Fit test Special Hobby malý Plastic Planet malý Válka
Forum plastikových modelářů
Témata  |  Přidej nové téma  |  Galerie modelářů  |  Fit test / Stavba  |  Nový editor  |  Nápověda
Topics  |  Start new topic  |  Model gallery  |  Kit fit test / kit build                  
 
Plastic Planet velký   Special Hobby velký



denní zobrazení: 165322 / today visits: 165322

 Slovo autor  
Řadit     příspěvků na stránku      

ZOBRAZENÍ: HTML
100) 07.03.2015-11:26  -  -El Thud-    Rusko na Ukrajině

Jasánek to nakonec dotáh na posledního mluvčího vlády ČSSR předlistopadového období. Jmenoval se Marcel Jansen. To není vůbec špatná kariéra, že ?

99) 07.03.2015-11:10  -  jfb    Rusko na Ukrajině

To Vaclav L.   - a co jako? Když budu tvrdit, že tráva je zelená, ty to budeš popírat? Snad souhlasíš či nesouhlasíš s nátzory, ne s člověkem. Je vidět, že ten bolševismus (kdo není s námi, je proti nám), u v nás hluboko zaryt.


Thude.  Iráčani nemohli mezi sebou nezačít válku, když je mezi nimi tolik rozporů, které na uzdě držel silný vládce. To musí dojít člověku s IQ 90, divné, že to nedošlo Bushovi a Blairovi. I když angličtí poradci Blaira to věděli naprosto přesně co se stane, když bude Saddám takto svržen, ale Blair je neposlouchal.


Naprosto stejně mi bylo jasné, že Ukrajina skončí občanskou válkou, pokud Janukovyč padne a nedodrží se uzavřená dohoda s opozicí. Bylo to tak jasné, až mne to mrazí. A vzhledem k tomu co se stalo v Oděse , je jasné, že to byl záměr Pravého bloku a dalších skupin, vyvolat válku.


Libyi sice USA nezorganizovaly, ale většina náletů nakonec byla na nich. Zde si měl Obama vzít příklad z Ika, který Anglánům  a Frantíkům zarazil dobrodružství v Egyptě v roce 1956.


Ano, Mubaraka svrhli Egypťané, jelikož Obama odmítl jakkokliv jej podpořit. Není divu, že Asisí, nynější prezident, veřejně označil Obamu za zrádce Egypta.


Že byl hledaný terorista? Jak to víš? nebyl usvědčen před soudem. To je to, v črm byly USA úžasné, v tom, že tam vládlo právo. A to i na Divokém Západě! Padoucha honili,  a když nezemřel v přestřelce, tak byl odveden před soud a ten jej když tak dal popravit! Zde o vině a nevině nerozhoduje soud, ale diktátor Obama. Je to porušení naprosto všech principů, na kterých jsou postaveny USA, Ústava, právo, Haveus Corpus atd. Vše co miluji na USA je pošlapáno. Ze svobodných USA se stává tyranské Impérium, jak ve Star Wars z Republiky Impérium. Vždyť i použili Bushovy projevy jako projevy Palpatina mimochodem.


Vělká šachovnice je z roku 1997. V roce 2001 USA naplánovaly útoky na spojenecké, či přátelské země středního východu, Irák, Libyi, Sýrii! To si můžeš poslechnout v projevu generála Clarka, jež je z doby, před útoky na Libyi a Sýrii! V době, kdy se jednalo o další smlouvě o dalším jaderném odzbrojení USA a Ruska, měl Obama na stole plán na novou jadernou protiruskou doktrínu, která měnila cíle prvního úderu z měst na zbylá jaderná zařízení, s tím, že by to byla vítězná válka, a stálo by to "jen" milión mrtvých Rusů. Počítalo se s tím, že prvním úderem by se zničila naprostá většina ruských jaderných zbraní, a o ten zbytek by se postaraly systémy, jako radar v Brdech! To není konspirace, tohle bylo tehndy v normálaních novinách. Takeé se tato druhá smlouva nepodepsala. Rusko jen na všechno toto reaguje. Sice pop rusky, ale je to tak.


Že byl Krym obsazen a to co se děje je v rozporu s mezinárodním právem? No a? To nikdo neuznává, pokud se mu nehodí. Přímo proti mezinárodnímu právu bylo bombardování Kosova, útok na Irák v roce 2003, bombardování Libye, podpora povstání v Sýrii a mnohé další. I podpora Majdanu, i když to není tak křiklavé. V mezinárodním právu bohužel zase platí jediné právo, právo silnějšího. Po ropadu SSSR to vypadalo, že tomu tak nebude, ale že jsme se k tomu vrátili, za to mohou jen a jen USA.


Film je naprostý brak, nejhorší z Ryanovských filmů. V knize to rozpoutali muslimové, ne nesmyslní nacisti. Ale ten základní princip je správný. Aby někdo jiný mohl docílít něco svého zlého, musí se zbavit největších mocností, Ruska a USA a nejjednodušeji je to tak, že je poštvou proti ksobě ke zničujícíí jaderné válce. A já tvrdím, že se to teď děje, že někdo platí rozdmýchávání nenávisti mezi těmito velmocemi, a používá k tomu svého agenta Obamy. A IMHO jsou to Saudové, které by z toho vytěžili nejvíce.
A druhý princip je v tom, jak se oba prezindenti snařžili druhého zastrašit, báli se ustoupit, jak si nevěřili, jen navyšovali vyhrůžky až málem se odpálily rakety. To se bojím teď děje.


Rusko je samozřejmě hodně problematické, ale není v tom samo.


 


 


 


 


 


 


 

98) 07.03.2015-10:54  -  Čurila Plenkovič    Rusko na Ukrajině

Thude ty jsi takový moderní Jasánek. Jen jsi vyměnil skvělý tank T 34 za skvělý tank M 1 Abrams.

97) 07.03.2015-10:06  -  -El Thud-    Rusko na Ukrajině

Druhou válku v Iráku začal Bush jr..


Američtí vojáci se stáhli z Iráku před ani ne dvěma lety.


To prezident Obama slíbil.


Iráčané místo aby vytvářeli novou, svobodnou zemi, bez Saddáma, začali mezi sebou válčit.


V Lybii nehrála Amerika moc velkou roli, ostatně téměř se ani nezapojila do bojových operací, Lybie byla spíš v režii Itálie a Francie.


Mubaraka svrhli Egypťané, pak si tam svorně zvolili Muslimské Bratrstvo (které má velice blízko k Islámskému Státu, teda spíš k jeho ideologii a když vojáci pochopili že je průšvih svrhli Muslimské Bratrstvo a vládnou sami.)  Proto v Egyptě není ISIS....


Ano, to já vím. Jenže ten občan USA  byl hledaný terorista... Podle všeho jsou drony jedna z věcí které se teroristé fakt bojí. Jistě jsou jisté vedlejší ztráty... tak to ve válce bývá. A jest li to jediná možnost, jak zastavit někoho kdo je hrozbou pro ostatní, tak je správné je využít.  Někdy je třeba uplatnit zákony "Divokého západu" a Death or Alive taktiku. Drony často útočí tam, kde nejsou spojenci, nebo jsou velice nespolehliví. A máte li na mušce hledaného nebezpečného teroristu, necháte ho uniknout ? To je oč tu běží.  I ISIS vznikl díky tomu že Američané propustili zadržené teroristy - což se ukázalo jako dosti závažná chyba, ale dá se to pochopit. Pokud ti lidé byli v té době shledáni například nevinnými, tak americká státní moc neměla právo je nadále věznit. A proto je propustila...za což je ji odvděčili vražděním (i)amerických občanů.


Západ má právo obklíčit Rusko, protože Rusko začalo uplatňovat reál politiku. Zabralo si Krym, protože nechtělo aby tam byla základna NATO, ale jestli tam bude či nebude základna NATO bylo zcela v pravomoci Ukrajiny. Nikoliv Ruska. Pokud Ukrajina měla pocit že by základna NATO byla lepší než základna ruská, tak Rusové měli jediné právo - přijmout to se skřípěním zubů. Tak to je. Dle mezinárodního práva a práva o státní suverenitě.


Nejhorší obavy jsou o tom že někdo odpálí atomovou bombu v Chicagu během Superbowlu. Jsou do toho zapletení neonacisté a lidi toužící obnovit SSSR (sic !!!), kdy Tu-22 od podplaceného plukovníka napadnou a potopí americkou letadlovku. O Ukrajině je poslední knížka Toma Clancyho.


Díky za tip na knihu, rád si to přečtu.


V čem je Rusko problematické jsem popsal o pár příspěvků níže.


 


 


 


 


 


 


 


 

96) 07.03.2015-01:59  -  Vaclav L.    Rusko na Ukrajině

Jfb


omlouvam se, ze jsem s Tebou v necem souhlasil...

95) 07.03.2015-01:48  -  jfb    Rusko na Ukrajině

Obama nechal IS vyrůst, kde byl, když jej Irák prosil o pomoc? Bože Thude mysli!


1) Spíše naopak, pro Diktátory poslední dobou je být nepřítel AMeriky, jakmile začaly poslouchat, tak je Amíci zreadili a zabili, Saddám, Kaddáfí, a málem Mubarak.


2) Obama nechal IS pěkně v Iráku vyrůst, kde byl, když Irák volal o pomoc?


3) Proč Obama stále podporuje Syrské zločince, když ti podepsali spojenectví s IS?


4) Obama drony vraždí lidí po celém světě, i v neválečných oblastech, jen na základě podezření. Čas od času se splete, a vyvraždí nějakou svatbu, spřetelenou jednotku atd. POužil to i na občana USA, čímž jasně a přímo pporušil Ústavu. Ale tu nerespektuje vůbec, tak je vlastně jedno, je to diktátor, který si dělá skoro co chce.


5) Obama se nespletl v Rusku, celý ten průs.. je jeho záměr, je to jeho politika, ty rád čteš, přečti od Brzezinského Velkou šachovnici, to je poradce prezidentů USA a přesně vymyslel strategigi, pole které USA už 10 let jedou, neustále oslabovat Rusko likvidací jeho spojenců, či spřátelených vlád, revolucemi, či převraty. Už víš, za co zaplatili 5 mld USA na Ukrajině?


6) určitě znáš Clancyho a jeho knížku, či film Nejhorší obavy. To se právě děje, někdo rozzdmáýchává střet Západu a Ruska. Hádej, komu to vyhovuje?


 

94) 06.03.2015-22:05  -  -El Thud-    Rusko na Ukrajině

Diktátoři na celém světě ví jedno - musí nějak vycházet (třeba tajně) s USA. Protože v okamžiku kdy se americký orel naštve, tak si můžou být jisti že jim brzo zazvoní zvonec.... Amerika je prostě světovej policajt a dá se říci že její vůdcové (prezidenti) často mají tu nejlepší průpravu ze všech světových politiků, není to nikdy žádná lůza. Jsou mezi nimi výrazné i nevýrazné osobnosti, ale vesměs jsou to absolventi těch nejlepších univerzit, nebo v těch nejznámějších příkladech osobnosti ze kterých stříká charisma na dálku. A ještě je tu jedna zásadní věc - krom F.D. Roosewelta (který ale vládl ve zjitřené době) jsou ve funkci maximálně osm let. Americkým presidentem se může stát de facto jen příslušník elity. A i tak jsou to jenom lidi. Žádný americký prezident nikdy nebyl tyran. Současný prezident dokonce jak jen to jde reguluje zapojení své země do nesmyslných konfliktů, jak vidno jediné skutečné nebezpečí, kam hodlá poslat armádu vidí v ISIS. Co mu vyčítat ? Že nechává likvidovat zlé lidi chirurgickými útoky bezpilotních letadel ? Že jeho hrozba Asadovské Sýrii přiměla vydat tento režim chemické zbraně ? Že vidí v přímém přenosu jak se splet v Rusku ? Že nechal zabít Usámu ?  Copak prezident Obama vyvolal válku v Afghánistánu, nebo válku v Iráku ?  Amerika je největší a nejefektivnější vojenská síla světa. Kdo jiný má být v té roli světového policajta, který příjde a řekne - "Tak a dost, tohle musí skončit ?" Západní Evropa na to nemá. Němci se bojí své vlastní historie. Británie je oslabená. Francie až moc socialistická a amorální. Čína sice rostě, ale je to regionální hegemon, který ví že supervelmoc alá USA z ní nebude, Číňan radši bude obchodovat a získávat si západ svou tradiční kulturou. (A třeba se časem stane méně despotickým režimem.) Japonsko je podobně jako Německo poznamenáno svou vlastní historii, která navíc (na rozdíl od Německa) ovlivňuje vztahy v oblasti dodnes. No a co dělá dneska Rusko víme všichni. Často říkám že Amerika je více evropská než Evropa sama a nejvíce konzervativní ze západních zemí. Plus Američané nejsou - jako národ- frustrovaní. USA si nemusí dokazovat že jsou super velmoc, oni jsou super velmoc. Americké (rozuměj - technologické) firmy jsou ty které formují náš svět - stačí se podívat na velkou trojku, že (Microsoft, Apple, Intel). A přesto budou lidi pořád chodit a nadávat jak je Amerika hnusná, zlá, odporná atd... Ostatně i na tom triku je pěkných pár blbostí (Válka v Koreji byla díky Stalinovi, za válku ve Vietnamu tak může SSSR (kdo vyzbrojil Viet Cong,co..., Irák 1991 - vyhnání Husajna z Kuvajtu byla podle toho trička chyba, atd. atd...) A nejvíc nenávidět USA musí Japonsko a Německo (koho vybombardovala Amerika do mrtě a z koho udělala ekonomické obry, aha...) a Jižní Korea... Aha. Kdyžto u SSSR(Ruska) je to obráceně. (Stačí se podívat kam "jen" čtyřicet let sovětské nadvlády posunulo-nejen technologicky, ale i myšlením-což je zcela jistě horší.) Češi totiž také patří k tradičním národům, s kontinuální historii, jen si na rozdíl od Francie a Británie(Anglie) neudrželi v průběhu času své velmocenské postavení(což je škoda) a díky pár menším dějiným zvratům upadli do letargie a trudomyslnosti...

93) 06.03.2015-21:12  -  -El Thud-    Rusko na Ukrajině

To máte pravdu. Ludvík XVI. doplatil na politiku a zhýralost Ludvíka XIV. (dodnes populárního krále slunce) a svého děda - Ludvíka XV.. Sprostou vraždou tohoto ve své podstatě mírumilovného a hodného člověka, který za nic nemohl si na sebe Francouzi upletli bič... a jedno z národních traumat. Ludvík XVI. byl totiž i charakterově někde jinde a svou manželku - Marii Antoinettu opravdu miloval. Aby ne, podle dobových potrétů to byla prostě kočka par excellance. (Ono se stačí podívat i na portrét mladé Marie Terezie, - to nebyla vždycky tlustá matrona Rodu Habsurského ale půvabná modrooká blondýnka). Jak známo, díky menší anatomické (zřejmně zůžené předkožce) neměli dlouho Ludvík XVI. a jeho manželka děti, jakmile se to odstranilo, tak bylo manželství naplněno... ale mladý král se neprojevoval promiskuitně jako jeho předci, konečně neměl proč.  Jsem přesvědčen že kdyby nebyl Ludvík XVI. popraven, nakonec by se to nějak všechno urovnalo a dějiny Evropy by byly o něco méně krvavé.... Ale to je ono - kdyby...(Jinak Francie má de facto dva dědice trůnu - jednoho v Bourbonské a druhého v Napoleonské linii.) Já jsem osobně pro to aby se všude v Evropě vrátily - jsou li naživu královské rody, monarchie. Poslední francouzští prezidenti post -Mitterandovské éry, dělají Francii jen ostudu... což je u jedné ze dvou tradičních velmocí západu (tou první je samozřejmě Británie) velice smutné.

92) 06.03.2015-20:50  -  jirka dominec    Rusko na Ukrajině

Thud. Ludvík byl špatný člověk ve špatnou dobu. Věděl, že to jde do kopru a snažil se s fr. hospodářstvím něco udělat, ještě než to bouchne.


kragh. Rusové se k tradicím SSSR zřejmě hrdě hlásí a jsou pokládáni za nástupnický stát,tak proč to nevzít dohromady. My se k ČSSR taky hlásíme, hlavně když počítáme olympijské medaile.


Rimmer. Rusové/SSSR budou mít odhadem stejně zářezů, nebo i víc (otázka, co se počítá ...  intervence, posádka, podpora partyzánů ....kupř. Kuba, Mozambik, Podněstří..??), ale 75% se překrývat nebude. Zajímavý je bilingvní charakter onoho trika. V katalogu chybí Somálsko, Jemen, Libanon.

91) 06.03.2015-20:25  -  Bobsch    Rusko na Ukrajině

ČP - Rimmer si to přeci vymyslel, protože Rusko není přece okupant, ono hájí dle odkazu světový mír. https://www.youtube.com/watch?v=kj94Lf-LW-g&feature=youtu.be

1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  
Skoč na stránku:
Přidej odpověď do diskuse / Reply to this topic
Je potřeba provést autorizaci
Váš e-mail / your e-mail:
K provedení autorizace není potřeba registrace ani heslo, stačí jeden klik. Autorizaci potvrdíte kliknutím na odkaz, který bude zaslán do Vaší emailové schránky. Pokud se e-mail neobjeví ve složce 'přijatá pošta' zkontrolujte spam koš svého mailboxu. Vaši e-mailovou adresu můžete použít pro autorizaci více zařízení.

Your device is currently unauthorized. No registration or password is needed; only one click is enough to be authorized. The authorization link will be sent to your mailbox. Follow instructions sent via the e-mail. If no message appears please check your mailbox spam folder. Your e-mail address can be used for more device.
Autorizací souhlasíte s pravidly a zásadami fóra



Nápověda

Vítejte na stránce Diskuse. Chcete-li vznést jakýkoli nový dotaz, klikněte na tlačítko "Přidej nové téma" . Vyplňte ve formuláři příslušné údaje (povinné údaje jsou: Jméno, Předmět, Dotaz). Pokud chcete, aby Vám odpovědi chodily zároveň emailem, zaškrtněte si políčko "posílat odpovědi emailem?".

K prohlížení jednotlivých témat použijte nabídku "Témata". Tabulka s tématy zobrazuje čtyři základní údaje: 1) Název tématu, po kliknutí na danné téma se zobrazí všechny příspěvky k tomuto tématu. 2) Autor příspěvku, po kliknutí odešlete e-mail autorovi. 3) Reakce zobrazuje počet reakcí (odpovědí) na příslušné téma. 4) Datum určuje datum vložení, popřípadě poslední reakce na příspěvek.

Odpověd (reakci) na téma provedete vyplněním formuláře Přidej odpověď do diskuse v detailu danného tématu (povinné údaje jsou: Jméno nebo značka, Předmět - doplněno automaticky, Odpověd)

Postup vkládání fotek do diskuse z vlastního PC:


Postup vkládání fotek do diskuse z jiného serveru (fotografie již umístěné v Internetu):
1) stránka diskuze musí být ve formátu "nový editor" (volba zcela vpravo v menu v záhlaví stránky). Pokud je zde napsáno "starý editor" kliknutím na nápis se přepneme na "nový"
2) fotka, kterou chceme vložit do diskuse musí mít svou vlastní URL adresu, tzn., že musí být umístěná někde na webu. Doporučená velikost 640x480.
3) URL adresu vkládané fotky zkopírujeme(CTRL+C) 4)klikneme na ikonu zeleného stromu v prostřední řadě čtvrtá zprava (INSERT/EDIT IMAGE)
5) do řádku IMAGE URL napíšeme (vložíme) adresu fotky (CTRL+V)
6) kliknutím na "insert" vložíme fotku do prohlížecího pole. Pokud je adresa napsána správně, fotka se zobrazí a vyskočí dialogové okno v angličtině. Dáme "ok". Pokud chceme přidat další fotky opakujeme body 2-6. Kliknutím na tlačítko "odeslat" se fotka vloží do diskuze.


UPOZORNĚNÍ
Pravidla a zásady pro uživatele diskusního fóra plastikových modelářů
Níže uvedenými pravidly a zásadami se řídí všichni přispěvatelé, čtěte je proto pozorně. V případě jejich porušení riskujete smazání příspěvku nebo zamezení přístupu. Za obsah příspěvků a z něj plynoucích možných důsledků odpovídá výhradně jejich pisatel.
  • Pro odesílání příspěvků nebo zakládání témat je nutná autorizace.
  • Základním tématem fóra je plastikové modelářství a věci s ním související. Příspěvky na základní téma i jakékoli jiné téma budou tolerovány při dodržení zákonných norem, pravidel mezilidské slušnosti a těchto pravidel a zásad.
  • Příspěvky pište spisovným jazykem, který lze prokládat slangovými výrazy. Vulgární příspěvky a příspěvky obsahující sprostá slova nebudou akceptovány.
  • Před založením nového tématu si pomocí vyhledávače nejprve ověřte, jestli v minulosti stejné téma nebylo již založeno. Obdobně postupujte před napsáním nového dotazu, protože mohl být za dobu existence fóra již zodpovězen.
  • Respektujte elementární pravidla slušného chování. Můžete vzájemně vyjádřit nesouhlas s názorem druhého, napadání však tolerováno nebude. Stejně tak nebudou tolerovány subjektivní neetické a neslušné výroky směřující na konkrétní osobu nebo skupinu osob. Snažte se vyvarovat slovních narážek. Neprovokujte a nereagujte na provokující příspěvky. Nepřenášejte na fórum své spory mající základ ve vašem soukromém životě či podnikatelské činnosti.
  • Přispívání jednotlivce pod více identitami (nicky) nebo přebírání jmen či identit jiných uživatelů mající za účel např. matení ostatních nebo jejich cílené napadání nebude tolerováno stejně jako příspěvky mající povahu spamu. Za spam je považováno opakované odesílání krátkých či nesmyslných příspěvků bez informační hodnoty, příspěvků s obsahem diametrálně odlišným od ostatních příspěvků v tématu a příspěvků obsahujících převážně „smajlíky“.
  • O nevhodnosti či závadnosti příspěvků v návaznosti na tato pravidla a zásady rozhoduje poskytovatel služby, který si vyhrazuje právo odstranit příspěvky, jejichž obsah je v rozporu s pravidly a zásadami a v krajním případě zamezit uživateli přístup. Poskytovatel služby není povinen dohlížet na obsah příspěvků ani vyhledávat jejich případný protiprávní obsah.
  • Dotazy na poskytovatele služby je možno podávat e-mailem na forum@plasticplanet.cz.
  • Šíření ilegálních kopií knih, publikací, časopisů, zvukových a obrazových záznamů pořízených na přenosná média (např. videokazety, diskety, disky CD nebo DVD) není povoleno. Příspěvky obsahující takové nabídky budou odstraněny.
  • Při publikování fotografií či jiného obrazového materiálu mějte neustále na paměti, že tyto materiály mohou podléhat autorským právům ve smyslu zákona č. 121/2000 Sb., autorský zákon. Případnou právní odpovědnost při porušení autorských práv ponese výhradně uživatel, který takový materiál zveřejnil.
  • Kliknutím na tlačítko „zde“ v autorizačním e-mailu souhlasíte se zpracováním osobních údajů dle nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů, které vstupuje v účinnost 25. května 2018, zákonem č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů, ve znění pozdějších předpisů a zákonem č. 480/2004 b., o některých službách informační společnosti, ve znění pozdějších předpisů.




1714387633.2258 forum