Fit test Special Hobby malý Plastic Planet malý Válka
Forum plastikových modelářů
Témata  |  Přidej nové téma  |  Galerie modelářů  |  Fit test / Stavba  |  Nový editor  |  Nápověda
Topics  |  Start new topic  |  Model gallery  |  Kit fit test / kit build                  
 
Special Hobby velký   Plastic Planet velký



denní zobrazení: 21985 / today visits: 21985

 Slovo autor  
Řadit     příspěvků na stránku      

ZOBRAZENÍ: HTML
355) 29.05.2017-13:46  -  Vladimír Šulc    Pro Damira

Hele, Damire, já mám pro Vás nabídku. Máte tady evidentně řadu nejasností a dohadů. Udělejme si spolu takový rozhovor. V každém kole jedna jednoduchá otázka, k ní jednoduchá odpověď - maximálně tři věty na odpověď, ne více než tři řádky. Vy dáte otázku mě, já Vám odpovím. A dám svoji otázku, Vy odpovíte, a tak dál pořád dokola. Co Vy na to?

354) 29.05.2017-13:29  -  Damir    Pro Damira

To Alfred Riedl: Za prvé bych řekl, že je to vaše lži o nějakém "překladači v pozadí", překladateli který stojí za mnou. Můj překladatel stojí před mnou, je na obrazovce počítače a jeho jméno je "překladatel google" (Google Translator). Za druhé, dejte mi odkaz (důkaz) pro vaše prohlášení "že na původ masteru MS 406 (a také Ar 96) 1/72 se Damir... ... ptali hned po vydání těchto modelů na trh." Pokud tento důkaz neexistuje, je to další lež. V případě Arado 96 jsem napsal, že váš model není kopií (absurdní: obhájil jsem vaš model poté, co jsi mě dvakrát urazil v tomto tématu přímými lžimi o mně). S otázkou o vašem MS-406 v 1:72 se setkávám může být před měsícem, když můj přítel stavil dva modely tohoto typu v 1:72. Udělal model od jine firmi, ale před námi jsme postavili všechny existující modely MS-406 v 1:72. Je to jeden z mých oblíbených typů letadel. Závěrem bylo, že váš model je nejlepší, je to Hasegawa s některými opravami a doplněními některých detailů. Dokážete pochopit, jak absurdní byl případ, že ve stejné době (když jsem měl před sebou modely Azur a Hasegawa) jste vy a vaši přátelé zde z "morální výšky" dali "morální přednášku" o lhaní a krádežích - ke mně? A jak absurdní bylo, když před pár lety mi váš přítel Šulc přednesl morální přednášku, když jsem zde napsal, že mám rád model Bf-109 od společnosti AZ, což je kopie (ve stejnou dobu, kdy Šulc spolupracuje s touto společností a vaší společností)? Ale neuvádím váš model, aby vás urazil nebo bojoval s vámi. Jsem modelář a jsem šťastný s vaším MS-406, stejně jako s AZ Bf-109G. Důvodem pro zmínku o tomto případu je můj dotaz na členu tohoto fóra (homer), otázka dvojitých standardů. Jak lze vysvětlit, že kopírování je v případě jedné společnosti špatné a není to zlé v případě jiné společnosti.


PS: Pokud chcete doklad o tom, že nejsem překladatel, a důkaz, jak blízko jsou Azur a Hasegawa, mohu udělat pár fotek Azuru a Hasegawi, společně s dnešním chorvatským deníkem.

353) 29.05.2017-09:49  -  Alfred Riedel    Pro Damira

To Damir nebo spíše To damirův překladač v pozadí:


Když voláte po tom, abych zde vyfotil původní dřevěný master na MS 406, tak to bych klidně mohl. Dal bych sem fotografie základního masteru  pro MS 406 1/32 (viz dole), napsal, že je to 1/72 a tím z vás udělat blbce.


Jenže bych lhal a to nechci. Je to poněkud únavné, jak neustále dokola řešíte MS 406 a také Ar 96 1/72. Já si vzpomínám, že na původ masteru MS 406 (a také Ar 96) 1/72 se Damir a také nějací anonymové, celkem snadno identifikovatelní, ptali hned po vydání těchto modelů na trh. A už tenkrát jsem mu napsal, že oba mastery jsme koupili od externisty. Oba mastery ten externista dodal jako odlitky z materiálu, kterému se říká "třiadvacítka" (jde o materiál na předlohy). Takže z materiálu to nepoznáte, jen podle jiných indicií. A už tenkrát jsem napsal, že je možné, že si při přípravě masteru vypomohl stavebnicemi jiných firem. Ale také jsem napsal, že mi to, možná na rozdíl od externistů, neděláme, protože udělat něco od základu je lepší a přesnější. Pak tyto dotazy proběhly ještě několikrát.


Já chápu, že pokud neznáte jiný způsob výroby masteru než ten, že vezmete několik stavebnic a riozřezáním a slepením jejich dílů vytvoříte "nový master", tak si myslíte, že to tak dělají všichni. Ale není tomu tak. Takže doufám, že se přestanete snažit odvádět pozornost koukazováním na druhé a zamyslíte se nad vlastními postupy a hlavně chybami.


MS 01

352) 29.05.2017-07:35  -  Libor Malý    Pro Damira

Petr M.: ... nebo na ubohost takového jedince, který se pod svůj názor needokáže podepsat svým pravým jménem.


O bezzubosti bych moc nemluvil, právě že z e-mailové adresy se dá vyčíst mnohé, máte-li k tomu patřičné nástrojeSmajlik modelar

351) 29.05.2017-06:58  -  Petr M.    Pro Damira

DaVo je zkrácené jméno Dalibor Vostrý, jak zní email dalibor.vostry@centrum.cz v hlavičce toho prvního dotazu, který to celé způsobil. Až sem by se to celé zdálo v pořádku. Problém ovšem je, že žádného Dalibora Vostrého zřejmě nikdo nezná, čili je to účelově vymyšlený mail, který na první pohled vypadá důvěryhodně, neb jak tu často diskutující požadují, nepíšou si s anonymem.


Stejně tak to ale může být třeba LiTu, jako Libor Tupý, JaNo jako Jan Novák atd. atd. Na webu dokonce existuje služba tzv. destiminutového mailu, který Vám poslouží jen jako vstupenka do nějakého účtu, kde je požadovaná emailová autorizace. Takže to spíš zase poukazuje na bezzubost autorizace tohoto fóra...

350) 29.05.2017-06:47  -  Renda    Pro Damira

Jasný, že to bude někdo z okruhu AZ/KP, ale myslím si, že 98% modelářů, to je zcela jedno.


Ale David to zcela dobře vystihl.

349) 29.05.2017-00:18  -  Vladimír Šulc    Pro Damira

Jenda: no já myslím, že by Vám po tom prd být nemělo. Podle mě je to klíčová věc pro pochopení smyslu této diskuse. Stejně tak je docela zajímavé, kdo překládá pro Damira. Nějak se mu zase vylepšila čeština Smile

348) 28.05.2017-23:02  -  Stanislav Šlechta    Pro Damira

To David tak pořádně makej ať mě mají z čeho valorizovat důchod Cool

347) 28.05.2017-22:04  -  David Koktavý    Pro Damira

Hmmm, takže jste se tady už po stopáté ujistili, že AZ/KP fixluje a prodává šunty. Založili hydragang, Damir procvičil češtinu a tedˇ můžeme jít v klidu spinkat abychom si zítra mohli vydělávat na kusy plastiku v krabičce, které strčíme do regálu. Sorry nedalo mi to Smajlik modelar

346) 28.05.2017-21:57  -  jenda    Pro Damira

DaVo údajně psal p.Vackovi email s celým jménem, takže je-li to pravda, tak asi i V.Š. opravdu ví kdo to je a nám je po tom prd.


HydraGangu zdar.

1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42  43  44  45  46  47  48  49  
Skoč na stránku:
Přidej odpověď do diskuse / Reply to this topic
Je potřeba provést autorizaci
Váš e-mail / your e-mail:
K provedení autorizace není potřeba registrace ani heslo, stačí jeden klik. Autorizaci potvrdíte kliknutím na odkaz, který bude zaslán do Vaší emailové schránky. Pokud se e-mail neobjeví ve složce 'přijatá pošta' zkontrolujte spam koš svého mailboxu. Vaši e-mailovou adresu můžete použít pro autorizaci více zařízení.

Your device is currently unauthorized. No registration or password is needed; only one click is enough to be authorized. The authorization link will be sent to your mailbox. Follow instructions sent via the e-mail. If no message appears please check your mailbox spam folder. Your e-mail address can be used for more device.
Autorizací souhlasíte s pravidly a zásadami fóra



Nápověda

Vítejte na stránce Diskuse. Chcete-li vznést jakýkoli nový dotaz, klikněte na tlačítko "Přidej nové téma" . Vyplňte ve formuláři příslušné údaje (povinné údaje jsou: Jméno, Předmět, Dotaz). Pokud chcete, aby Vám odpovědi chodily zároveň emailem, zaškrtněte si políčko "posílat odpovědi emailem?".

K prohlížení jednotlivých témat použijte nabídku "Témata". Tabulka s tématy zobrazuje čtyři základní údaje: 1) Název tématu, po kliknutí na danné téma se zobrazí všechny příspěvky k tomuto tématu. 2) Autor příspěvku, po kliknutí odešlete e-mail autorovi. 3) Reakce zobrazuje počet reakcí (odpovědí) na příslušné téma. 4) Datum určuje datum vložení, popřípadě poslední reakce na příspěvek.

Odpověd (reakci) na téma provedete vyplněním formuláře Přidej odpověď do diskuse v detailu danného tématu (povinné údaje jsou: Jméno nebo značka, Předmět - doplněno automaticky, Odpověd)

Postup vkládání fotek do diskuse z vlastního PC:


Postup vkládání fotek do diskuse z jiného serveru (fotografie již umístěné v Internetu):
1) stránka diskuze musí být ve formátu "nový editor" (volba zcela vpravo v menu v záhlaví stránky). Pokud je zde napsáno "starý editor" kliknutím na nápis se přepneme na "nový"
2) fotka, kterou chceme vložit do diskuse musí mít svou vlastní URL adresu, tzn., že musí být umístěná někde na webu. Doporučená velikost 640x480.
3) URL adresu vkládané fotky zkopírujeme(CTRL+C) 4)klikneme na ikonu zeleného stromu v prostřední řadě čtvrtá zprava (INSERT/EDIT IMAGE)
5) do řádku IMAGE URL napíšeme (vložíme) adresu fotky (CTRL+V)
6) kliknutím na "insert" vložíme fotku do prohlížecího pole. Pokud je adresa napsána správně, fotka se zobrazí a vyskočí dialogové okno v angličtině. Dáme "ok". Pokud chceme přidat další fotky opakujeme body 2-6. Kliknutím na tlačítko "odeslat" se fotka vloží do diskuze.


UPOZORNĚNÍ
Pravidla a zásady pro uživatele diskusního fóra plastikových modelářů
Níže uvedenými pravidly a zásadami se řídí všichni přispěvatelé, čtěte je proto pozorně. V případě jejich porušení riskujete smazání příspěvku nebo zamezení přístupu. Za obsah příspěvků a z něj plynoucích možných důsledků odpovídá výhradně jejich pisatel.
  • Pro odesílání příspěvků nebo zakládání témat je nutná autorizace.
  • Základním tématem fóra je plastikové modelářství a věci s ním související. Příspěvky na základní téma i jakékoli jiné téma budou tolerovány při dodržení zákonných norem, pravidel mezilidské slušnosti a těchto pravidel a zásad.
  • Příspěvky pište spisovným jazykem, který lze prokládat slangovými výrazy. Vulgární příspěvky a příspěvky obsahující sprostá slova nebudou akceptovány.
  • Před založením nového tématu si pomocí vyhledávače nejprve ověřte, jestli v minulosti stejné téma nebylo již založeno. Obdobně postupujte před napsáním nového dotazu, protože mohl být za dobu existence fóra již zodpovězen.
  • Respektujte elementární pravidla slušného chování. Můžete vzájemně vyjádřit nesouhlas s názorem druhého, napadání však tolerováno nebude. Stejně tak nebudou tolerovány subjektivní neetické a neslušné výroky směřující na konkrétní osobu nebo skupinu osob. Snažte se vyvarovat slovních narážek. Neprovokujte a nereagujte na provokující příspěvky. Nepřenášejte na fórum své spory mající základ ve vašem soukromém životě či podnikatelské činnosti.
  • Přispívání jednotlivce pod více identitami (nicky) nebo přebírání jmen či identit jiných uživatelů mající za účel např. matení ostatních nebo jejich cílené napadání nebude tolerováno stejně jako příspěvky mající povahu spamu. Za spam je považováno opakované odesílání krátkých či nesmyslných příspěvků bez informační hodnoty, příspěvků s obsahem diametrálně odlišným od ostatních příspěvků v tématu a příspěvků obsahujících převážně „smajlíky“.
  • O nevhodnosti či závadnosti příspěvků v návaznosti na tato pravidla a zásady rozhoduje poskytovatel služby, který si vyhrazuje právo odstranit příspěvky, jejichž obsah je v rozporu s pravidly a zásadami a v krajním případě zamezit uživateli přístup. Poskytovatel služby není povinen dohlížet na obsah příspěvků ani vyhledávat jejich případný protiprávní obsah.
  • Dotazy na poskytovatele služby je možno podávat e-mailem na forum@plasticplanet.cz.
  • Šíření ilegálních kopií knih, publikací, časopisů, zvukových a obrazových záznamů pořízených na přenosná média (např. videokazety, diskety, disky CD nebo DVD) není povoleno. Příspěvky obsahující takové nabídky budou odstraněny.
  • Při publikování fotografií či jiného obrazového materiálu mějte neustále na paměti, že tyto materiály mohou podléhat autorským právům ve smyslu zákona č. 121/2000 Sb., autorský zákon. Případnou právní odpovědnost při porušení autorských práv ponese výhradně uživatel, který takový materiál zveřejnil.
  • Kliknutím na tlačítko „zde“ v autorizačním e-mailu souhlasíte se zpracováním osobních údajů dle nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů, které vstupuje v účinnost 25. května 2018, zákonem č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů, ve znění pozdějších předpisů a zákonem č. 480/2004 b., o některých službách informační společnosti, ve znění pozdějších předpisů.




1714608543.3878 forum