorization link will be sent to your mailbox. Follow instructions sent via the e-mail. If no message appears please check your mailbox spam folder. Your e-mail address can be used for more device.
Autorizací souhlasíte s pravidly a zásadami fóra



Nápověda

Vítejte na stránce Diskuse. Chcete-li vznést jakýkoli nový dotaz, klikněte na tlačítko "Přidej nové téma" . Vyplňte ve formuláři příslušné údaje (povinné údaje jsou: Jméno, Předmět, Dotaz). Pokud chcete, aby Vám odpovědi chodily zároveň emailem, zaškrtněte si políčko "posílat odpovědi emailem?".

K prohlížení jednotlivých témat použijte nabídku "Témata". Tabulka s tématy zobrazuje čtyři základní údaje: 1) Název tématu, po kliknutí na danné téma se zobrazí všechny příspěvky k tomuto tématu. 2) Autor příspěvku, po kliknutí odešlete e-mail autorovi. 3) Reakce zobrazuje počet reakcí (odpovědí) na příslušné téma. 4) Datum určuje datum vložení, popřípadě poslední reakce na příspěvek.

Odpověd (reakci) na téma provedete vyplněním formuláře Přidej odpověď do diskuse v detailu danného tématu (povinné údaje jsou: Jméno nebo značka, Předmět - doplněno automaticky, Odpověd)

Postup vkládání fotek do diskuse z vlastního PC:


Postup vkládání fotek do diskuse z jiného serveru (fotografie již umístěné v Internetu):
1) stránka diskuze musí být ve formátu "nový editor" (volba zcela vpravo v menu v záhlaví stránky). Pokud je zde napsáno "starý editor" kliknutím na nápis se přepneme na "nový"
2) fotka, kterou chceme vložit do diskuse musí mít svou vlastní URL adresu, tzn., že musí být umístěná někde na webu. Doporučená velikost 640x480.
3) URL adresu vkládané fotky zkopírujeme(CTRL+C) 4)klikneme na ikonu zeleného stromu v prostřední řadě čtvrtá zprava (INSERT/EDIT IMAGE)
5) do řádku IMAGE URL napíšeme (vložíme) adresu fotky (CTRL+V)
6) kliknutím na "insert" vložíme fotku do prohlížecího pole. Pokud je adresa napsána správně, fotka se zobrazí a vyskočí dialogové okno v angličtině. Dáme "ok". Pokud chceme přidat další fotky opakujeme body 2-6. Kliknutím na tlačítko "odeslat" se fotka vloží do diskuze.


UPOZORNĚNÍ
Pravidla a zásady pro uživatele diskusního fóra plastikových modelářů
Níže uvedenými pravidly a zásadami se řídí všichni přispěvatelé, čtěte je proto pozorně. V případě jejich porušení riskujete smazání příspěvku nebo zamezení přístupu. Za obsah příspěvků a z něj plynoucích možných důsledků odpovídá výhradně jejich pisatel.
  • Pro odesílání příspěvků nebo zakládání témat je nutná autorizace.
  • Základním tématem fóra je plastikové modelářství a věci s ním související. Příspěvky na základní téma i jakékoli jiné téma budou tolerovány při dodržení zákonných norem, pravidel mezilidské slušnosti a těchto pravidel a zásad.
  • Příspěvky pište spisovným jazykem, který lze prokládat slangovými výrazy. Vulgární příspěvky a příspěvky obsahující sprostá slova nebudou akceptovány.
  • Před založením nového tématu si pomocí vyhledávače nejprve ověřte, jestli v minulosti stejné téma nebylo již založeno. Obdobně postupujte před napsáním nového dotazu, protože mohl být za dobu existence fóra již zodpovězen.
  • Respektujte elementární pravidla slušného chování. Můžete vzájemně vyjádřit nesouhlas s názorem druhého, napadání však tolerováno nebude. Stejně tak nebudou tolerovány subjektivní neetické a neslušné výroky směřující na konkrétní osobu nebo skupinu osob. Snažte se vyvarovat slovních narážek. Neprovokujte a nereagujte na provokující příspěvky. Nepřenášejte na fórum své spory mající základ ve vašem soukromém životě či podnikatelské činnosti.
  • Přispívání jednotlivce pod více identitami (nicky) nebo přebírání jmen či identit jiných uživatelů mající za účel např. matení ostatních nebo jejich cílené napadání nebude tolerováno stejně jako příspěvky mající povahu spamu. Za spam je považováno opakované odesílání krátkých či nesmyslných příspěvků bez informační hodnoty, příspěvků s obsahem diametrálně odlišným od ostatních příspěvků v tématu a příspěvků obsahujících převážně „smajlíky“.
  • O nevhodnosti či závadnosti příspěvků v návaznosti na tato pravidla a zásady rozhoduje poskytovatel služby, který si vyhrazuje právo odstranit příspěvky, jejichž obsah je v rozporu s pravidly a zásadami a v krajním případě zamezit uživateli přístup. Poskytovatel služby není povinen dohlížet na obsah příspěvků ani vyhledávat jejich případný protiprávní obsah.
  • Dotazy na poskytovatele služby je možno podávat e-mailem na forum@plasticplanet.cz.
  • Šíření ilegálních kopií knih, publikací, časopisů, zvukových a obrazových záznamů pořízených na přenosná média (např. videokazety, diskety, disky CD nebo DVD) není povoleno. Příspěvky obsahující takové nabídky budou odstraněny.
  • Při publikování fotografií či jiného obrazového materiálu mějte neustále na paměti, že tyto materiály mohou podléhat autorským právům ve smyslu zákona č. 121/2000 Sb., autorský zákon. Případnou právní odpovědnost při porušení autorských práv ponese výhradně uživatel, který takový materiál zveřejnil.
  • Kliknutím na tlačítko „zde“ v autorizačním e-mailu souhlasíte se zpracováním osobních údajů dle nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů, které vstupuje v účinnost 25. května 2018, zákonem č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů, ve znění pozdějších předpisů a zákonem č. 480/2004 b., o některých službách informační společnosti, ve znění pozdějších předpisů.




1714613215.9156 forum