Fit test Special Hobby malý Plastic Planet malý Válka
Forum plastikových modelářů
Témata  |  Přidej nové téma  |  Galerie modelářů  |  Fit test / Stavba  |  Nový editor  |  Nápověda
Topics  |  Start new topic  |  Model gallery  |  Kit fit test / kit build                  
 
Plastic Planet velký   Special Hobby velký



denní zobrazení: 126640 / today visits: 126640

 Slovo autor  
Řadit     příspěvků na stránku      

ZOBRAZENÍ: HTML
383) 19.08.2018-19:35  -  Roman4    Let Z-37 Čmelák, Kovozávody Prostějov, se představuje

p. Czerny mi připomněl toho pána, co v současné době shodou nešťastných náhod sedí na Hradě. Urazí všechny okolo a na odchodu ostentativně spálí červené trencle.

382) 19.08.2018-19:33  -  T-bolt    Let Z-37 Čmelák, Kovozávody Prostějov, se představuje

To MARTYS: Jasně, máš pravdu, sem tam se něco opatrně objeví. Nicméně realita je taková, že se většině recenzentů potažmo novinářů nechce jít do střetu s FKP.  Já to i chápu. SMS od Polce nejsou zrovna příjemnou zkušeností. Výhružky od soudního popotahování po přímé hrozby napadením. Ale celé je to postavené pouze na zastrašování. Do sms či telefonu mu to jde. Nicméně pokud to dojde na živo tak to není tak horké. Na ModellBrnu 2017 či v HK letošního roku se  zmíněný pán stal neviditelným a výhružky, či konání  jsou tytam. Kolega Mígl a další mohou potvrdit. Stejně jako pan Šulc se domnívám, že nastal čas se přestat bát a začít konat. Tedy stejně jako se recenzují modely všech výrobců, tak se nebát napsat reálnou recenzi na model z produkce FKP. Stejně jako to udělal Petr Chmelík, za což si ho vážím. Tedy všem stejným metrem.


Jen pro vysvětlenou. Osobně proti panu Muzikantovi moc zaujatý nejsem. Byli doby, kdy jsem s ním a Filipem Tomči  v Prostějově rád poseděl a probral vše možné kolem modelařiny. Nicméně se domnívám, že změna v AZ/KP  k horšímu, nastala příchodem pana Polce. Změnil se nejen přístup PM ale i kvalita modelů. O vedení PR se zmiňovat nebudu, to již velmi dobře popsali příspěvky předchozí.

381) 19.08.2018-19:18  -  Vladimír Šulc     Let Z-37 Čmelák, Kovozávody Prostějov, se představuje

Jde o to, jestli jsou to recenze, nebo kuk do krabičky.

380) 19.08.2018-19:04  -  Martys    Let Z-37 Čmelák, Kovozávody Prostějov, se představuje

Vl. Šulc: Souhlasím s Vámi, ale v rámci objektivity musím podotknout, že není pravda, že by se recenze AZ/KP nikde neobjevovaly - v REVI celkem běžně (zrovna v posledním celkem pozitivní Praga Air Baby a přebaly 48 Su-25 a MiG-23), v Novinkách celkem taky (i když je to zčásti reklamní tiskovina, ale jiné firmy).

379) 19.08.2018-18:43  -  jenda    Let Z-37 Čmelák, Kovozávody Prostějov, se představuje

Za ty Delfíny velký dík. Kdyby se toho chytil Trumpeta, tak by to byl třeba jen Delfi.

378) 19.08.2018-18:08  -  Stanislav ŠLECHTA    Let Z-37 Čmelák, Kovozávody Prostějov, se představuje

Jejda jejda člověk tu chvilku neočumuje, a pak opravdu čumí😂 . Pa Cé bude nějaký komik asi, ale vybavuje se mi takový vojácký vtip (i když jsem sloužil u modré divize) "Czerny Czerny ty jsi ale ........... Nechť si každý doplní dle své národnosti.

377) 19.08.2018-17:14  -  moloko    Let Z-37 Čmelák, Kovozávody Prostějov, se představuje

Chmel jede...už i soudruzi z lidově demokratické PL si o tom povídají...


376) 19.08.2018-17:13  -  ANNETRA    Let Z-37 Čmelák, Kovozávody Prostějov, se představuje

to jenda: S tou L 29 1/72 se to má trochu jinak.  Když AMK udělalo čtvrtku, tak mi Sio řekl, že má připravenou základní konstrukci dvaasedmdesátky a zda bych o ni měl zájem. Po návratu do ČR  jsem jel na výstavu Modelhobby do Letňan, kde jsem nabídl PM možnost získání forem na Delfína u AMK. PM to tehdy odmítl s tím, že s Čínou nikdy spolupracovat nebude. Protože jsem o Delfína také neměl zájem,  ani variantně uvažované rozdělení AMK 1/48 a ANNETRA 1/72 jsem nechtěl, Sio se  nakonec rozhodl L 29 dodělat pro sebe.


Na ModellBrnu bylo následně oznámeno, že AMK bude dvaasedmdesátkového  Delfína vyrábět. Pak začaly aktivity AZ/KP v rámci jejich "newsletterů". Náhle se objevila cena modelu AZ, jakoby 3D modelace atd. Vše najednou vypadalo tak, že  vlastně KP jen náhodou prohraje boj o to, kdo bude první s vydáním Delfína.  Zájemce si určitě bude schopen vše dohledat na internetu.


Myslím si, že kdyby "nové" KP začalo tehdy s Delfínem z forem od AMK, bylo by to důstojné pokračování tradice značky. Nicméně realita je taková, že nikdo v ČR  do Delfína nechtěl jít, protože to není "vydělávací" typ. Ve finále Delfín AMK je až na několk detailů velice pěkný model a jsem rád, že to Sio tehdy dotáhl do konce. Ostatně momentálně jsou tyto formy v českých rukách.

375) 19.08.2018-16:58  -  Vladimír Šulc    Let Z-37 Čmelák, Kovozávody Prostějov, se představuje

Myslím, že je vhodná chvíle vysvětlit, proč se do tématu o Čmelákovi vlastně vměšuji.


Diskutuji na tomto fóru s modeláři již od roku 2001. Za těch 17 let jsem se nevyhýbal žádnému tématu, diskutoval jsem otevřeně a na rovinu o všech problémech. Nikdy jsem neblokoval žádnou kritiku, naopak, snažil jsem se vysvětlovat své (a naše, firemní) postoje. Ano, mnou kritiku jsem odmítal, mnohou takovou posléze akceptoval, ale nikdy jsem se nesnažil kritiku umlčet. Nejen že souhlasím s tezí, nedávno zde opakovanou, že otevřená a kvalifikovaná kritika je pro firmu základní zpětnou vazbou a prospívá jejímu rozvoji. Já jsem zásadním zastáncem této teze. Myslím si, že jak tady, tak na Modelfóru, tento princip funguje skvěle a myslím si, že tyto diskuse mají svůj podíl na tom, že naše firma je dnes tím, čím je.


Proto bych rád využil této příležitosti, abych poděkoval všem, kdo se těchto diskusí férově, jakkoli vášnivě, účastní. Díky, pánové!


Smile


A teď co s tím má společného pan Muzikant. Jsou tu dvě roviny toho, proč zde komentuji jeho výrobky a jeho počínání:


1. V minulosti zde docházelo k významnému negativnímu impaktu lidí, spojených s panem Muzikantem, do diskusí spojených s naší firmou. Pod falešnou identitou rozdmýchávali flame, eventuelně narušovali normální diskusi. Šlo prokazatelně o pány Polce, Šipku a Stránského. Vzhledem k tomu, že se tito pánové aktivně zapojili do diskuse o záležitostech firmy Eduard, a to vždy tak, aby naše zájmy poškozovali a prospěli zájmům pana Muzikanta, cítím oprávnění, na oplátku komentovat produkty a činnost pana Muzikanta, kterého považuji za iniciátora této činnosti výše jmenovaných pánů. Můžete mě klidně považovat za mstivého, je mi to jedno. Na rozdíl od nich se pod své příspěvky podepisuji, každý ví kdo jsem a co jsem zač, čí zájmy hájím, a může si tak udělat vlastní úsudek, jak se věci mají.


2. Jsem zásadním zastáncem svobody slova a projevu. Naše firma nikdy neblokovala kritiku či nesouhlasné projevy. Pokud jsme s nějakým kritickým projevem nesouhlasili, oponovali jsme ho a diskutovali o něm. Myslím si, že by to měla být norma. Myslím si, že každý výrobek každé firmy na trhu by měl být podroben nezávislé kritice, primárně recenzi, a tyto recenze by neměly být ze strany výrobce potlačovány. Obecně platí, že to, co o svém výrobku píše výrobce, je vždy reklama. I když se to sebevíc tváří jako "recenze". O tom, že obvolávání recenzentů a redakcí a vyhrožování jim nějakými postihy či soudy je naprosto nepřípustná nehoráznost, se doufám v roce 2018 nemusíme bavit. Výrobce má kritiku respektovat, a upravit své procesy tak, aby jí nadále nebylo třeba. Ne kritiku potlačovat.


Pan Muzikant je průkopníkem opačného přístupu. Svým jednáním dosáhl toho, že žádná nezávislá kritika jeho produkce neexistuje. Nikdo o něm nepíše, všichni mlčí (oceňuji, že Libor Malý založil toto vlákno, to z mnou popsaného stavu vybočuje). Jediným zdrojem informací o produkci pana Muzikanta je jeho vlastní web Modelářovo, tvářící se jako nezávislé médium, píšící o produkci pana Muzikanta vždy kladně. Kritické ohlasy se zde také nepřipouštějí, jsou mazány a kritici blokováni. Výsledkem je deformace tržního prostředí, ne nepodobná postupu šmejdů prodávajících důchodcům předražené hrnce.


To je stav, proti němuž já budu vždy vystupovat, a využiji k tomu každé příležitosti, která se mi naskytne. Myslím si totiž, že kromě toho, že tento přístup k veřejné informovanosti poškozuje ostatní firmy na trhu a především zákazníky, ve skutečnosti poškozuje i pana Muzikanta. Určitě vyhovuje jeho zaměstnancům či spolupracovníkům, kteří mají klid na práci a nic je nevyrušuje, takže mohou svému zaměstnavateli prodat to, co vytvoří - a že to netvoří příliž kvalitně ví každý, kdo si důkladněji prostuje kupříkladu jakoukoli práci pana Polce. Pan Muzikant na tomto stavu jednoznačně tratí, myslím, že je to dnes již naprosto zřetelné při pohledu na kvalitu jeho produkce, která za poslední dva roky významně poklesla. Dnem tohoto poklesu je zde diskutovaný Čmelák. Domnívám se, že oba procesy, na jedné straně eliminace kritiky, a na druhé straně pád kvality, spolu bezprostředně souvisí.


Jako protipól nabízím stav naší produkce, u níž kvalita, troufnu si nečesky hrdě tvrdit, přes stálou a intenzivní kritiku, kontinuálně roste.


Proto budu v kritice pana Muzikanta s dovolením pokračovat, dokud se nevschopí ti, jimž to přísluší, a nezačnou dělat svoji práci. Mám tím na mysli modelářské novináře a recenzenty.


A na závěr bych si dovolil ještě jedno malé prohlášení. Pánové, obracím se tímto ani ne tak na skalní odpůrce pana Muzikanta, jako jsou například pánové Velichj a Mígl, jako na modeláře, kteří mají pana Muzikanta rádi. Vyhlašme akci ZACHRAŇTE VOJÍNA MUZIKANTA. Ukažte mu, v čem se mýlí a co dělá špatně. Zabraňte jeho sebezničení. Pište recenze, pište kritiky, na novináře se obracím, aby se vzchopili, vytáhli hlavy z písku a recenzovali a kritizovali. Je to jejich práce a jejich povinnost! Nenechte se zastrašit ani odradit! Bude to ku prospěchu jak výrobců, tak především zákazníků!


Děkuji za pochopení!

374) 19.08.2018-15:13  -  jenda    Let Z-37 Čmelák, Kovozávody Prostějov, se představuje

Jinak si myslím, že kdyby p. Šulc byl hajzlík, tak okamžitě přeruší rozdělané čtvrtky a vrhne všechny síly na "72" MiGy-21, Bf-109 a Mustangy, v záloze pak ještě třeba Spity early, Curtissy a Hurricany.


Abych nezapomněl, AZKOPu vlezl do Delfína AMK. Sice není bez chyb, ale v Asii asi dokážou ty formy dělat rychleji.

1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42  43  
Skoč na stránku:
Přidej odpověď do diskuse / Reply to this topic
Je potřeba provést autorizaci
Váš e-mail / your e-mail:
K provedení autorizace není potřeba registrace ani heslo, stačí jeden klik. Autorizaci potvrdíte kliknutím na odkaz, který bude zaslán do Vaší emailové schránky. Pokud se e-mail neobjeví ve složce 'přijatá pošta' zkontrolujte spam koš svého mailboxu. Vaši e-mailovou adresu můžete použít pro autorizaci více zařízení.

Your device is currently unauthorized. No registration or password is needed; only one click is enough to be authorized. The authorization link will be sent to your mailbox. Follow instructions sent via the e-mail. If no message appears please check your mailbox spam folder. Your e-mail address can be used for more device.
Autorizací souhlasíte s pravidly a zásadami fóra



Nápověda

Vítejte na stránce Diskuse. Chcete-li vznést jakýkoli nový dotaz, klikněte na tlačítko "Přidej nové téma" . Vyplňte ve formuláři příslušné údaje (povinné údaje jsou: Jméno, Předmět, Dotaz). Pokud chcete, aby Vám odpovědi chodily zároveň emailem, zaškrtněte si políčko "posílat odpovědi emailem?".

K prohlížení jednotlivých témat použijte nabídku "Témata". Tabulka s tématy zobrazuje čtyři základní údaje: 1) Název tématu, po kliknutí na danné téma se zobrazí všechny příspěvky k tomuto tématu. 2) Autor příspěvku, po kliknutí odešlete e-mail autorovi. 3) Reakce zobrazuje počet reakcí (odpovědí) na příslušné téma. 4) Datum určuje datum vložení, popřípadě poslední reakce na příspěvek.

Odpověd (reakci) na téma provedete vyplněním formuláře Přidej odpověď do diskuse v detailu danného tématu (povinné údaje jsou: Jméno nebo značka, Předmět - doplněno automaticky, Odpověd)

Postup vkládání fotek do diskuse z vlastního PC:


Postup vkládání fotek do diskuse z jiného serveru (fotografie již umístěné v Internetu):
1) stránka diskuze musí být ve formátu "nový editor" (volba zcela vpravo v menu v záhlaví stránky). Pokud je zde napsáno "starý editor" kliknutím na nápis se přepneme na "nový"
2) fotka, kterou chceme vložit do diskuse musí mít svou vlastní URL adresu, tzn., že musí být umístěná někde na webu. Doporučená velikost 640x480.
3) URL adresu vkládané fotky zkopírujeme(CTRL+C) 4)klikneme na ikonu zeleného stromu v prostřední řadě čtvrtá zprava (INSERT/EDIT IMAGE)
5) do řádku IMAGE URL napíšeme (vložíme) adresu fotky (CTRL+V)
6) kliknutím na "insert" vložíme fotku do prohlížecího pole. Pokud je adresa napsána správně, fotka se zobrazí a vyskočí dialogové okno v angličtině. Dáme "ok". Pokud chceme přidat další fotky opakujeme body 2-6. Kliknutím na tlačítko "odeslat" se fotka vloží do diskuze.


UPOZORNĚNÍ
Pravidla a zásady pro uživatele diskusního fóra plastikových modelářů
Níže uvedenými pravidly a zásadami se řídí všichni přispěvatelé, čtěte je proto pozorně. V případě jejich porušení riskujete smazání příspěvku nebo zamezení přístupu. Za obsah příspěvků a z něj plynoucích možných důsledků odpovídá výhradně jejich pisatel.
  • Pro odesílání příspěvků nebo zakládání témat je nutná autorizace.
  • Základním tématem fóra je plastikové modelářství a věci s ním související. Příspěvky na základní téma i jakékoli jiné téma budou tolerovány při dodržení zákonných norem, pravidel mezilidské slušnosti a těchto pravidel a zásad.
  • Příspěvky pište spisovným jazykem, který lze prokládat slangovými výrazy. Vulgární příspěvky a příspěvky obsahující sprostá slova nebudou akceptovány.
  • Před založením nového tématu si pomocí vyhledávače nejprve ověřte, jestli v minulosti stejné téma nebylo již založeno. Obdobně postupujte před napsáním nového dotazu, protože mohl být za dobu existence fóra již zodpovězen.
  • Respektujte elementární pravidla slušného chování. Můžete vzájemně vyjádřit nesouhlas s názorem druhého, napadání však tolerováno nebude. Stejně tak nebudou tolerovány subjektivní neetické a neslušné výroky směřující na konkrétní osobu nebo skupinu osob. Snažte se vyvarovat slovních narážek. Neprovokujte a nereagujte na provokující příspěvky. Nepřenášejte na fórum své spory mající základ ve vašem soukromém životě či podnikatelské činnosti.
  • Přispívání jednotlivce pod více identitami (nicky) nebo přebírání jmen či identit jiných uživatelů mající za účel např. matení ostatních nebo jejich cílené napadání nebude tolerováno stejně jako příspěvky mající povahu spamu. Za spam je považováno opakované odesílání krátkých či nesmyslných příspěvků bez informační hodnoty, příspěvků s obsahem diametrálně odlišným od ostatních příspěvků v tématu a příspěvků obsahujících převážně „smajlíky“.
  • O nevhodnosti či závadnosti příspěvků v návaznosti na tato pravidla a zásady rozhoduje poskytovatel služby, který si vyhrazuje právo odstranit příspěvky, jejichž obsah je v rozporu s pravidly a zásadami a v krajním případě zamezit uživateli přístup. Poskytovatel služby není povinen dohlížet na obsah příspěvků ani vyhledávat jejich případný protiprávní obsah.
  • Dotazy na poskytovatele služby je možno podávat e-mailem na forum@plasticplanet.cz.
  • Šíření ilegálních kopií knih, publikací, časopisů, zvukových a obrazových záznamů pořízených na přenosná média (např. videokazety, diskety, disky CD nebo DVD) není povoleno. Příspěvky obsahující takové nabídky budou odstraněny.
  • Při publikování fotografií či jiného obrazového materiálu mějte neustále na paměti, že tyto materiály mohou podléhat autorským právům ve smyslu zákona č. 121/2000 Sb., autorský zákon. Případnou právní odpovědnost při porušení autorských práv ponese výhradně uživatel, který takový materiál zveřejnil.
  • Kliknutím na tlačítko „zde“ v autorizačním e-mailu souhlasíte se zpracováním osobních údajů dle nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů, které vstupuje v účinnost 25. května 2018, zákonem č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů, ve znění pozdějších předpisů a zákonem č. 480/2004 b., o některých službách informační společnosti, ve znění pozdějších předpisů.




1715173965.9433 forum