Plastic Planet malý Válka Fit test Special Hobby malý
Forum plastikových modelářů
Témata  |  Přidej nové téma  |  Galerie modelářů  |  Fit test / Stavba  |  Nový editor  |  Nápověda
Topics  |  Start new topic  |  Model gallery  |  Kit fit test / kit build                  
 
Plastic Planet velký   Special Hobby velký



denní zobrazení: 127564 / today visits: 127564

 Slovo autor  
Řadit     příspěvků na stránku      

ZOBRAZENÍ: HTML
45) 17.05.2017-15:26  -  Alfred Riedel    Pro Damira

To Mirek:


když už tak hezky hájíš AZ/KP, že nikde neřekli, že HQT jsou z kovových forem:


TISKOVÁ ZPRÁVA 3. 9 .2013




Tradiční modelářská značka ožívá. Jednání s otci zakladateli dopadla úspěšně a díky tomu můžeme oznámit, že opět budou vycházet modely pod značkou Kovozávody Prostějov.


Všechny modely, které začínáme vyrábět pod tradiční značkou Kovozávody Prostějov budou zcela nové a z nových kovových forem. Žádný model nebude starý přebal nebo přerytá původní forma – vše budou novinky a prvních pár modelů bude na tuto tradiční československou značku typově navazovat.


Právě začínáme Avií C-2. Konstrukce formy obsahuje i další verze tohoto krásného cvičného stroje jako jsou Arado 96A, Arado 96, Arado 96B-5, Arado 96T a Arado 96w/MG17/V9 – Sojka. Dále pak budeme pokračovat deriváty z naší nové formy Bf-109G/K pro AZmodel. V „KP“ budou baleny modely Avia S-99, CS-99, Bf-109G-12, S-199 a CS-199.


Do úvodní trojky se dokončujeme master pro Let Z-37A Čmelák. Kusé informace již pronikly na veřejnost a vše můžeme jen potvrdit. Master zpracovává Laco Hančár a velmi mu za tento počin děkujeme. Master je opravdu famózní.


Souhrnné informace a první propagační vystoupení proběhne na společném stánku AZ model, Admiral a Kovozávody Prostějov na letošním E-dayi 2013. Předpokládáme, že již bude k mání i nový katalog a budou předvedeny první testshoty modelu Arado-96 a ukázky nových designů krabiček. Jako „třešnička na dortu“ bude předveden master na již zmíněného Čmeláka a ten, kdo měl tu možnost vloni na podzim vidět v Kopřivnici čtvtkového Z-37 v plechu od Laca, ví o čem je řeč.


Věříme, že se je opravdu na co těšit. Veškeré informace poskytneme a dotazy Vám na našem stánku osobně zodpovím.


Petr Muzikant, KP



44) 17.05.2017-15:25  -  Richard    Pro Damira

Mirek: Každý obor má své zaužívané termíny, byť ne legislativně ukotvené, které slušní výrobci nebo poskytovatelé služeb daného odvětví dodržují v duchu jejich významu. Výraz New Tool v plastikové modelařině vždy znamenal zcela nové formy. V každém odvětví se ale najdou paraziti, kteří tyto zaužívané výrazy zneužívají. Uvádějí jimi zákazníka řízeně v omyl - a tak by se dala charaktirizoavt i prezentace toho MiGu-21 od KP. Něco jiného je ta zkratka HQT, to je takový výraz "vycucaný z prstu", podobných příkladů snahy dělat z nějaého produktu lepší než je, najdeme v mnoha odvětvích spousty. Je to sice na hraně, pro inteligentnějšího spotřebitele věc k pousmání, ale lidí s IQ pod 100 je v populaci nadpoloviční většina a s tím také marketing podobných výrobců kalkuluje.

43) 17.05.2017-15:24  -  Alfred Riedel    Pro Damira

Ani pokovené, kromě forem pro kabiny..

42) 17.05.2017-15:22  -  jirka dominec    Pro Damira

Já osobně vnímám HQT a "new tool" jako jakési označení bez hlubšího významu. Cosi jako superdecal.

41) 17.05.2017-15:21  -  Jester -V.Turek    Pro Damira

Mirku a to hraní se slovíčky.. Nová není vždy nová.. S tím bych se tě dovolil poslat rovnou do háje. To už si snad děláš legrací ne ? Ono ukradené taky vlastně není ukradené, ale vypůjčené.


Chceš mi tvrdit, že když ti nabýdnu, že ti prodám nové auto, a ona to bude 30 let stará šunka, tak budeš v klidu, protože pro tebe to je nové auto ? Tak proč si na Kitbazar nedáš, že prodáváš nové modely. Pro kupce bude každý model od tebe nový.

40) 17.05.2017-15:18  -  Jester -V.Turek    Pro Damira

Mirku, to se pleteš. O HQT kromě toho, co zkratka znamená, bylo několikrát napsáno, že se jedná o kovové formy. KOVOVÉ. Teprve když se o tom začalo diskutovat a psát o tm, kdo formy vyráběl, tak se provalilo, že jsou pokovené.

39) 17.05.2017-15:17  -  Jester -V.Turek    Pro Damira
Dobrá obhajoba v případě toho modelu Martin Baker by mohla být přímo Filipem zde uvedená věta "Ano, to je možné, ale takový případ se většinou nestává"
38) 17.05.2017-15:16  -  Filip Tomči    Pro Damira

mám pocit, že ve Vašem posledním příspěvku jste (možná) nechtěně odhalil celou filozofii podnikání firmy AZ/KP. Mně osobně z Vašich vyjádření trochu běhá mráz po zádech...


Nerozumím co přesně jsem měl odhalit? Filozofií podnikání je vydělávat peníze a ještě lépe v oboru, který vás baví a nejlépe jak umím. Firma AZ/KP vyrábí modely letadel a doplňky k nim. Pokud má někdo pochybnost, tak může konat. Jestli v tom hledáte nějaké spiknutí tak to je asi váš pohled na věc a já vám to neberu i když nevím kdo jste.

37) 17.05.2017-15:13  -  Mirek    Pro Damira

Slava, kelev, Jester: Ono je to vše trochu relativní, a záleží na úhlu pohledu.... HQT, pokud se pamatuji, tak to bylo něco jako" High Quality Tools", takže o kovu ani zmínka, ale přesto měď je kov, takže to v podstatě je z kovových forem. Stejně tak, jako to jejich "New Tool", nová forma. Slovo nová, ne vždy v češtině znamená zcela nová. Soused přijede v jiném autě než obvykle, takže také řeknete: "Hele, soused má nové auto", i když může být jeté, ale ve spojení s jeho osobou je však nové. A tak je to i s těmi formami. Prezentují se jako výrobce s nejdelší tradicí v Česku, a ve výrobním programu některé z teď vydávaných typů už měli. Takže, pro odlišení od starých výlisků tam uvedou "nová forma", což je z pohledu KP pravda, ale z jiného pohledu se to může jevit jako lež... A pokud se na to člověk dívá tak, že chce vidět lež, a podvod na zákazníka, tak je to úplně stejné jako s eduardím géčkem. Byl slibován jako to nej, nej, a nakonec se zjistilo, že zdaleka tak nej není, navíc na krabičce bylo měřítko 1:48, což také nebyla pravda...A co teprve podvodníci od Airfixu, kteří bez skrupulí na začátku osmdesátých let všechny modely v měřítku 1:76 přeznačili na měřítko 1:72? To byl podle mě podvod na zákazníky jak podle právních hledisek, tak i hledisek etických. No, a kolik modelářů kvůli tomu bojkotuje Airfix? Ono asi na každé firmě by se našla nějaká ta vada na kráse. Takže pro někoho (velké procento modelářů) je to marginalita, nebo nedopatření, jiný v tom také může vidět lež, podvod, klamání zákazníka... Asi to chce více nadhledu, a méně zaujatosti. Buďme rádi, že máme tolik výrobců, a že si můžeme vybírat nejen podle typů, ale i podle sympatií.

36) 17.05.2017-15:12  -  kelev    Pro Damira

pro Filipa:




"Ten příklad s motorem auta je také velmi názorný. -


Ano to je možné, ale takový případ se většinou nestává."




Takový konkrétní ne, ale máme tzv. Dieselgate a nemám dojem, že by to byla marginalita.




Neřídím se tím co píše "pár" lidí někde na netu. Nežiju izolovaně jen s připojením na síť.


Profesně se z charakteru mé práce zabývám a přímo střetávám s různými podvody a podvodníky, abych je mimo jiné řešil, takže mám z reality trochu jinou zkušenost.





1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42  43  44  45  46  47  48  49  
Skoč na stránku:
Přidej odpověď do diskuse / Reply to this topic
Je potřeba provést autorizaci
Váš e-mail / your e-mail:
K provedení autorizace není potřeba registrace ani heslo, stačí jeden klik. Autorizaci potvrdíte kliknutím na odkaz, který bude zaslán do Vaší emailové schránky. Pokud se e-mail neobjeví ve složce 'přijatá pošta' zkontrolujte spam koš svého mailboxu. Vaši e-mailovou adresu můžete použít pro autorizaci více zařízení.

Your device is currently unauthorized. No registration or password is needed; only one click is enough to be authorized. The authorization link will be sent to your mailbox. Follow instructions sent via the e-mail. If no message appears please check your mailbox spam folder. Your e-mail address can be used for more device.
Autorizací souhlasíte s pravidly a zásadami fóra



Nápověda

Vítejte na stránce Diskuse. Chcete-li vznést jakýkoli nový dotaz, klikněte na tlačítko "Přidej nové téma" . Vyplňte ve formuláři příslušné údaje (povinné údaje jsou: Jméno, Předmět, Dotaz). Pokud chcete, aby Vám odpovědi chodily zároveň emailem, zaškrtněte si políčko "posílat odpovědi emailem?".

K prohlížení jednotlivých témat použijte nabídku "Témata". Tabulka s tématy zobrazuje čtyři základní údaje: 1) Název tématu, po kliknutí na danné téma se zobrazí všechny příspěvky k tomuto tématu. 2) Autor příspěvku, po kliknutí odešlete e-mail autorovi. 3) Reakce zobrazuje počet reakcí (odpovědí) na příslušné téma. 4) Datum určuje datum vložení, popřípadě poslední reakce na příspěvek.

Odpověd (reakci) na téma provedete vyplněním formuláře Přidej odpověď do diskuse v detailu danného tématu (povinné údaje jsou: Jméno nebo značka, Předmět - doplněno automaticky, Odpověd)

Postup vkládání fotek do diskuse z vlastního PC:


Postup vkládání fotek do diskuse z jiného serveru (fotografie již umístěné v Internetu):
1) stránka diskuze musí být ve formátu "nový editor" (volba zcela vpravo v menu v záhlaví stránky). Pokud je zde napsáno "starý editor" kliknutím na nápis se přepneme na "nový"
2) fotka, kterou chceme vložit do diskuse musí mít svou vlastní URL adresu, tzn., že musí být umístěná někde na webu. Doporučená velikost 640x480.
3) URL adresu vkládané fotky zkopírujeme(CTRL+C) 4)klikneme na ikonu zeleného stromu v prostřední řadě čtvrtá zprava (INSERT/EDIT IMAGE)
5) do řádku IMAGE URL napíšeme (vložíme) adresu fotky (CTRL+V)
6) kliknutím na "insert" vložíme fotku do prohlížecího pole. Pokud je adresa napsána správně, fotka se zobrazí a vyskočí dialogové okno v angličtině. Dáme "ok". Pokud chceme přidat další fotky opakujeme body 2-6. Kliknutím na tlačítko "odeslat" se fotka vloží do diskuze.


UPOZORNĚNÍ
Pravidla a zásady pro uživatele diskusního fóra plastikových modelářů
Níže uvedenými pravidly a zásadami se řídí všichni přispěvatelé, čtěte je proto pozorně. V případě jejich porušení riskujete smazání příspěvku nebo zamezení přístupu. Za obsah příspěvků a z něj plynoucích možných důsledků odpovídá výhradně jejich pisatel.
  • Pro odesílání příspěvků nebo zakládání témat je nutná autorizace.
  • Základním tématem fóra je plastikové modelářství a věci s ním související. Příspěvky na základní téma i jakékoli jiné téma budou tolerovány při dodržení zákonných norem, pravidel mezilidské slušnosti a těchto pravidel a zásad.
  • Příspěvky pište spisovným jazykem, který lze prokládat slangovými výrazy. Vulgární příspěvky a příspěvky obsahující sprostá slova nebudou akceptovány.
  • Před založením nového tématu si pomocí vyhledávače nejprve ověřte, jestli v minulosti stejné téma nebylo již založeno. Obdobně postupujte před napsáním nového dotazu, protože mohl být za dobu existence fóra již zodpovězen.
  • Respektujte elementární pravidla slušného chování. Můžete vzájemně vyjádřit nesouhlas s názorem druhého, napadání však tolerováno nebude. Stejně tak nebudou tolerovány subjektivní neetické a neslušné výroky směřující na konkrétní osobu nebo skupinu osob. Snažte se vyvarovat slovních narážek. Neprovokujte a nereagujte na provokující příspěvky. Nepřenášejte na fórum své spory mající základ ve vašem soukromém životě či podnikatelské činnosti.
  • Přispívání jednotlivce pod více identitami (nicky) nebo přebírání jmen či identit jiných uživatelů mající za účel např. matení ostatních nebo jejich cílené napadání nebude tolerováno stejně jako příspěvky mající povahu spamu. Za spam je považováno opakované odesílání krátkých či nesmyslných příspěvků bez informační hodnoty, příspěvků s obsahem diametrálně odlišným od ostatních příspěvků v tématu a příspěvků obsahujících převážně „smajlíky“.
  • O nevhodnosti či závadnosti příspěvků v návaznosti na tato pravidla a zásady rozhoduje poskytovatel služby, který si vyhrazuje právo odstranit příspěvky, jejichž obsah je v rozporu s pravidly a zásadami a v krajním případě zamezit uživateli přístup. Poskytovatel služby není povinen dohlížet na obsah příspěvků ani vyhledávat jejich případný protiprávní obsah.
  • Dotazy na poskytovatele služby je možno podávat e-mailem na forum@plasticplanet.cz.
  • Šíření ilegálních kopií knih, publikací, časopisů, zvukových a obrazových záznamů pořízených na přenosná média (např. videokazety, diskety, disky CD nebo DVD) není povoleno. Příspěvky obsahující takové nabídky budou odstraněny.
  • Při publikování fotografií či jiného obrazového materiálu mějte neustále na paměti, že tyto materiály mohou podléhat autorským právům ve smyslu zákona č. 121/2000 Sb., autorský zákon. Případnou právní odpovědnost při porušení autorských práv ponese výhradně uživatel, který takový materiál zveřejnil.
  • Kliknutím na tlačítko „zde“ v autorizačním e-mailu souhlasíte se zpracováním osobních údajů dle nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů, které vstupuje v účinnost 25. května 2018, zákonem č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů, ve znění pozdějších předpisů a zákonem č. 480/2004 b., o některých službách informační společnosti, ve znění pozdějších předpisů.




1714642064.2684 forum