Válka Fit test Special Hobby malý Plastic Planet malý
Forum plastikových modelářů
Témata  |  Přidej nové téma  |  Galerie modelářů  |  Fit test / Stavba  |  Nový editor  |  Nápověda
Topics  |  Start new topic  |  Model gallery  |  Kit fit test / kit build                  
 
Plastic Planet velký   Special Hobby velký



denní zobrazení: 200045 / today visits: 200045

 Slovo autor  
Řadit     příspěvků na stránku      

ZOBRAZENÍ: HTML
200) 11.03.2015-16:13  -  kragh    Rusko na Ukrajině

Thud: 28.10.1918 vznikla Republika československá se souhlasem R-U císaře a vlády ? Podle Vaší logiky je náš stát (coby nástupce RČS/ČSR/ČSSR/ČSFR) vlastně protiprávní.


Spíše si myslím, že R-U nezabránilo vzniku RČS hlavně proto, že už na to nemělo sílu. Ze stejného důvodu ukrajinská vláda nezabranila anexi Krymu. Takhle se píšou dějiny, vznikají a zanikají státy a nám se to může nanejvýš nelíbit. Za pár let budeme mít úplně jiné starosti (viz příspěvek pana Hrocha) a "nějaká" Ukrajina bude ten nejmenší problém Evropy.


A neberte prosím následující otázky  jako rejpání, spíše jako podnět k zamyšlení:


1. Byli bychom tak nekompromisní ve svých odsudcích, kdyby se do Ukrajiny takhle navezlo např. Polsko ? Hisorických důvodů či záminek by našlo také dost...


2. Kdy se u Čechů stáli z levné pracovní síly a opovrhovaných Ukáček lidé hodni naši ochrany ?


Nemusíte ječet na mne, odpovězte sami sobě obrazně řečeno s rukou na srdci...

199) 11.03.2015-15:56  -  jfb    Rusko na Ukrajině

to homer jediný rudý seš tu dle chování ty.


Okolo Krymu si najdi něco o Korsuňském pogromu. Ano, bylo to jen 7 mrtvých ... a Rusů takže asi dobře, že. Pravý Sekro se evidentně podobnými akcemi, jako tato a Oděsa, snažil rozpoutát nenávist mezi Ukrajinci a Rusy na Ukrajině, proč asi, to nevím.


Pro Jirku Domince - na jejich místě, kdybys zažil to co oni, tak bys také patrně stál za Putinem. Dále tu válku vedli všichni se všemi, napsat, že veslo Srbsko s ostatními je pitomost. Kolik Bosňáků zabili Chorvati? Atd. Např. Srebrenici mají na svědomí Srbové z Bosny, ne Srbská armáda.


Zásah proti Srbsku byl ospravedňován 225 000 mrtvými Kosovany, kteří nikdy neexistovaly, byla to naprostá lež. Nehledě na to, že pokud tam probíhala genocida, tak Srbů, Kosovany. Pokud ospravedňujeme Zásah NATO proti Srbsku, tak musíme ospravedlnit Obsazení Sudet Němci, jako reakci na akce českého četnictva.


Ano, je to defakto zásah do nohy, jenže, prostě, pokud to v Kosovu bylo prohlášeno jako košer, tak tje to košer všude, i na Ukrajině. A podrobnosti nikdy nejsou stejné.


Saddám sice probvokoval, ale nakonec vždy splnil to dostal přikázáno, jen dělal drahoty, což je naprosto logické, vzhledem k arabské a muslimské mentalitě. No osobně mi jej není opravdu líto, ale sundat diktátora, s tím, že nevím, co místo něj, aby se celý stát nesesypal, je zločin. A ještě větší zločin, že to samé udělali ještě v Libyi a pokusiuli se v Sýrii, v zemích, od kterých nehrozilo žádné reálné nebezpečí.


 


 


 


 

198) 11.03.2015-15:08  -  Hroch šumavský    Rusko na Ukrajině

Tady zase někdo pěkně kecá...s tím Srbskem...ale o tom teď není řeči.

Podstatným prvkem ruské povahy je "mesianismus" neboli spasitelský kopmplex, který však záhy přechází v uzurpátorství, které sami rusové bezostyšně charakterizují výkřikem: "Kde jsme my - tam je Rusko!"
Takže oni zachraňují nebo osvobozují - a zároveň k sobě připojují, spíše však poutají.

Karlovy Vary - v této souvislosti také zajímavé téma.
Český úředník je tam respektován jen do té míry, do jaké se to hodí ruským oligarchům.

Avšak nelze přehlédnout ani temné stránky ukrajinských soudruhů.
Poznal jsem jich řádově desítky.
A bohužel musím říci, že jen několika z nich bych důvěřoval - a ještě ne tak docela.
Na pokec v hospodě u piva to ještě jde...
Většina z nich ale svými způsoby myšlení a chování do značné míry připomíná cikány.

Specielně tvrzení, že Rus může za to, že je Rus bych od někoho, kdo se tu snaží alespoň přibližně o objektivitu, nečekal.
Jaká všelijaká tvrzení a o kom pak mohou platit je nasnadě...

Ale my ten problém asi nevyřešíme, že?
Nebo vezmeme kvéry a půjdeme na Rusa?
Za pár let tu budeme muset řešit jiný problém...který vznikl v 7.století našeho letopočtu a je sepsán ve 114 článcích zvaných súry...
A až to díky pomateným levičákům, kteří ten problém ve své hlouposti podporují, vypukne - tak si budeme muset hóóódně pomáhat abychom přežili...

A pro začátek, milí čeští bratři - vyřešme si tady u nás svoje problémy - třeba v těch Varech, ano?
Ono se to kecá dobře o věcech , které jsou 1400km daleko(nebo takle ňák) ale kolik toho vlastně víme?
Media ohýbají realitu dle přání svých mecenášů, takže jejich pravdomluvnost a objektivita je stejná jako v době, kdy se válčilo v "Jugošce".
A lidé, kteří dodnes věří, že "Srbsko vedlo válku..." ?

Odkud jsou zvyklí brát informace?

197) 11.03.2015-14:21  -  PeB    Rusko na Ukrajině

Homer: Patrně můj text nebyl správně pochopen. Nepíšu, že názor Koromy je precedentem, ale že on předvídal nebezpečnost precedentu Kosova (mj. i rozsudku, s kterým se neztotožnil). Chce to pozorněji číst a ne se hned uchýlit k osobnímu ataku.

196) 11.03.2015-13:52  -  jirka dominec    Rusko na Ukrajině

jfb "že za většinu zločinů SSSR mohl Komunismus a ne to, že jsou to Rusové, tak oto nereflektují." ... jen za sebe: dlouho jsem si říkal, že Rusové jsou národ jako každý jiný a že moje nenávist vůči nim (z r. 68) je neoprávněná. Teď, když vidím, že Putina podporuje 150% Rusů, tak jsem se svých sebepacifikačních snah vzdal. Každý Rus může za to, že je Rus.


homer: "ovšem nebýt zásahu USA tak se tam řežou dodnes," ... Nikoliv. Miloševič by Kosovské Albánce zčásti vyhnal, zčásti vyvraždil.  Jestli by tam byl dneska klid, to opravdu nevím.


homer: Ke Kosovu všeobecně: Kosovem argumentují lidé, kteří zapomněli, že Srbsko předtím vedlo válku se Slovinskem, Chorvatskem a v Bosně a Hercegovině. Potom se mu dá těžko věřit, že to tak nemyslelo.


A úplně stejný argument platí i pro Sadáma. Před Druhou válku v Gulfu tak dlouho provokoval, až se ucho utrhlo. (že Amíci vyhráli válku a prohráli mír, to je jiná záležitost).


A my tady máme Zemana. Provokuje a provokuje...

195) 11.03.2015-13:39  -  homer    Rusko na Ukrajině

Ad Kosovo:


Nezávislost Kosova možná není právně zcela v pořádku, ale jako argument pro Krym neobstojí:


 


1. Kosovu byla na přelomu 80. a 90. let odebrána autonomie, Krymu nikoliv


 


2. V Kosovu umírali civilisté - již v r.1989 to byly desitky a pak, stále ještě před nálety NATO, to byly tisíce obětí, nemluvě o desetitisících uprchlíků - na Krymu, kde car Putin tlachal o preventivní akci, nezemřel jediný Rus a na Donbasu zrovna tak. Zásah NATO v Kosovu pomohl ukončit zabíjení, které nelze nmazvat nijak jinak než etnickými čistkami. Zásah Ruska na Donbasu, který jen navazoval na anexi Krymu zabíjení umožnil..a hlavně zapříčinil


 


3. Ano, vznik nezávislého Kosova je z valné části dílem USA, ovšem nebýt zásahu USA tak se tam řežou dodnes, protože evropšti, resp. osn šmoulové předvedli třeba v Srebrenici, že nevyřeší zhola nic, natož ochranu civilního obyvatelstva. Prostě  nezbylo jiné řešení než jen špatné a ještě horší...


 


4. I kdyby, nějajakým zázrakem, třeba jen hypoteticky, by se mělo Kosovo brát jako precedens pro Ruskou intervenci na Ukrajině, tak nechápu místní rudé trubce proč jej používají jako argument ...vždyť si střílí do vlastní nohy.


 


IMHO jestli nějakej soud, nad kterým není vyšší instance vynese rozsudek, tak se precedensem stává rozsudek a ne opoziční názor jednoho soudce ze senátu....takže jestli chceš PeB  někomu něco doporučit, tak bys mohl a hlavně měl začít u sebe dřív než začneš poučovat o něčem, v čem sám prokazatelně tápeš.


 


 

194) 11.03.2015-13:26  -  jfb    Rusko na Ukrajině

To Václav - Co když jsou lidi, kteří milují, či nakopak nenávidí oba národy? Já jsem v diskuzích střídavě za amifila/rusofila, když se snažím doplňovat informace, či vyvracet blbosti. Zároveň jsem torchu přísnější na Amíky, jelikož je stále považuji za ochránce těch lepších hodnot.


S tím "sobeckým" přístupem máš naprostoou pravdu, jen mne štve, že stejní lidé, kteří vyloženě přjí smrt Rusům, z těchto důvodů, zároveň pro Němce mluví o minulosti a nacismu, ale že za většinu zločinů SSSR mohl Komunismus a ne to, že jsou to Rusové, tak oto nereflektují.


Dále ten tvůj přístup je o minulosti, ale co budoucnost? Rusko není dokonalé, a mnoho věcíé se tam momentálně zhoršuje, což je nebezpečí, problém je, že USA a EU se v tom samém zhoršují mnohem rychleji, i když jsou stále na tom lépe. Toho se bojím, že za chvíli tu budemem mít 2 nacistické světové velmoci postavené proti sobě, a nás mezi nimi (V EU se to vykompenzuje neschopností).

193) 11.03.2015-13:13  -  Václav L.    Rusko na Ukrajině
Tohle je nekonečnej příběh příznivců a odpůrců SSSR/Ruska a USA. Budeme vytahovat události z historie a vytrhávat z kontextu doby v naprosto nesmyslných souvislostech... To platí pro obě strany... Každý člověk je ale v jádru tak trochu sobec a ptá se, jak se to či ono dotýkalo v průběhu jeho života jeho samotného. Jak to, či ono, přímo ovlivnilo jeho osobu, jeho život. Takže vezměme SSSR/Rusko a USA. Teď budu mluvit pouze sám za sebe.

a) SSSR/Rusko za mého života přímo způsobilo mojí osobě:

V roce 1968 zákeřně vojensky okupovalo moji rodnou zem. Zničilo demokratizační procesy, které byly v té době nastartovány. Nastolilo na dlouhá léta loutkové vlády svých vazalů a poměry, které nešlo demokratickou, ani žádnou jinou cestou změnit. To mělo za následek, že jsem nemohl studovat co jsem chtěl a kde jsem chtěl. Nemohl jsem cestovat kam jsem chtěl, říkat nahlas, co jsem chtěl, nemohl jsem psát, co jsem chtěl. Nemohl jsem se scházet s kým jsem chtěl a kde jsem chtěl, nemohl jsem číst a poslouchat, co jsem chtěl. Nemohl jsem stavět modely, které jsem chtěl a nemohl jsem si ani opatřit podklady k těm, které jsem stavět mohl. Nemohl jsem si koupit, co jsem chtěl, oblékat se, jak bych chtěl, nemohl jsem se politicky angažovat, kde bych chtěl. Dnes po 70ti letech Rusko v Evropě mění hranice ve svůj prospěch a mě to děsí, protože se bojím, že se to za čas zase bude týkat opět přímo mojí osoby...

b) USA za mého života přímo způsobily mojí osobě:

Sakra, proč mě nic nenapadá?
192) 11.03.2015-13:10  -  jfb    Rusko na Ukrajině

To PeB - trochu jsi zapomněl vojenskou invazi 1989 - 90. Sice Noriegova vláda nebyla úplně košer, ale "ochrana amerických občan", zdůvodněná smrtí jednoho mariňáka, který byl někde, kde neměl co dělat, stála život 4000 Panamců a cca 200 vojáků. A  cca 20 Amíků.


JInak ano, Kosovo je průs.., který všichni budou využívat dle svého uvážení, na což všichni normální lidé upozorňovali. Takže se tím legalizovalo právo silnějšíh(či silnějšího spojence).

191) 11.03.2015-12:47  -  PeB    Rusko na Ukrajině

El Thudovi a ostatním doporučuji studium rozsudku Mezinárodního soudního dvora (ICJ) ve věci Kosova. ICJ neshledal jednostranné vyhlášení samostatnosti Kosova v rozporu s mezinárodním právem. Dovolím si okopírovat opoziční názor soudce Koromy, který s názorem většiny u soudu nesouhlasil:
Soudce Koroma zdůrazňuje, že pozitivní mezinárodní právo nezná nebo nezakotvuje právo etnických, jazykových či náboženských skupin odtrhnout se od státu, jehož jsou součástí, bez jeho souhlasu pouze vyjádřením jejich přání tak učinit, zejména v současném případě, kde je použitelná Rezoluce Rady bezpečnosti 1244 (1999). Varuje, že přijetí opačného názoru a umožněním každé etnické, jazykové nebo náboženské skupině vyhlásit nezávislost a odtržení od státu, jehož je součástí, bez souhlasu existujícího státu a mimo rámec dekolonizace, by vytvořilo velmi nebezpečný precedent, neznamenající nic menšího, než oznámení veškerým odštěpeneckým skupinám po celém světě, že mají možnost obejít jednoduše mezinárodní právo určitým jednáním a sestrojením jednostranného vyhlášení nezávislosti za určitých podmínek.
Soudce Koroma přesně předvídal nebezpečnost precedentu Kosova, které bylo odtrženo bez souhlasu Srbska, jeho svrchované vlády a parlamentu.

Rusové budou argument Kosova pragmaticky používat jak to jen půjde, když mají rozsudek ICJ v ruce. Krym budiž příkladem.

1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  
Skoč na stránku:
Přidej odpověď do diskuse / Reply to this topic
Je potřeba provést autorizaci
Váš e-mail / your e-mail:
K provedení autorizace není potřeba registrace ani heslo, stačí jeden klik. Autorizaci potvrdíte kliknutím na odkaz, který bude zaslán do Vaší emailové schránky. Pokud se e-mail neobjeví ve složce 'přijatá pošta' zkontrolujte spam koš svého mailboxu. Vaši e-mailovou adresu můžete použít pro autorizaci více zařízení.

Your device is currently unauthorized. No registration or password is needed; only one click is enough to be authorized. The authorization link will be sent to your mailbox. Follow instructions sent via the e-mail. If no message appears please check your mailbox spam folder. Your e-mail address can be used for more device.
Autorizací souhlasíte s pravidly a zásadami fóra



Nápověda

Vítejte na stránce Diskuse. Chcete-li vznést jakýkoli nový dotaz, klikněte na tlačítko "Přidej nové téma" . Vyplňte ve formuláři příslušné údaje (povinné údaje jsou: Jméno, Předmět, Dotaz). Pokud chcete, aby Vám odpovědi chodily zároveň emailem, zaškrtněte si políčko "posílat odpovědi emailem?".

K prohlížení jednotlivých témat použijte nabídku "Témata". Tabulka s tématy zobrazuje čtyři základní údaje: 1) Název tématu, po kliknutí na danné téma se zobrazí všechny příspěvky k tomuto tématu. 2) Autor příspěvku, po kliknutí odešlete e-mail autorovi. 3) Reakce zobrazuje počet reakcí (odpovědí) na příslušné téma. 4) Datum určuje datum vložení, popřípadě poslední reakce na příspěvek.

Odpověd (reakci) na téma provedete vyplněním formuláře Přidej odpověď do diskuse v detailu danného tématu (povinné údaje jsou: Jméno nebo značka, Předmět - doplněno automaticky, Odpověd)

Postup vkládání fotek do diskuse z vlastního PC:


Postup vkládání fotek do diskuse z jiného serveru (fotografie již umístěné v Internetu):
1) stránka diskuze musí být ve formátu "nový editor" (volba zcela vpravo v menu v záhlaví stránky). Pokud je zde napsáno "starý editor" kliknutím na nápis se přepneme na "nový"
2) fotka, kterou chceme vložit do diskuse musí mít svou vlastní URL adresu, tzn., že musí být umístěná někde na webu. Doporučená velikost 640x480.
3) URL adresu vkládané fotky zkopírujeme(CTRL+C) 4)klikneme na ikonu zeleného stromu v prostřední řadě čtvrtá zprava (INSERT/EDIT IMAGE)
5) do řádku IMAGE URL napíšeme (vložíme) adresu fotky (CTRL+V)
6) kliknutím na "insert" vložíme fotku do prohlížecího pole. Pokud je adresa napsána správně, fotka se zobrazí a vyskočí dialogové okno v angličtině. Dáme "ok". Pokud chceme přidat další fotky opakujeme body 2-6. Kliknutím na tlačítko "odeslat" se fotka vloží do diskuze.


UPOZORNĚNÍ
Pravidla a zásady pro uživatele diskusního fóra plastikových modelářů
Níže uvedenými pravidly a zásadami se řídí všichni přispěvatelé, čtěte je proto pozorně. V případě jejich porušení riskujete smazání příspěvku nebo zamezení přístupu. Za obsah příspěvků a z něj plynoucích možných důsledků odpovídá výhradně jejich pisatel.
  • Pro odesílání příspěvků nebo zakládání témat je nutná autorizace.
  • Základním tématem fóra je plastikové modelářství a věci s ním související. Příspěvky na základní téma i jakékoli jiné téma budou tolerovány při dodržení zákonných norem, pravidel mezilidské slušnosti a těchto pravidel a zásad.
  • Příspěvky pište spisovným jazykem, který lze prokládat slangovými výrazy. Vulgární příspěvky a příspěvky obsahující sprostá slova nebudou akceptovány.
  • Před založením nového tématu si pomocí vyhledávače nejprve ověřte, jestli v minulosti stejné téma nebylo již založeno. Obdobně postupujte před napsáním nového dotazu, protože mohl být za dobu existence fóra již zodpovězen.
  • Respektujte elementární pravidla slušného chování. Můžete vzájemně vyjádřit nesouhlas s názorem druhého, napadání však tolerováno nebude. Stejně tak nebudou tolerovány subjektivní neetické a neslušné výroky směřující na konkrétní osobu nebo skupinu osob. Snažte se vyvarovat slovních narážek. Neprovokujte a nereagujte na provokující příspěvky. Nepřenášejte na fórum své spory mající základ ve vašem soukromém životě či podnikatelské činnosti.
  • Přispívání jednotlivce pod více identitami (nicky) nebo přebírání jmen či identit jiných uživatelů mající za účel např. matení ostatních nebo jejich cílené napadání nebude tolerováno stejně jako příspěvky mající povahu spamu. Za spam je považováno opakované odesílání krátkých či nesmyslných příspěvků bez informační hodnoty, příspěvků s obsahem diametrálně odlišným od ostatních příspěvků v tématu a příspěvků obsahujících převážně „smajlíky“.
  • O nevhodnosti či závadnosti příspěvků v návaznosti na tato pravidla a zásady rozhoduje poskytovatel služby, který si vyhrazuje právo odstranit příspěvky, jejichž obsah je v rozporu s pravidly a zásadami a v krajním případě zamezit uživateli přístup. Poskytovatel služby není povinen dohlížet na obsah příspěvků ani vyhledávat jejich případný protiprávní obsah.
  • Dotazy na poskytovatele služby je možno podávat e-mailem na forum@plasticplanet.cz.
  • Šíření ilegálních kopií knih, publikací, časopisů, zvukových a obrazových záznamů pořízených na přenosná média (např. videokazety, diskety, disky CD nebo DVD) není povoleno. Příspěvky obsahující takové nabídky budou odstraněny.
  • Při publikování fotografií či jiného obrazového materiálu mějte neustále na paměti, že tyto materiály mohou podléhat autorským právům ve smyslu zákona č. 121/2000 Sb., autorský zákon. Případnou právní odpovědnost při porušení autorských práv ponese výhradně uživatel, který takový materiál zveřejnil.
  • Kliknutím na tlačítko „zde“ v autorizačním e-mailu souhlasíte se zpracováním osobních údajů dle nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů, které vstupuje v účinnost 25. května 2018, zákonem č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů, ve znění pozdějších předpisů a zákonem č. 480/2004 b., o některých službách informační společnosti, ve znění pozdějších předpisů.




1714397906.3401 forum