Fit test Special Hobby malý Plastic Planet malý Válka
Forum plastikových modelářů
Témata  |  Přidej nové téma  |  Galerie modelářů  |  Fit test / Stavba  |  Nový editor  |  Nápověda
Topics  |  Start new topic  |  Model gallery  |  Kit fit test / kit build                  
 
Plastic Planet velký   Special Hobby velký



denní zobrazení: 145668 / today visits: 145668

 Slovo autor  
Řadit     příspěvků na stránku      

ZOBRAZENÍ: HTML
95) 19.05.2017-14:51  -  Falcon    Pro Damira



Pane Šulci !


Jsem rád, že i s výtkami berete můj pohled na věc. Já na druhou stranu také považuji za poněkud přestřelené, to že zakazujete nějaké firmě, podotýkám na veřejné akci, prezentovat své výrobky, ať už proti sobě máte cokoliv, modelářské veřejnosti by se to nemělo dotýkat. Ale je to věc názoru. Pokud se budeme v tomto respektovat, je to v pořádku.


Myslím že tento vtip vystihuje tak nějak nás oba…….


Přeji příjemný víkend


Falcon – Jarda Berger


 



94) 19.05.2017-12:52  -  Mirek    Pro Damira

Smajlik modelar

93) 19.05.2017-10:55  -  Vladimír Šulc    Pro Damira

Damir: co Vám mám na ty nesmysly, Damire, odpovídat? To, že s Vámi někdo nesouhlasí neznamená, že ti lidé tvoří nějaký gang. A to, že Vám někdo oponuje, se tady u nás na severu nebere jako urážka. Lidé zde diskutující nemají problém kupovat si Muzikantovy modely, a a ni já jim neříkám, aby je nekupovali nebo aby preferovali modely naše. Kdybych to dělal, byl bych tak akorát za vola. Ani já jako osoba ani eduard jako firma nemáme zájem bojovat s panem Muzikantem. Smysl našeho počínání vůči němu, to, že s ním neobchodujeme a tím pádem mu ani neprodáme místo na E-dayi a na Modelbrnu, je v tom, že nás opakovaně podrazil, choval se vůči nám neslušně, a proto s ním nechceme mít nic společného a budeme si ho držet od těla. To je celé, nemusíte v tom hledat žádná spiknutí a gangy.


A mimochodem, Damire, i já mám modely od Muzikanta. Mám dva MiGy-21, Avii BH-11, LVG, nějaké jeho Messerschmitty a spoustu Spitfirů. O ty jsem tedy, pravda, moc nestál, vesměs jsem je dostal darem po tom, co Muzikant vydal tu svoji slavnou recenzi. Minulý týden jsem si slepil Avii a LVG.


Pan Bradáč: mám pocit, že naznačujete nějakou nečestnost z mojí strany. Ocenil bych, kdybyste jen nenaznačoval, a napsal to na rovinu.


Ron: díky, náčelníku, že jste se mě zastal. Musím tedy říct, že že jsem samolibý mi neřekla ani moje bývalá žena, a že ta na mě umí najít chyb a nedostatků, Damir hadr Smile


Filip Tomči: musím říct, že velmi oceňuji Vaši loajalitu k bývalému parťákovi a to, že tu za něj a jeho věc bojujete jako jeden z mála pod svým jménem a s otevřeným hledím. To není ironie prosím, myslím to smrtelně vážně. Totéž platí i o Falconovi, byť s výhradou, že jeho argumentace a závěry považuji za poněkud přestřelené. Ale jde do toho čelem, toho si cením.


Nad čím bych se na Vašem místě zamyslel, je, proč totéž nedělá sám pan Muzikant, nebo alespoň pan Polc, který jinak, myslím, stojí za řadou akcí, které panu Muzikantovi nedělají právě dobré jméno. V této souvislosti bych si dovolil nechat stranou všechny spiklenecké a gangsterské teorie i debaty o kvalitách Migů-21, a vrátil bych se na prvopočátek této debaty, na to, proč celá tato půvabná flame vznikla. A ta vznikla dotazem jistého DaVo na Petra Vacka, proč nebude pan Muzikant na ModelBrnu. A já se tedy ptám:


Kdo je DaVo?


Myslím si, že v odpovědi na tuto otázku se skrývá ono pověstné jádro pudla.


 

92) 18.05.2017-18:53  -  Damir    Pro Damira

jfb: Velmi zajímavý příspěvek. Tvuje nápady jsou vždy dobrým příkladem a důkazem toho, co píšu. Mnohokrát děkuji. Smajlik modelar

91) 18.05.2017-15:40  -  Richard    Pro Damira

Filipe já netvrdím, že to nejde slepit, dokonce ani neříkám, že to je to nejhorší, co jsem měl kdy v ruce, ale prostě mě už takové modely nebaví. Abych musel hned na začátku srovnávat var výřezů kokpitu, protože to je nesymetrický šišoid, začišťovat každý díl od masivních vtoků atd, atd. Každý máme "práh bolestivosti" holt posunutý jinam. Ale jestli někoho baví právě takováhle modelařina, tak OK, já mu to neberu, ani to nehodlám kritizovat (považoval bych to za svou drzost), jen říkám, že už se trápit s čtvrttovary nehodlám. Proto ani nechápu, že se někdo vrhne na toho MiGa-21 od KP. Vždyť je kolem hromada jiných pěkných kitů. I kdybych byl Eduskeptik a počítal s tradičním dvojím až trojím pokusem, než to bude v "richtiku", tak bych rozhodně vyčkal, protože technologické možnosti Eduardu jsou prostě někde jinde než možnosti KP/AZ a výsledek tomu bude odpovídat. Já chápu lidi, co nechtějí komplikované modely, a tak jim třeba Spit nebo Fw 190 od Edu nevoní. Ale nechápu smysl, když tu trochu komplikací u jinak velmi dobře lícujícího modelu vyměním za model jednodušší, ovšem takový, který jde o dost hůř "do sebe". To se pak přece ten efekt jednoduché "pohodové" stavby nějak vytrácí, ne?

90) 18.05.2017-15:22  -  jfb    Pro Damira

Filipe, problém je, že ty slepíš naprosto všechno Smajlik modelar, to myslím jako pochvalu.

89) 18.05.2017-15:19  -  jfb    Pro Damira

Damie, já nemám s VŠ a eduardem nic společného, tak mi nemá co říkat a stejně bych jej neposlechl. Ty tady neustále VŠ urážíš, pliveš na Eduard a VŠ špínu, a pak i nás, když ti některé věci chceme vysvětlit.


Takže opakuji, já sám, jen za sebe, JFB, jméno Jaroslav Brümmer prohlašuji, že jsi blb, nebo se tak alespoň chováš.


Ne a netroluji, to je totiž neěco naprosto jiného.

88) 18.05.2017-15:18  -  Filip Tomči    Pro Damira

To Richard - BH-11 mám postavenou. Majitel AZ/KP má postavé taky dvě, které slepil na patláku KPM Zlín. Největší slabina modelu je motor. Alternativa se vyrábí v resinu.


87) 18.05.2017-15:01  -  Richard    Pro Damira

Damir: Special Hobby 1/32. Ale vrhl jsem se na něj příliš odvážně a zasekl se. Znázorňuju zprohýbaný plech (Morany byly obouchaný opravdu hodně) a navíc se snažím nějak naznačit pianové závěsy deklů. A to věru není legrace... A celý ten model není žádná hitparáda, takže aktuálně přemýšlím, a nejen u něj, jestli mi to za ten čas vůbec stojí. Vycházím z toho, že mám na tomto světě omezené množství času (ve dvaceti se člověku zdá, že je ho neomezeně, po padesátce se na tu už dívá jinak... ), a tak je třeba s ním dobře hospodařit. Ale Moran je moje srdcovka, tak ho možná jako poslední ze sado-maso projektů dodělám. Ale třeba Jak-23 1/32 od Planet Models jsem mrskl do koše. A kdybys viděl, jak se mi ulevilo! Smajlik modelar Napříště už hodám rozdělávat jen kvalitní modely, protože ty jsem taky schopen dokončit. Vím, že tím zase přileju olej do ohně, ale zkusil jsem si postavit novou BH-11 od KP a i když to byla jen rychlostavba bez barvení, tak mi to za dokončení prostě nestálo. Finanční cena je to nejmenší, čas je to platidlo, kterým platíme za nekvalitní modely. A ten si za prachy nekoupíš... No a protože jsme většinou my modeláři obecně (čest výjimkám) ve věku, kdy už se nám nezdá život tak úplně nekonečný, tak si myslím, že k podobnýmu poznání dospěje řada dalších...

86) 18.05.2017-14:59  -  Ron...    Pro Damira

Filip Tomči: to máme dvě odpovědi naprosto k ničemu. Nevím, s čím konkrétně nesouhlasíš (i když vím že víš, že jsem se ptal jestli Ti nevadí hulvátské chování které se ale dá doložit v množstvi nemodelářských příspěvků zrovna tady) a čemu se věnuješ, je taky Tvoje věc (a také vím, že víš, že jsem se ptal spíše na to, jestli vidíš smysl v nějakém sebemrskačském infernu způsobeném pokusem o sestavení KP).


Damir: je mi úplně jedno, co jste si kdy kde koupil. Nejsem ničí stará abych do toho kecal. A ani se od Vás nenechám nahnat do nějakého gangu. Byť musím uznat, že mi samolibost p.Šulce vadí mnohem méně, než šilenost drtivé většiny p. od AZ/KP týmu.

1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42  43  44  45  46  47  48  49  
Skoč na stránku:
Přidej odpověď do diskuse / Reply to this topic
Je potřeba provést autorizaci
Váš e-mail / your e-mail:
K provedení autorizace není potřeba registrace ani heslo, stačí jeden klik. Autorizaci potvrdíte kliknutím na odkaz, který bude zaslán do Vaší emailové schránky. Pokud se e-mail neobjeví ve složce 'přijatá pošta' zkontrolujte spam koš svého mailboxu. Vaši e-mailovou adresu můžete použít pro autorizaci více zařízení.

Your device is currently unauthorized. No registration or password is needed; only one click is enough to be authorized. The authorization link will be sent to your mailbox. Follow instructions sent via the e-mail. If no message appears please check your mailbox spam folder. Your e-mail address can be used for more device.
Autorizací souhlasíte s pravidly a zásadami fóra



Nápověda

Vítejte na stránce Diskuse. Chcete-li vznést jakýkoli nový dotaz, klikněte na tlačítko "Přidej nové téma" . Vyplňte ve formuláři příslušné údaje (povinné údaje jsou: Jméno, Předmět, Dotaz). Pokud chcete, aby Vám odpovědi chodily zároveň emailem, zaškrtněte si políčko "posílat odpovědi emailem?".

K prohlížení jednotlivých témat použijte nabídku "Témata". Tabulka s tématy zobrazuje čtyři základní údaje: 1) Název tématu, po kliknutí na danné téma se zobrazí všechny příspěvky k tomuto tématu. 2) Autor příspěvku, po kliknutí odešlete e-mail autorovi. 3) Reakce zobrazuje počet reakcí (odpovědí) na příslušné téma. 4) Datum určuje datum vložení, popřípadě poslední reakce na příspěvek.

Odpověd (reakci) na téma provedete vyplněním formuláře Přidej odpověď do diskuse v detailu danného tématu (povinné údaje jsou: Jméno nebo značka, Předmět - doplněno automaticky, Odpověd)

Postup vkládání fotek do diskuse z vlastního PC:


Postup vkládání fotek do diskuse z jiného serveru (fotografie již umístěné v Internetu):
1) stránka diskuze musí být ve formátu "nový editor" (volba zcela vpravo v menu v záhlaví stránky). Pokud je zde napsáno "starý editor" kliknutím na nápis se přepneme na "nový"
2) fotka, kterou chceme vložit do diskuse musí mít svou vlastní URL adresu, tzn., že musí být umístěná někde na webu. Doporučená velikost 640x480.
3) URL adresu vkládané fotky zkopírujeme(CTRL+C) 4)klikneme na ikonu zeleného stromu v prostřední řadě čtvrtá zprava (INSERT/EDIT IMAGE)
5) do řádku IMAGE URL napíšeme (vložíme) adresu fotky (CTRL+V)
6) kliknutím na "insert" vložíme fotku do prohlížecího pole. Pokud je adresa napsána správně, fotka se zobrazí a vyskočí dialogové okno v angličtině. Dáme "ok". Pokud chceme přidat další fotky opakujeme body 2-6. Kliknutím na tlačítko "odeslat" se fotka vloží do diskuze.


UPOZORNĚNÍ
Pravidla a zásady pro uživatele diskusního fóra plastikových modelářů
Níže uvedenými pravidly a zásadami se řídí všichni přispěvatelé, čtěte je proto pozorně. V případě jejich porušení riskujete smazání příspěvku nebo zamezení přístupu. Za obsah příspěvků a z něj plynoucích možných důsledků odpovídá výhradně jejich pisatel.
  • Pro odesílání příspěvků nebo zakládání témat je nutná autorizace.
  • Základním tématem fóra je plastikové modelářství a věci s ním související. Příspěvky na základní téma i jakékoli jiné téma budou tolerovány při dodržení zákonných norem, pravidel mezilidské slušnosti a těchto pravidel a zásad.
  • Příspěvky pište spisovným jazykem, který lze prokládat slangovými výrazy. Vulgární příspěvky a příspěvky obsahující sprostá slova nebudou akceptovány.
  • Před založením nového tématu si pomocí vyhledávače nejprve ověřte, jestli v minulosti stejné téma nebylo již založeno. Obdobně postupujte před napsáním nového dotazu, protože mohl být za dobu existence fóra již zodpovězen.
  • Respektujte elementární pravidla slušného chování. Můžete vzájemně vyjádřit nesouhlas s názorem druhého, napadání však tolerováno nebude. Stejně tak nebudou tolerovány subjektivní neetické a neslušné výroky směřující na konkrétní osobu nebo skupinu osob. Snažte se vyvarovat slovních narážek. Neprovokujte a nereagujte na provokující příspěvky. Nepřenášejte na fórum své spory mající základ ve vašem soukromém životě či podnikatelské činnosti.
  • Přispívání jednotlivce pod více identitami (nicky) nebo přebírání jmen či identit jiných uživatelů mající za účel např. matení ostatních nebo jejich cílené napadání nebude tolerováno stejně jako příspěvky mající povahu spamu. Za spam je považováno opakované odesílání krátkých či nesmyslných příspěvků bez informační hodnoty, příspěvků s obsahem diametrálně odlišným od ostatních příspěvků v tématu a příspěvků obsahujících převážně „smajlíky“.
  • O nevhodnosti či závadnosti příspěvků v návaznosti na tato pravidla a zásady rozhoduje poskytovatel služby, který si vyhrazuje právo odstranit příspěvky, jejichž obsah je v rozporu s pravidly a zásadami a v krajním případě zamezit uživateli přístup. Poskytovatel služby není povinen dohlížet na obsah příspěvků ani vyhledávat jejich případný protiprávní obsah.
  • Dotazy na poskytovatele služby je možno podávat e-mailem na forum@plasticplanet.cz.
  • Šíření ilegálních kopií knih, publikací, časopisů, zvukových a obrazových záznamů pořízených na přenosná média (např. videokazety, diskety, disky CD nebo DVD) není povoleno. Příspěvky obsahující takové nabídky budou odstraněny.
  • Při publikování fotografií či jiného obrazového materiálu mějte neustále na paměti, že tyto materiály mohou podléhat autorským právům ve smyslu zákona č. 121/2000 Sb., autorský zákon. Případnou právní odpovědnost při porušení autorských práv ponese výhradně uživatel, který takový materiál zveřejnil.
  • Kliknutím na tlačítko „zde“ v autorizačním e-mailu souhlasíte se zpracováním osobních údajů dle nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů, které vstupuje v účinnost 25. května 2018, zákonem č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů, ve znění pozdějších předpisů a zákonem č. 480/2004 b., o některých službách informační společnosti, ve znění pozdějších předpisů.




1714647121.4988 forum